|  |  | 

Κουζίνα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

Ψητό κοτόπουλο με αβοκάντο – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για το κοτόπουλο

  • 2 κούπες νερό
  • 25 γρ. χοντρό αλάτι
  • 2 μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο με την πέτσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για το αβοκάντο

  • αβοκάντο
  • Mαύρο σουσάμι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 100 γρ.γιαούρτι πλήρες
  • 5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένο ή ρίγανη ή θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Xυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Για τη σαλάτα

  • 8 ντοματίνια
  • 100 γρ. ανάμεικτα πράσινα σαλατικά
  • 1 κ.σ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για το κοτόπουλο:

Ανακατεύω σε ένα μπολ το νερό, το αλάτι, στη συνέχεια προσθέτω το κοτόπουλο και το αφήνω για δύο ώρες να μαριναριστεί. Ζεσταίνω την τοστιέρα OptiGrill της Tefal στο πρόγραμμα για κοτόπουλο. Σκουπίζω πολύ καλά το κοτόπουλο με χαρτί ώστε να απορροφηθεί το νερό. Το αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνω για 25 λεπτά περίπου. Το αφαιρώ από την τοστιέρα και το αφήνω σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

 

Για το αβοκάντο:

Ρυθμίζω την τοστιέρα OptiGrill της Tefal στο level 2 yellow. Κόβω το αβοκάντο σε κομμάτια, αλείφω λίγο ελαιόλαδο και το ψήνω για 3-4 λεπτά.

 

Για τη σάλτσα:

Προσθέτω όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύω καλά και φυλάω στην άκρη το μείγμα.

 

Για τη σαλάτα:

Τοποθετώ στην πιατέλα τα πράσινα σαλατικά, μερικά ντοματίνια από πάνω και τελειώνω με καβουρδισμένο αμύγδαλο.

 

Για το σερβίρισμα:
Βάζω σε μια πιατέλα ή πιάτα το κοτόπουλο, δίπλα το αβοκάντο, πασπαλίζω με μαύρο σουσάμι, περιχύνω με τη σάλτσα, στήνω δίπλα τη σαλάτα με τα ντοματίνια από πάνω και σερβίρω.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη