Samsung Galaxy Fold: Επαναπροσδιορίζει την έννοια smartphone

Με φιλοδοξία, επιμονή και την κορυφαία τεχνογνωσία της, η Samsung ξεπέρασε τις προκλήσεις της τεχνολογίας «αναδιπλούμενης οθόνης» και έδωσε στον κόσμο, την πλέον προηγμένη τεχνολογικά συσκευή των ημερών μας, το Galaxy Fold.

Αυτό που καθιστά τη συσκευή ξεχωριστή είναι ότι διαθέτει δύο οθόνες, μία μεγάλη αναδιπλούμενη οθόνη εσωτερικά, που ονομάζεται «Infinity Flex» με διαγώνιο 7,3 ιντσών και ανάλυση 1536 x 2152 pixels (420ppi) και μία μικρότερη Super AMOLED στο εξωτερικό με διαγώνιο 4,6 ιντσών και ανάλυση 840 x 1960 pixels (420ppi).

Η δεύτερη και μικρότερη χρησιμεύει για τον πλήρη χειρισμό της συσκευής χωρίς να είναι απαραίτητη να ξεδιπλώσει η μεγαλύτερη οθόνη. Το «αστέρι» της συσκευής ωστόσο, και εκείνη που κάνει την διαφορά είναι η μεγαλύτερη και αναδιπλούμενη οθόνη τεχνολογίας Foldable Dynamic AMOLED, καθώς μόλις ξεδιπλωθεί προσφέρει στον χρήστη την δυνατότητα να κρατήσει στα χέρια του ένα μικρό tablet και να εργαστεί ακόμα και με τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα (3-way multitasking) για αυξημένη παραγωγικότητα, ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου. Το χαρακτηριστικό επίσης «app continuity» της Google στην έκδοση Android που «τρέχει» η συσκευή, δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να εναλλάσσεται εύκολα μεταξύ των δύο οθονών όταν έχει ανοικτή μία εφαρμογή (για παράδειγμα, μπορεί να δεχτεί ένα μήνυμα στο Facebook που θα δει στην μικρή οθόνη αλλά να απαντήσει άμεσα ανοίγοντας την μεγαλύτερη οθόνη για να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο πληκτρολόγιο).

Στο εσωτερικό της μοναδικής συσκευής της Samsung που έρχεται να αναβαθμίσει τον ρόλο του smartphone υπάρχει ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 855 σε συνδυασμό με 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου. Φυσικά ο εξοπλισμός του δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και έτσι προσφέρει WiFi 802.11ac, dual-band, GPS με υποστήριξη A-GPS, Glonass, Galileo και BDS, NFC, USB-C (USB3.1), στερεοφωνικά ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos που έχει επιμεληθεί η AKG, αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, δυνατότητα σάρωσης προσώπου, καθώς και υποστήριξη Samsung DeX για την σύνδεση του με οθόνη και την μετατροπή του σε «desktop» υπολογιστή. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4380mAh. Υποστηρίζεται γρήγορη φόρτιση 15W, ασύρματη φόρτιση, αλλά και αντίστροφη φόρτιση ώστε, εφόσον χρειαστεί, να χρησιμοποιήσεις το κινητό σαν «powerbank» για να φορτίσεις, για παράδειγμα, τα ασύρματα ακουστικά σου.

 

Το Galaxy Fold διαθέτει συνολικά έξι κάμερες, στις «τρεις πλευρές» της συσκευής, μία βρίσκεται στο μπροστινό μέρος όταν είναι κλειστό για φωτογραφίες selfies, τρεις κάμερες στο πίσω μέρος επίσης όταν είναι κλειστό, και δύο κάμερες ακόμα όταν είναι ανοιχτό σε λειτουργία «tablet». Στο πίσω μέρος η τριπλή διάταξη αποτελείται από μία υπερευρυγώνια κάμερα στα 16 Megapixels με σύστημα φακών f:/2.2 και 123-degree FoV (εύρος πεδίου 123 μοιρών), μία κάμερα με τηλεφακό με οπτική σταθεροποίηση εικόνας που βασίζεται σε αισθητήρα 12 Megapixels (f:/2.4) και μία ευρυγώνια κάμερα dual-pixel που βασίζεται σε αισθητήρα 12 Megapixels με οπτική σταθεροποίηση εικόνας και μεταβλητό διάφραγμα με επιλογές f:/1.5 και f:/2.4.

Όταν το Galaxy Fold είναι ξεδιπλωμένο ή ανοιχτό υπάρχει μία διπλή διάταξη κάμερας, που αποτελείται από μία ευρυγώνια κάμερα (διάφραγμα f:/2.2) που βασίζεται σε αισθητήρα 10 Megapixels και μία κάμερα 8,0 Megapixels τύπου RGB depth sensing με f:/1.9 (ουσιαστικά αποτελεί αισθητήρα βάθους). Τέλος, υπάρχει και η εμπρόσθια κάμερα στα 10 Megapixels με σύστημα φακών με διάφραγμα f:/2.2. Το νέο εκπληκτικό και μοναδικό σε δυνατότητες Galaxy Fold είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματισμούς σε Cosmo Black, Space Silver, Martian Green και Astro Blue.

 

Παρουσιάζουμε τη συσκευή σε ένα BONUS επεισόδιο Try Me:

Μπορείς να δεις ακόμη