Smart οικιακές συσκευές για καλύτερη ζωή!

by Aggeliki Tsoukana

Η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς. Πάντα προς το καλύτερο και πάντα με σκοπό μια καλύτερη ζωή για όλους. Σε ό,τι αφορά τον χώρο των οικιακών συσκευών και αυτοματισμών, συναντάμε μια πληθώρα λύσεων που βελτιώνουν αισθητά την ποιότητα ζωής.

 

 

Συσκευές που κάνουν την κουζίνα σου έξυπνη

Έχουν σημειωθεί άλματα στον τομέα των συσκευών κουζίνας. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει, είναι η αγάπη για το μαγείρεμα. Έτσι, ένας έξυπνος φούρνος έρχεται με ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi για να είναι πάντα συνδεδεμένος μαζί σου και να τον διαχειρίζεσαι από το smartphone ή το tablet σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι απλά να τον συνδέσεις στο router του σπιτιού σου.

Στη συνέχεια, μπορείς να ρυθμίζεις από την οθόνη του κινητού σου τη θερμοκρασία, τον χρόνο μαγειρέματος, χρόνος προθέρμανσης, ή απλώς να επιλέξεις την αγαπημένη σου συνταγή και να αφήσεις τον «έξυπνο» φούρνο να αναλάβει τα υπόλοιπα. Εσύ, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι η προετοιμασία του φαγητού.

 

Smart εστίες που ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις ανάγκες σου

Οι έξυπνες εστίες έρχονται με μια πληθώρα λειτουργιών που απογειώνουν τη γαστρονομική εμπειρία, αλλά και με διαισθητική εφαρμογή για το κινητό ή το tablet που σου επιτρέπει να επικεντρωθείς πλήρως στο μαγείρεμα. Για παράδειγμα, συνδεδεμένες εστίες των Bosch και Siemens έρχονται με την εφαρμογή Home Connect, μέσω της οποίας μπορείς να προσαρμόζεις ευέλικτα τη λειτουργία του απορροφητήρα σου, να ρυθμίσεις τα χρώματα φωτισμού και να δημιουργήσεις μια μοναδική ατμόσφαιρα που να ταιριάζει απόλυτα με τον τρόπο ζωής σου. Επιπλέον, από την ίδια εφαρμογή μπορείς να ελέγχεις και όλες τις υπόλοιπες «έξυπνες» συσκευές του σπιτιού.

 

 

Το πλύσιμο των πιάτων δεν είναι πλέον αγγαρεία

Χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi, ένα έξυπνο πλυντήριο πιάτων συνδέεται στο οικιακό ασύρματο δίκτυο προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να το ελέγχεις και να το χειρίζεσαι απομακρυσμένα, ακόμα κι από το smartphone ή το tablet σου. Με αυτό τον τρόπο το συστηματικό πλύσιμο γίνεται παιχνίδι και δεν έχεις κανένα άγχος, όπου κι αν βρίσκεσαι.

 

 

«Έξυπνη» συντήρηση τροφίμων

Οι εντυπωσιακές δυνατότητες που προσφέρουν τα έξυπνα ψυγεία θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου και θα σου εξασφαλίσουν πως τα τρόφιμά σου θα σε «περιμένουν» στη συντήρηση ή την κατάψυξη διατηρημένα στην εντέλεια.

Η επικοινωνία με smartphone ή tablet «απογειώνει» τη συντήρηση των τροφίμων. Πώς θα σου φαινόταν αν ο ψυγειοκαταψύκτης μπορούσε να σε… διαβεβαιώσει πως δεν πρόκειται να χαλάσουν ποτέ τα τρόφιμά σου επειδή ξέχασες ανοικτή την πόρτα, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα σε ειδοποιήσει στο smartphone ή το tablet σου, ακόμη κι αν δεν είσαι στο σπίτι.

Μπορείς, για παράδειγμα, να εμπιστευτείς τη συντήρηση των τροφίμων σου στον επαναστατικό ψυγειοκαταψύκτη Bosch KGN49AICT. Θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τα ψώνια σου με τον βέλτιστο τρόπο, και να διατηρήσεις τα τρόφιμα σου δείχνοντας την ιδανική θερμοκρασία αποθήκευσης και το μέρος για την αποθήκευση των τροφίμων σου.

 

 

Kαθαριότητα σπιτιού πιο εύκολη από ποτέ

Όπως με τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού, το σκούπισμα, σφουγγάρισμα και γενικά η καθαριότητα σπιτιού είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Ωστόσο, πλέον έχει αλλάξει ο τρόπος που κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού. Μάλιστα, πολλές εργασίες μπορούν να γίνουν χωρίς καν τη δική σου παρέμβαση!

