Call of Duty: Vanguard – επιστροφή στα θέατρα του ‘B Παγκοσμίου Πολέμου

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία των CoD θα προστεθεί τον ερχόμενο χειμώνα. Το Call of Duty: Vanguard, όπως θα ονομάζεται το νέο παιχνίδι, θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου για PC (μέσω Battle.net), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, και θα μας επιστρέψει ξανά στα πολεμικά θέατρα του ‘Β ΠΠ, με μία λίγο διαφορετική προσέγγιση στη single player campaign, χωρίς να λείπει το multiplayer στοιχείο.

 

 

Πιο αναλυτικά, το παιχνίδι θα μας διηγηθεί την ιστορία του, ακολουθώντας τη δράση της Task Force One και των τεσσάρων μελών της, των Sgt Arthur Kingsley (Μ. Βρετανία), Lt. Polina Petrova (Ρωσία), Cpt. Wade Jackson (ΗΠΑ) και 2nd Lt. Lucas Riggs (Αυστραλία), που όπως σημειώνει η Sledgehammer Games, αποτέλεσε την ομάδα που έστρωσε τον δρόμο για τη γέννηση των Ειδικών Δυνάμεων όπως τις γνωρίζουμε σήμερα. Όσο για τις τοποθεσίες που θα επισκεφθούμε θα περιλαμβάνουν το μέτωπο της Βόρειας Αφρικής, το Ανατολικό, το Δυτικό Μέτωπο, αλλά και αυτό του Ειρηνικού.

 

 

Από κει και πέρα ο τίτλος υπόσχεται την πιο πλούσια και προηγμένη εμπειρία CoD, καθώς θα υποστηρίζει δυνατότητες cross play, cross progression και cross-gen από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας, που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που θα ξεκινήσεις το παιχνίδι θα μπορείς να συνεχίζεις την πρόοδο σου ακόμα και αν αλλάξεις πλατφόρμα, ενώ θα μπορείς να παίζεις με όλους τους φίλους σου ανεξάρτητα από τη δική τους πλατφόρμα.

Στο multiplayer κομμάτι που το έχουν αναλάβει η Raver Software και η Treyarch τα highlights είναι η ενσωμάτωση του Warzone και φυσικά το Zombies mode. Το Warzone είναι το ξεχωριστό Battle Royale mode του franchise που θα αποκτήσει ένα νέο χάρτη μετά την έλευση του Vanguard, ενώ θα υποστηρίζει και νέο anti-cheat σύστημα για την PC έκδοση.

Το κανονικό multiplayer του CoD: Vanguard θα περιλαμβάνει 20 χάρτες κατά το λανσάρισμα, και θα φέρνει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά, όπως τα reactive περιβάλλοντα, που θα σου επιτρέπουν να αλλάζεις το τοπίο της μάχης, καταστρέφοντας τοίχους, παράθυρα, πόρτες κτλ. Όσο για το Zombies mode του Vanguard αυτό θα αποτελέσει prequel του Zombies mode του CoD: Black Ops Cold War, επεκτείνοντας την ιστορία του Dark Aether.

Για το τέλος αφήσαμε ορισμένες πληροφορίες για τις απαιτήσεις του τίτλου σε ότι αφορά τον αποθηκευτικό χώρο. Μέσα από το Microsoft Store αποκαλύφθηκε ότι το Cross Gen Bundle που θα περιέχει τις εκδόσεις των Xbox One, Xbox Series X|S και τα DLC θα χρειάζεται περίπου 270GB αποθηκευτικού χώρου. Πάντως το κανονικό παιχνίδι στη νέα γενιά θα είναι πιο μικρό, αφού δεν θα απαιτεί πάνω από 95GΒ.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη