Smart Home: ασφάλεια, άνεση, ταχύτητα από το κινητό σου

by Zikou Stella

Το σπίτι είναι το μέρος όπου περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας και είναι συνδυασμένο με την χαλάρωση, τις οικογενειακές στιγμές, την θαλπωρή.

Η τεχνολογία αλλάζει και μπορείς απλά, γρήγορα και οικονομικά να μετατρέψεις τον χώρο σου σε ένα έξυπνο σπίτι. Το smart home έχει αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητα χιλιάδων νοικοκυριών, καθώς είναι συνώνυμο της ασφάλειας, της άνεσης, του αυτοματισμού και της ταχύτητας.

Για να κάνεις το σπίτι σου εξυπνότερο, επιλέγεις τα σωστά gadgets, τα οποία συνδυάζοντάς τα με το smartphone ή το tablet σου αποκτάς τον απόλυτο έλεγχο με 24/7 διαχείριση, είτε είσαι εντός ή εκτός σπιτιού.

Μέσω του κινητού μπορείς να ελέγχεις remotely την κάθε συσκευή, αλλά και να επιλέγεις αυτόματες ρυθμίσεις λειτουργίας, εξοικονομώντας χρήματα, καθώς έχεις τη δυνατότητα πλήρους διαχείρισης και προγραμματισμού των αναγκών σου. Πλέον, με μία απλή κίνηση, χωρίς να σηκωθείς καν από τον καναπέ ή το κρεβάτι, δίνεις εντολή στις έξυπνες συσκευές του σπιτιού να λειτουργήσουν όπως εσύ θέλεις (π.χ. ρυθμίζοντας την ένταση του φωτός, τη θερμοκρασία του χώρου, το πρόγραμμα λειτουργίας του κλιματιστικού. Επίσης πολύ εύκολα, ενώ βρίσκεσαι εκτός σπιτιού μπορείς να έχεις απεριόριστη επαφή με τον χώρο, μέσω μία IP κάμερας, ειδοποίηση για κάποιο συμβάν στο κινητό μέσω των ειδικών αισθητήρων κίνησης/καπνού, ενώ παράλληλα μπορείς να ρυθμίσεις απομακρυσμένα το κλιματιστικό ώστε να έχει την ιδανική θερμοκρασία προτού επιστρέψεις ή ακόμα και να ενεργοποιήσεις την καφετέρια ώστε να μη χάσεις ούτε λεπτό από την αγαπημένη σου συνήθεια περιμένοντας.

 

 

Το τρίπτυχο ενός smart home

Ασφάλεια

Το σπίτι πρέπει να προσφέρει το αίσθημα της ασφάλειας. Είτε βρίσκεσαι εντός είτε εκτός μπορείς να έχεις τους κατάλληλους “άγρυπνους” συμμάχους για την προστασία της περιουσίας σου.

Πλέον, με τις σύγχρονες IP κάμερες θωρακίζεις τον χώρο σου 24 ώρες το 24ωρο, ενώ όταν λείπεις από αυτόν έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Οι κάμερες ασφαλείας παρακολουθούν αδιάκοπα ένα ευρύ μέρος του χώρου και σε ειδοποιούν για κάθε «ύποπτη» κίνηση. Λαμβάνεις ειδοποίηση στο κινητό σου, έχοντας παράλληλα πρόσβαση στο cloud για να δεις το στιγμιότυπο. Στην ίδια κατηγορία αναγκαιότητας εντάσσονται και οι έξυπνοι αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης, καπνού στον αέρα, διαρροής νερού. Μια αξιόπιστη λύση αποτελεί το έξυπνο σετ αισθητήρων της Xiaomi που τοποθετείται εύκολα στον χώρο σου και μπορεί να διασυνδέει και να ελέγχει άλλες έξυπνες συσκευές στο οικοσύστημα της Xiaomi.

