Samsung Galaxy Note 9: Οι απαντήσεις στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις!

by K Admin

 

Το Galaxy Note 9 ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τη Samsung στη Νέα Υόρκη, αποτελώντας το καλύτερο smartphone της κορεατικής εταιρείας για τη φετινή χρονιά. Με φοβερή εμφάνιση, κορυφαίες επιδόσεις και την καθιερωμένη πολύ χρήσιμη παρουσία του S Pen, η πρόταση της Samsung αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα smartphone της αγοράς.

Σίγουρα ο καταιγισμός των πληροφοριών που συνόδευσε την παρουσίαση έχει δημιουργήσει αρκετές απορίες και σ’ αυτό το άρθρο θα κάνουμε μια προσπάθεια ν’ απαντήσουμε στις δημοφιλέστερες:

 

Πότε κυκλοφορεί στην Ελλάδα το Galaxy Note 9 και σε ποια χρώματα;

Η Ελλάδα είναι στο «πρώτο κύμα» κυκλοφορίας του Galaxy Note 9 αφού η συσκευή θα είναι διαθέσιμη από τις 24 Αυγούστου με τιμή €1.049 και σε τρία χρώματα: μαύρο, μπλε και μοβ. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει στο kotsovolos.gr και μάλιστα με δυνατότητα 48 άτοκων δόσεων.

 

Στην παρουσίαση αναφέρθηκε κι ένα μοντέλο με 512GB αποθηκευτικό χώρο. Αυτό θα κυκλοφορήσει στην Ελλαδα;

Για την ώρα δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν το συγκεκριμένο μοντέλο θα κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας. Πάντως και το μοντέλο των 128GB διαθέτει θύρα microSD προκειμένου ο κάτοχός του να είναι σε θέση να επεκτείνει τον αποθηκευτικό χώρο με επιπλέον 512GB.

 

Ξεχωρίζει με κάποιο τρόπο η κάμερα του Galaxy Note 9 απ’ αυτή του Galaxy S9+;

Μπορεί τα δύο αυτά μοντέλα να έχουν διπλό σύστημα κύριας κάμερας με πολλά κοινά στοιχεία, όπως το χαρακτηριστικό μεταβλητό τεχνικό διάφραγμα, όμως η κάμερα του Galaxy Note 9 είναι λίγο πιο έξυπνη. Σύμφωνα με τη Samsung, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, το Galaxy Note 9 μπορεί ν’ αναγνωρίσει αυτόματα 20 σκηνές κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας και να βελτιστοποιήσει την ποιότητα της φωτογραφίας.

 

Γιατί η Samsung πρόσθεσε Bluetooth στο S Pen;

Με την υποστήριξη Bluetooth, το S Pen του Galaxy Note 9 μετατρέπεται στην ουσία και σε τηλεχειριστήριο, προσθέτοντας ακόμα περισσότερες λειτουργίες ανάλογα με την εφαρμογή που τρέχεις. Έτσι, σε περίπτωση που προβάλεις μια PowerPoint παρουσίαση, δεν χρειάζεται ν’ ακουμπάς καν την οθόνη αφού μ’ ένα απλό πάτημα στο πλήκτρο του S Pen, οδηγήσε στο επόμενο slide και με παρατεταμένο πάτημα, μπορείς να μεταφερθείς στο προηγούμενο.

Το ίδιο συμβαίνει όταν ανοίξεις την gallery και προβάλεις -για παράδειγμα- τις φωτογραφίες σου σε μεγάλη οθόνη, ή στην τηλεόραση. Αυτή η δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη κατά τη λήψη φωτογραφιών και selfies ειδικότερα, αφού είναι πολύ πιο εύκολο να πατήσεις το πλήκτρο του S Pen.

 

Πόσο εύκολη είναι –όμως- η προβολή της οθόνης του Galaxy Note 9 σε μια τηλεόραση;

Πλέον με το νέο DeX mode, είναι πολύ εύκολη αφου δεν χρειάζεται καν ν’ αγοράσεις κάποιο ακριβό περιφερειακό αλλά έναν προσαρμογέα από USB-C θύρα σε HDMI. Με τον ίδιο αυτό προσαρμογέα, το Galaxy Note 9 μετατρέπεται σε προσωπικό επιτραπέζιο υπολογιστή ειδικά αν συνδέσεις σ’ αυτό ένα Bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι. Το περιβάλλον που εμφανίζεται στην τηλεόραση, ή σ’ οποιαδήποτε οθόνη το συνδέσεις, είναι παρόμοιο μ’ αυτό των Windows, επιτρέποντάς σου να έχεις παράθυρα, μπάρα εργασιών, και να «τρέχεις» παράλληλα πολλές εφαρμογές.

 

Το κίτρινο S Pen, σε ποια έκδοση του Galaxy Note 9 το βρίσκω;

Αποκλειστικά και μόνο στη μπλε έκδοση. Το χρώμα του S Pen στις υπόλοιπες δύο εκδόσεις, μοβ και μαύρο, είναι το ίδιο με το χρώμα της συσκευής.

 

Τι ακριβώς κάνει το Galaxy Note 9;

Για παράδειγμα, κατά τη λήψη ενός λουλουδιού, το Galaxy Note 9 εμφανίζει αυτόματα ένα σχετικό εικονίδιο, και τονίζει τα χρώματα του λουλουδιού κάνοντάς το να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο περιεχόμενο της φωτογραφίας. Αντίστοιχα σενάρια τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζονται για λήψεις φωτογραφιών που αφορούν ένα ηλιοβασίλεμα, τον μπλε ουρανό, κάποιο ζώο, κτίριο κ.ο.κ.

 

Κάτι «πήρε το μάτι μου» περί Fortnite. Τι αφορούσε η σχετική ανακοίνωση;

Το Galaxy Note 9 είναι το πρώτο Android smartphone στο οποίο το Fortnite θα κάνει την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στην mobile πλατφόρμα της Google. Όσοι προμηθευτούν τη συσκευή, μπορούν να προχωρήσουν σε μια γρήγορη εγγραφή και να κατεβάσουν άμεσα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς. Η Epic Games, δημιουργός του παιχνιδιού, διαθέτει αποκλειστικά για τους κατόχους του Galaxy Note 9 ένα νέο χαρακτήρα.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη