Καθαρός Αέρας και Υγεία με κλιματιστικά που σκέφτονται για εσένα

by Zikou Stella

Η ανάγκη για καθαρό και υγιεινό αέρα στο περιβάλλον που ζεις και εργάζεσαι έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία χρόνια. Οι κατασκευαστές κλιματιστικών ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις σύγχρονες απαιτήσεις, δημιουργώντας  νέα μοντέλα που υπόσχονται και πραγματοποιούν καθαρισμό του αέρα από παθογόνους οργανισμούς, σκόνη και αλλεργιογόνα, για να παραμένεις υγιής και να νιώθεις ευεξία και ζωντάνια.

Τα “έξυπνα” κλιματιστικά ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες και αισθητήρες για να προσαρμόζουν το εσωτερικό κλίμα του χώρου με βάση τις ανάγκες σου, δημιουργώντας έτσι ένα πιο υγιεινό και άνετο περιβάλλον. Μπορούν να αναγνωρίζουν την ποιότητα του αέρα μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων και να ενεργοποιούν αυτόματα συστήματα καθαρισμού και φιλτραρίσματος αέρα όταν ανιχνεύουν επίπεδα ρύπων πάνω από το κανονικό. Συνδυάζοντας τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning, αυτά τα συστήματα μπορούν επίσης να “μάθουν” τις προτιμήσεις του χρήστη, ανταποκρινόμενα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Ποιες τεχνολογίες καθαρισμού του αέρα ενσωματώνουν τα σύγχρονα κλιματιστικά;

 

Self Clean 56οC

Η εμφάνιση υγρασίας στις επιφάνειες της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο, η συσσώρευση της υγρασίας προκαλεί την εμφάνιση παθογόνων μικροοργανισμών που με την κυκλοφορία του αέρα θα καταλήξουν στην ατμόσφαιρα του χώρου σου. Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού στους 56oC σχεδιάστηκε για να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων, σκόνης, μικροοργανισμών και άλλων ακαθαρσιών στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, ώστε να διατηρηθεί πιο υγιεινός και καθαρός ο αέρας που αναπνέεις. Η λειτουργία Self Clean 56oC εξαφανίζει την υγρασία που συσσωρεύεται στην εσωτερική μονάδα και αυτό επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη θερμοκρασίας 56oC που προκαλεί το στέγνωμά της. Έτσι, εξασφαλίζεις ότι το κλιματιστικό σου θα είναι πάντοτε καθαρό εσωτερικά, χωρίς να χρειαστεί η δική σου παρέμβαση.

 

 

Αποστείρωση αέρα UVC

Η υπεριώδης ακτινοβολία UV είναι γνωστή για την ικανότητά της να εξοντώνει τα μικρόβια, ενώ η UVC ακτινοβολία να είναι η πιο ισχυρή και αποτελεσματική μορφή για αυτή την εφαρμογή. Η UVC ακτινοβολία διαλύει το DNA και το RNA των μικροοργανισμών, εμποδίζοντας έτσι την αναπαραγωγή και τη λειτουργία τους. Τα κλιματιστικά με τεχνολογία αποστείρωσης αέρα UVC χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο υπεριώδους ακτινοβολίας για να απολυμάνουν τον αέρα που περνά από τη μονάδα κλιματισμού. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVC έχει απολυμαντικές ιδιότητες και μπορεί να εξουδετερώσει ιούς, βακτήρια και άλλα μικρόβια που μπορεί να βρίσκονται στον αέρα. Εκπέμπεται από ειδικές λάμπες στον αέρα που διέρχεται από το σύστημα και  χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με φίλτρα αέρα υψηλής απόδοσης για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας απολύμανσης και καθαρισμού του αέρα. Με αυτό τον τρόπο κανένας παθογόνος μικροοργανισμός δεν θα καταλήξει στον αέρα που αναπνέεις και θα νιώθεις σιγουριά για εσένα και τους οικείους σου.

 

 

Υπενθύμιση Καθαρισμού Φίλτρων

Η καθαριότητα των φίλτρων του κλιματιστικού παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην αποτελεσματικότητα της λειτουργίας καθαρισμού του αέρα. Οι περισσότερες σύγχρονες μονάδες κλιματισμού διαθέτουν λειτουργία αυτόματης υπενθύμισης καθαρισμού των φίλτρων. Αυτή η λειτουργία σχεδιάστηκε για να σε ενημερώνει όταν έρχεται η στιγμή  να καθαρίσεις ή να αλλάξεις τα φίλτρα του. Τα φίλτρα συλλέγουν σκόνη, βακτήρια, αλλεργιογόνα και άλλες ακαθαρσίες καθώς ο αέρας περνά από τη μονάδα και είναι σημαντικό να διατηρούνται καθαρά για την ομαλή λειτουργία και την καλή ποιότητα του αέρα που ανακυκλώνει το κλιματιστικό. Όταν η λειτουργία αυτόματης υπενθύμισης καθαρισμού φίλτρων είναι ενεργοποιημένη, η συσκευή θα εκπέμψει έναν ήχο ειδοποίησης ή θα εμφανίζει ένα μήνυμα στην οθόνη ελέγχου της μονάδας για να σε ενημερώσει ότι ήρθε η ώρα να παρέμβεις.