 

 

Παράλληλα, με τις έξυπνες λάμπες που συνδέονται με το κινητό σου τηλέφωνο, μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση του φωτός, εξοικονομώντας ενέργεια, αλλά θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες όταν απουσιάζεις. Για παράδειγμα, λείπεις μέρες για διακοπές ή πολλές ώρες για εργασία κτλ, τότε ρυθμίζοντας το αυτόματο πρόγραμμα, ενεργοποιούνται τα φώτα, όποια ώρα εσύ επιλέξεις και έτσι το σπίτι δεν φαίνεται ποτέ άδειο. Κι αν θέλεις να επεκτείνεις τη “smart” διαχείριση οικιακών συσκευών, τότε πρέπει να γνωρίζεις ότι με τις έξυπνες πρίζες, τις ενεργοποιείς / απενεργοποιείς ανά πάσα στιγμή το επιθυμείς.

Αν το παραπάνω οικοσύστημα το συνδυάσεις με έναν ψηφιακό βοηθό, όπως η Google Nest, Αmazon Echo dot κ.α. μπορείς απλά να δώσεις εντολή με τη φωνή σου, δίχως να χρειαστείς το κινητό σου τηλέφωνο.

 

 

Άνεση

Οι έξυπνες συσκευές ενός smart home σου δίνουν την απόλυτη ελευθερία και άνεση ώστε να μην χρειάζεται να κάνεις άσκοπες κινήσεις, ιδιαίτερα μετά από μια κοπιαστική ημέρα στη δουλειά.

Ένα έξυπνο κλιματιστικό, εκτός της ενεργειακής εξοικονόμησης και της άριστης ποιότητας φιλτραρισμένου αέρα, σου δίνει τη δυνατότητα να το ελέγχεις από απόσταση. Μέσω του κινητού σου τηλεφώνου μπορείς να το ενεργοποιήσεις ή να το κλείσεις, να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία που ταιριάζει στον χώρο σου.

Σκέψου ότι χαλαρώνοντας στον καναπέ κάποια στιγμή ενοχλείσαι από τον δυνατό φωτισμό, αλλά νιώθεις εξάντληση για να σηκωθείς και να τα κλείσεις. Με το smart phone σου ρυθμίζεις τα φώτα ή επιλέγεις το χρώμα που ταιριάζει χωρίς να σηκωθείς από το κρεβάτι ή τον καναπέ. Έξτρα tip: Μπορείς να δώσεις εντολή στο έξυπνο ηχείο να παίξει την ιδανική μουσική, ανάλογα με τη διάθεσή σου. Αυτό θα πει άνεση και φυσικά προσιτή πολυτέλεια για όλους.

 

Εξοικονόμηση χρόνου

Το έξυπνο σπίτι είναι το απόλυτο σπίτι. Δεν είναι πολυτέλεια να εμπλουτίσεις τον χώρο σου με έξυπνες συσκευές και smart gadgets. Το αντίθετο μάλιστα. Αυτή η επιλογή θα σου εξοικονομήσει χρήμα και φυσικά χρόνο. Απλά, εύκολα και γρήγορα ρυθμίζεις απ’όπου κι αν βρίσκεσαι τις συσκευές σου και δίχως να χάνεις χρόνο μπορείς να προθερμάνεις τον φούρνο σου, να εκκινήσεις την καφετέρια, να δροσίσεις τον χώρο σου, είτε είσαι σπίτι είτε είσαι καθ’οδόν.

Το έξυπνο σπίτι χρειάζεται και έξυπνες λύσεις. Το μέλλον είναι εδώ. Η καθημερινότητα αλλάζει και γίνεται πλέον πιο εύκολη, χωρίς άγχος, καθώς έχεις την τεχνολογία με το μέρος σου για να σε ξεκουράζει, να σου υπενθυμίζει πράγματα και να φροντίζει αδιάκοπα τον χώρο σου. Όλες οι έξυπνες πρίζες, λάμπες, αισθητήρες εγκαθίστανται εύκολα και γρήγορα. Αν το επιθυμείς αφήνεις όλη τη διαδικασία σε εξειδικευμένους experts που θα σε απαλλάξουν και θα σου γλιτώσουν χρόνο. Στον Κωτσόβολο παρέχονται premium υπηρεσίες που θα εξασφαλίσουν την καλύτερη και πιο αξιόπιστη σύνδεση, καθώς και παραμετροποίηση των συσκευών του έξυπνου σπιτιού σου.

 

Είσαι στην Κύπρο; Βρες εδώ όλα όσα χρειάζεσαι για το smarthome σου και απόλαυσε μια καλύτερη ζωή!

Μπορείς να δεις ακόμη