Ryzen Pro και Athlon Pro, οι mobile επεξεργαστές 2ης γενιάς από την AMD

 

Η ΑΜD ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα σειρά Ryzen Pro Mobile επεξεργαστών, ειδικά σχεδιασμένη για Ultrabooks. Οι 2ης γενιάς επεξεργαστές Ryzen Pro και Athlon Pro mobile έρχονται μαζί με τo Radeon Vega graphics και υπόσχονται έως και 12 ώρες αυτονομία, φέρνοντας παράλληλα και μια γενναία αύξηση στις επιδόσεις γραφικών.

Έτσι, η σειρά Athlon Pro εμπλουτίζεται με τον επεξεργαστή ΑMD Athlon Pro 300U που θα αξιοποιηθεί για lower-end μοντέλα φορητών υπολογιστών, αφού αποτελείται από δύο πυρήνες (2cores/4Threads) με χρονισμό στα 2.4GHz και ενσωματώνει γραφικά Radeon Vega 3. Στην κατηγορία Ryzen Pro 3000 προστίθενται οι τρεις τετραπύρηνοι επεξεργαστές Ryzen 3 Pro 3300U (4cores/4Threads), Ryzen 5 Pro 3500U και Ryzen 7 Pro 3700U (4cores/8Threads), οι οποίοι έρχονται με γραφικά Vega 6, Vega 8 και Vega 10 αντίστοιχα. Η σειρά Ryzen Pro 3000 είναι κατασκευασμένη με τεχνολογία 12nm, οπότε είναι ενεργειακά αποτελεσματικότερη και βελτιστοποιημένη για υψηλές επιδόσεις.

Χάρη στα Radeon Vega graphics τα οποία θα υποστηρίζουν έως και τέσσερις 1080p οθόνες ή δυο 4Κ, οι νέοι επεξεργαστές της AMD επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις σε εφαρμογές 3D modeling και video editing. Παράλληλα, ενσωματώνουν την τεχνολογία Memory Encryption που αποτρέπει boot attacks και ανεπιθύμητη πρόσβαση εφαρμογών στην μνήμη.

Οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές που θα τροφοδοτούνται από τη νέα σειρά Ryzen Pro Mobile αναμένονται μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

 

Μπορείς να δεις ακόμη