Galaxy Note9: μόλις ανακοινώθηκε και μπορείς να το προπαραγγείλεις!

by K Admin

 

 

Τη Νέα Υόρκη επέλεξε και πάλι η Samsung για τα αποκαλυπτήρια του Galaxy Note 9, του νέου μέλος της γνωστής σειράς smartphone της κορεατικής εταιρείας που ξεχωρίζει για τη χρήση του S Pen.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, αυτή δε διαφέρει σημαντικά από το περσινό μοντέλο, με τη Samsung να στηρίζεται και πάλι στην αναλογία διαστάσεων 18.5:9, κάνοντας μια πολύ μικρή αύξηση στις ίντσες της οθόνης, από τις 6.3 στις 6.4. Αυτό δεν έχει επίπτωση στις διαστάσεις της συσκευής αφού η νοτιοκορεατική εταιρεία κάνει ακόμα μικρότερα τα περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη ενώ στην αριστερή και δεξιά πλευρά υπάρχει το σήμα κατατεθέν των τελευταίων ναυαρχίδων της Samsung, οι κυρτές πλευρές.

Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά το πίσω μέρος, βλέπουμε ίσως τη σημαντικότερη αλλαγή στην εμφάνιση της συσκευής, την παρουσία του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος μεταφέρεται σε μια πολύ καλύτερη θέση κάτω ακριβώς από το διπλό σύστημα καμερών.

Στηριζόμενη πάντα στην τεχνολογία Super AMOLED, η οθόνη του Galaxy Note 9 είναι πολύ φωτεινή, με εκπληκτικά χρώματα και ευκρίνεια. Μάλιστα υποστηρίζει και HDR για σχετικό συμβατό περιεχόμενο από εφαρμογές όπως αυτές του Netflix και του Amazon Prime.

 

 

Στο εσωτερικό υπάρχει το Exynos 9810 chipset, το ίδιο που συναντάμε και στο Galaxy S9+ με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 6GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 128GB για το αρχικό μοντέλο. Η Samsung και σ’ αυτό τον τομέα κάνει τη διαφορά αφού θα διαθέσει και μια δεύτερη έκδοση με χωρητικότητα 512GB και 8GB μνήμη η οποία μπορεί να φτάσει και το 1TB στην περίπτωση που ο χρήστης εγκαταστήσει μια microSD κάρτα χωρητικότητας 512GB στη θέση μιας δεύτερης SIM κάρτας.

Η επεξεργαστική ισχύς του Galaxy Note 9 το φέρνουν στην κορυφή των android smartphones της αγοράς και ιδανικό για την εκτέλεση όχι μόνο των πιο απαιτητικών εφαρμογών και διεργασιών αλλά και παιχνιδιών όπως το Fortnite, το κατά πολλούς παιχνίδι της χρονιάς. Για το σκοπό αυτό, Samsung και Epic Games ανακοίνωσαν ότι το Fortnite θα κάνει την εμφάνισή του στην πλατφόρμα του Android πρώτα στο νέο Galaxy Note ως χρονική αποκλειστικότητα.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι επιδόσεις των καμερών που ενσωματώνει η Samsung στις ναυαρχίδες της αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία κάθε ναυαρχίδας της εταιρείας, και σίγουρα το Galaxy Note 9 δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην ουσία η Samsung έχει χρησιμοποιήσει το διπλό σύστημα ISOCELL αισθητήρων του Galaxy S9+ και το οποίο είχε αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια. Έτσι και τώρα βλέπουμε για πρώτη φορά σε Galaxy Note μοντέλο, διπλό σύστημα φακών με μεταβλητό διάφραγμα κάτι που σημαίνει ότι σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό γίνεται χρήση του διαφράγματος f/1.5 ενώ όταν επικρατεί ηλιοφάνεια ή το φως είναι αρκετό, επιβάλλεται η χρήση διαφράγματος f/2.4.

Σημαντικά βελτιωμένο έρχεται το S Pen το οποίο μάλιστα έχει και ένα ιδιαίτερο κίτρινο χρώμα στη γαλάζια έκδοση της συσκευής. Για πρώτη φορά το S Pen υποστηρίζει την τεχνολογία Bluetooth η οποία επιτρέπει την εκτέλεση διαφόρων «κόλπων» ανάλογα με την εφαρμογή. Για παράδειγμα στην εφαρμογή της κάμερας, ο χρήστης μπορεί να πατήσει απλά το πλήκτρο του S Pen για να κάνει εύκολα και γρήγορα μια λήψη ενώ στην εφαρμογή της μουσικής, δίνεται η δυνατότητα για  μετάβαση στο επόμενο ή προηγούμενο κομμάτι ανάλογα με το πόσο δυνατά πατάει ο χρήστης το πλήκτρο. Αντίστοιχα, στο PowerPoint κάθε πάτημα του πλήκτρου αλλάζει το slide ενώ παρατεταμένο πάτημα μας γυρνάει ένα slide πίσω. Σύμφωνα με τη Samsung, πολύ περισσότερες εφαρμογές θα χρησιμοποιούν τα νέα χαρακτηριστικά του S Pen μέχρι το τέλος του έτους.

 

 

Το Samsung Galaxy Note 9 στηρίζεται στο Android Oreo, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχει το γραφικό περιβάλλον της Samsung με την ονομασία TouchWiz UX. Από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι το DeX Mode, το οποίο μετατρέπει το Galaxy Note 9 σε έναν ικανότατο επιτραπέζιο υπολογιστή μόλις συνδεθεί σε οθόνη ή τηλεόραση μέσω ειδικού καλωδίου “USB-C σε HDMI”. Με τον τρόπο αυτό η Samsung κάνει περιττή την αγορά ειδικού περιφερειακού dock όπως ίσχυε με το περσινό μοντέλο.

Τέλος, η αυτονομία του νέου Note αναμένεται να είναι η καλύτερη με διαφορά από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της σειράς αφού η Samsung ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 4.000mAh, αρκετά μεγαλύτερη δηλαδή από την προηγούμενη γενιά. Σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία, ακόμα και με έντονη χρήση, η αυτονομία της συσκευής φτάνει τις 2 ημέρες.

Το Galaxy Note 9 κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 24 Αυγούστου ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να το προπαραγγείλουν.

 

Μπορείς να δεις ακόμη