Σε διαγραφές μη ενεργών λογαριασμών προχωράει η Ubisoft

by Zikou Stella

H Ubisoft επιβεβαίωσε ότι απενεργοποιεί προσωρινά λογαριασμούς χρηστών οι οποίοι δεν έχουν “δραστηριότητα” το τελευταίο διάστημα, με τους παίκτες να χάνουν την πρόσβαση στη βιβλιοθήκη τους. Οι χρήστες λαμβάνουν ένα email από τη γαλλική εταιρεία, το οποίο τους ενημερώνει πως, εκτός αν κάνουν κλικ στον σύνδεσμο “Cancel Account Closure”, ο λογαριασμός του θα σβηστεί έπειτα από 30 ημέρες.

“Παρατηρήσαμε ότι δεν χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας στη Ubisoft που σχετίζεται με [τη διεύθυνση email σας]”, ξεκινάει το σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όπως κοινοποιήθηκε από τον χρήστη του Twitter @PC_enjoyer.

“Έχουμε αναστείλει προσωρινά τον ανενεργό λογαριασμό σας στη Ubisoft και θα τον διαγράψουμε οριστικά σε 30 ημέρες, σε συμφωνία με τους Όρους Χρήσης”.

“Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας στη Ubisoft, μπορείτε να ακυρώσετε τη διαδικασία κάνοντας κλικ στην επιλογή Ακύρωση παρακάτω”.

 

Η απάντηση που έλαβε από τον επίσημο λογαριασμό υποστήριξης της Ubisoft στο Twitter λέει: “Γεια σας. Θα θέλαμε απλώς να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να αποφύγετε το κλείσιμο του λογαριασμού σας, κάνοντας σύνδεση σε αυτόν εντός 30 ημερών (από τη λήψη του email που απεικονίζεται) και επιλέγοντας τον σύνδεσμο Ακύρωση Κλεισίματος Λογαριασμού που περιέχεται στο email”.

“Σίγουρα δεν θέλουμε να χάσετε την πρόσβαση στα παιχνίδια ή τον λογαριασμό σας, επομένως εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες κατά τη σύνδεση, δημιουργήστε ένα αίτημα υποστήριξης από εμάς”.

 

Όταν ο Twitterer Ponpon απάντησε λέγοντας: “Έχασα τον λογαριασμό μου στη Ubisoft και όλα τα παιχνίδια της Ubisoft στο Steam που έχω αγοράσει είναι πλέον άχρηστα”, η υποστήριξη της Ubisoft απάντησε λέγοντας ότι οι παίκτες μπορούν να καταθέσουν σχετικό αίτημα εάν θέλουν να ανακτήσουν τον λογαριασμό τους.

Υποστηρίζεται ότι η κίνηση αυτή της Ubisoft ήταν αναγκαστική, προκειμένου η εταιρεία να εναρμονιστεί με τους κανονισμούς του GDPR, που προβλέπει ότι θα πρέπει να διαγράφονται λογαριασμοί οι οποίοι είναι ανενεργοί για μεγάλο διάστημα.

H Ubisoft υποστηρίζει πως δεν διαγράφει λογαριασμούς που είναι μη ενεργοί για λιγότερο από τέσσερα χρόνια.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη