REALME GT MASTER 5G

by Aggeliki Tsoukana

 

 

 

Η REALME είναι μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας με προϊόντα αξιόπιστα, ποιοτικά και συνήθως στη λογική του value for money. Για αυτό και έχει κερδίσει και το ελληνικό καταναλωτικό κοινό με συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις στη χώρα μας.

Έτσι, μόνο θετική είναι η είδηση πώς στις 13/09 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το νέο smartphone REALME GT MASTER EDITION 5G, το οποίο σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σου λόγω χαρακτηριστικών, αλλά και τιμής!

 

Σχεδίαση και Φινίρισμα

Πρόκειται εμφανώς για ένα όμορφο, ελαφρύ και εύχρηστο κινητό. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σχεδίαση, η οποία φαίνεται να έχει επηρεαστεί από τη λογική των βαλιτσών  (και κατ’ επέκταση από τα ταξίδια και την εξερεύνηση). Για αυτό, και βλέπει κανείς αυτό το ξεχωριστό κοίλο σχήμα και δερμάτινα στοιχεία στην premium εκδοχή.

 

 

Επεξεργαστής και Μνήμη

Από πλευράς hardware μπορεί να ικανοποιήσει την πλειοψηφία των χρηστών λόγω του ικανότατου επεξεργαστή Qualcomm SM7325, ενώ θα υπάρχουν δύο εκδόσεις με αρκετή RAM και ROM (6GB+128GB και 8GB+256GB αντίστοιχα), ώστε να τρέχεις άνετα apps και να έχεις μπόλικο χώρο για multimedia και άλλα αρχεία. Φυσικά, αν χρειαστεί μπορείς να αξιοποιήσεις τα nano card slots. Επιπλέον, το σύστημα ψύξης είναι πρωτοποριακό (το γνωστό Vapor Chamber Cooling System) και αυτό ευνοεί και προστατεύει τη λειτουργία του κινητού, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στο να έχεις συνολικά λόγω κατασκευής μία κορυφαία εμπειρία gaming!

 

 

Οθόνη

Σαφώς, η οθόνη είναι η εξαιρετική Samsung Super AMOLED και με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, δηλαδή αξιοπρεπέστατη για την εποχή. Αυτό ευνοεί τη χρήση multimedia και games, ενώ είναι άνετη στα μάτια ακόμα και μετά από αρκετές ώρες χρήσης.

 

Μπαταρία

Η μπαταρία είναι ικανοποιητική στα 4300 mAh με φόρτιση στα 65W (με το λειτουργικό να έχει καλό power management). Μοναδικό μειονέκτημα είναι η απουσία ασύρματης φόρτισης (χαρακτηριστικό που δεν είναι όμως απαραίτητο για την πλειοψηφία των χρηστών).

 

 

Κάμερες

Ο συνδυασμός καμερών του είναι εξαιρετικός ειδικά για την τιμή του, αν και όχι ο ισχυρότερος (αν τελικά επιθυμείς φουλ επαγγελματική προσέγγιση και αποτελέσματα). Η κύρια κάμερα είναι στα 64 MP και η selfie στα 32 MP, ενώ διαθέτει φακούς για λήψεις ευρυγώνιες και βάθους. Στα θετικά, το γεγονός ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι ευκρινή ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό, ενώ διαθέτουν ειδικά φίλτρα για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Γενικά, οι κύριες κάμερες είναι εξαιρετικές, αλλά οι δευτερεύουσες υπολείπονται, το οποίο είναι λογικό ώστε να μην εκτοξευτεί το κόστος.

 

Υποστήριξη για 5G

Είναι σημαντική η υποστήριξη για δίκτυο νέας τεχνολογίας 5G και αυτό πρέπει να το έχεις κατά νου ειδικά αν δεν αλλάζεις συχνά κινητό.

Γενικότερα, το REALMER GT MASTER EDITION 5G αποτελεί μία εξαιρετική mid-range και value for money επιλογή για κάθε χρήστη ακόμη και για απαιτητικές δουλειές. Αυτό το καταφέρνει με το να κάνει τους σωστούς σχεδιαστικά συμβιβασμούς για να μειώσει το κόστος, χωρίς ταυτόχρονα να υστερεί σε βασικά χαρακτηριστικά, όπως είναι για παράδειγμα η μνήμη ή η οθόνη.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Επεξεργαστής: Qualcomm SM7325

Μνήμη RAM & ROM: 6GB+128GB ή 8GB+256GB

Οθόνης Αφής: Samsung Super AMOLED (6.43” FDH AMOLED στα 120 Hz)

Υποστήριξη για Dual Sim: Ναι (με 5G υποστήριξη)

Nano card slot: Ναι

Κάμερα: Κύρια στα 64MP +8MP Ultrawide + 2MP Depth

Selfie στα 32MP

Διαχείριση Ενέργειας: Μπαταρία στα 4300mAh / Φορτιστής 65W

Διαστάσεις και Βάρος: 8mm και 174g

Αισθητήρας αποτυπώματος:  Ναι (Κάτω από την οθόνη)

NFC: Ναι

Λειτουργικό: Android 11 (μαζί με το Realme UI)

Μπορείς να δεις ακόμη