 

Plasma Generator

Τα σύγχρονα κλιματιστικά με τεχνολογία Plasma Generator παράγουν πλάσμα για τον καθαρισμό και την απολύμανση του αέρα. H μονάδα Plasma Generator είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα που παράγει ένα ειδικό είδος πλάσματος που καταπολεμά τα μικρόβια, τις μυρωδιές και άλλους αλλεργιογόνους παράγοντες που μπορεί να βρίσκονται στον αέρα. Το πλάσμα προκύπτει όταν σε ένα αέριο δοθεί αρκετή ενέργεια για να αποχωριστούν τα άτομα από τα ηλεκτρόνιά τους (ιονισμός), ώστε να παραχθεί ένα νέφος από ιόντα και ηλεκτρόνια. Παράγεται από τα ατμοσφαιρικά αέρια όπως το οξυγόνο και το άζωτο και επιτίθεται στα μικρόβια και τις οσμές προσφέροντας ένα πιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον. Είναι ιδανικό για χώρους με πολλά άτομα όπως ιατρεία, φροντιστήρια και γυμναστήρια αφού εξασφαλίζει πέρα από την καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα, την αποτελεσματική απόσμηση του χώρου, δημιουργώντας ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον για να ζεις, να εργάζεσαι και να γυμνάζεσαι.

 

Flash Streamer

Η τεχνολογία Flash Streamer εκτελεί οξειδωτική αποσύνθεση των επιβλαβών ουσιών όπως τη φορμαλδεΰδη. Παρόλο που η φορμαλδεΰδη είναι χρήσιμη σε πολλές εφαρμογές, είναι επίσης τοξική και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Με την τεχνολογία Streamer παράγονται σταθερά ηλεκτρόνια υψηλής ταχύτητας με ικανότητα αποσύνθεσης πολύ υψηλότερη από τη συμβατική λειτουργία πλάσματος. Όταν τα ηλεκτρόνια υψηλής ταχύτητας συνδυάζονται με τα συστατικά του αέρα, έχουν την ικανότητα για ακόμα πιο ισχυρή οξειδωτική αποσύνθεση εξοντώνοντας βλαβερές ουσίες και μικροοργανισμούς για να δημιουργηθεί μια υγιής ατμόσφαιρα χωρίς οσμές.

 

 

Wind Avoid me

Η τεχνολογία Wind Avoid Me είναι ειδική λειτουργία που σχεδιάστηκε για να αποφευχθεί η άμεση έκθεσή σου στη ροή του αέρα. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική στις περιπτώσεις όπου θέλεις να απολαύσεις την άνεση του κλιματισμού χωρίς την απευθείας επαφή σου με τη ροή του αέρα. Όταν η λειτουργία Wind Avoid Me είναι ενεργοποιημένη, το κλιματιστικό προσαρμόζει την κατεύθυνση του αέρα ή την ταχύτητα του ανεμιστήρα έτσι ώστε να αποφευχθεί η άμεση ροή αέρα πάνω σου. Η λειτουργία Wind Avoid Me είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου βρίσκεσαι σε σταθερή θέση όπως κατά τη διάρκεια του ύπνου ή της εργασίας αλλά και όταν στον χώρο βρίσκεται ένα μικρό παιδί που παίζει ή κοιμάται. Έτσι όλοι προστατεύεστε από τυχόν πιασίματα, ψύξεις ή κρυώματα.

 

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα των κλιματιστικών συστημάτων σου προσφέρει απαράμιλλες δυνατότητες για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα που αναπνέεις. Τα έξυπνα κλιματιστικά με δυνατότητες καθαρισμού αέρα δεν αποτελούν πια προϊόντα του μέλλοντος, αλλά του παρόντος. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες, όπως αισθητήρες ποιότητας αέρα, τεχνολογία αυτοκαθαρισμού, δυαντότητα παραγωγής plasma και UVC λάμπες, είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ένα υγιεινό, καθαρό και άνετο περιβάλλον για εσένα και τους ανθρώπους σου.

Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να βλέπεις πως η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία της υγείας σου και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής σου. Καθώς οι  προκλήσεις της αλλαγής του κλίματος και της αυξανόμενης ρύπανσης του αέρα συνεχίζονται, τέτοιου είδους καινοτόμες λύσεις είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.

Μπορείς να δεις ακόμη