Μία σύγχρονη ηλεκτρική σκούπα σου προσφέρει την απαραίτητη εργονομία και λειτουργικότητα ώστε να μπορείς να κάνεις γρήγορα, άνετα και ταυτόχρονα αποτελεσματικά το σκούπισμα των δαπέδων, και όχι μόνο. Στην «εξίσωση» μπαίνουν και οι σκούπες ρομπότ. Χάρη στην έξυπνη τεχνολογία με mobile apps για smartphone και tablet, μπορείς να χειριστείς τη σκούπα ρομπότ ακόμα κι όταν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου, ξεκινάει η λειτουργία της καθαρίζοντας κάθε γωνιά του δωματίου κι επιστρέφει στη βάση της, περιμένοντας την επόμενη αποστολή της.

 

 

Φροντίδα ρούχων… αλλιώς

Σκέψου ότι υπάρχουν πλυντήρια που το μόνο που «ζητάνε» από εσένα είναι να τα «φορτώσεις» με άπλυτα και να πατήσεις το κουμπί για να ξεκινήσει το πλύσιμο. Ειδικά σε περίπτωση που πρόκειται για πλυντήριο-στεγνωτήριο, θα σου τα στεγνώσει κιόλας! Επίλεξε ανάμεσα από μια ευρεία γκάμα πλυντηρίων με τεχνολογίες αιχμής όπως αυτόματη αναγνώριση των δεδομένων πλύσης για προσαρμογή της ποσότητας νερού και απορρυπαντικού, αλλά και τεχνολογίες για γρήγορο και αποτελεσματικό πλύσιμο σε λιγότερο από 1 ώρα.

Πόσες φορές σου έχει τύχει μετά από ατελείωτες ώρες άγχους στο γραφείο, να γυρνάς σπίτι και να συνειδητοποιείς ότι πρέπει να βάλεις και σίδερο. Γιατί η στοίβα με τα ρούχα περιμένει. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από ένα απλό σίδερο. Ένα σύστημα σιδερώματος με πολλές πρακτικές ευκολίες θα σε βοηθήσει να μειώσεις τον χρόνο που σιδερώνεις στο μισό, αφού δύσκολα υφάσματα, πουκάμισα και παντελόνια γίνονται πλέον εύκολη υπόθεση. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να επενδύσεις σε μία πρέσα ατμού για να σιδερώνεις άνετα και πιο μεγάλα υφάσματα.

 

 

Έξυπνος φωτισμός για κάθε περίσταση

Με τον έξυπνο φωτισμό, οι παραδοσιακοί λαμπτήρες αντικαθίστανται από έξυπνες λάμπες LED οι οποίες εγκαθίστανται πολύ εύκολα, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθούν στο ντουί του φωτιστικού, στη θέση της συμβατικής λάμπας. Έπειτα, χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet σου, θα μπορείς να ελέγχεις κάθε έξυπνη λάμπα που έχεις εγκαταστήσει μέσω του ασύρματου οικιακού δικτύου Wi-Fi.

Μπορείς να ελέγχεις την ένταση του φωτός, αξιοποιώντας προσαρμοσμένα προγράμματα για κάθε περίσταση, έτσι ώστε να ρυθμίζεις τον φωτισμό ανάλογα την ώρα και τη διάθεσή σου. Για παράδειγμα με τη Xiaomi Mi LED Smart Bulb μπορείς να αλλάζεις την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, αλλάζοντας το χρώμα της λάμπας ή ακόμα και να σετάρεις το movie mode όταν απολαμβάνεις μια ταινία στην τηλεόρασή σου. Αντίστοιχα, με τον έξυπνο φωτισμό Philips Hue μπορείς να προσθέσεις «ευφυΐα» σε όλο τον φωτισμό του σπιτιού σου.

 

Θωράκισε το σπίτι σου με αισθητήρες και έξυπνες κάμερες

Οι αισθητήρες είναι “smart gadgets” ασφαλείας. Ανιχνεύουν μικρές μεταβολές στο περιβάλλον που έχουν προκληθεί από την κίνηση του ανθρώπινου σώματος και ελαχιστοποιούν έτσι τους λανθασμένους συναγερμούς, αν για παράδειγμα υπάρχει κατοικίδιο στο σπίτι. Το πιο σημαντικό τους πλεονέκτημα είναι η ασύρματη σύνδεση και η εύκολη εγκατάσταση γρήγορα και εύκολα, καθώς σχεδόν όλα τα αξεσουάρ έρχονται με ταινία διπλής όψεως και τοποθετούνται σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Όταν βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι, το αφήνεις εκτεθειμένο τόσο σε διαρρήκτες όσο και σε απρόσμενες καταστροφές. Τώρα μπορείς να λαμβάνεις ειδοποιήσεις στο κινητό ή το tablet για οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει στο σπίτι, να δεις τι καταγράφουν οι κάμερες ασφαλείας εντός κι εκτός σπιτιού, ενώ εσύ βρίσκεσαι μακριά από αυτό και να λάβεις άμεσα τα μέτρα σου.

 

 

Για πιο υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι

Ο αφυγραντήρας είναι μια συσκευή που εισέβαλε δυναμικά στα ελληνικά σπίτια τα τελευταία χρόνια, σχεδόν επιβάλλοντας την παρουσία του. Μειώνει το επίπεδο της υγρασίας του χώρου, συμβάλλοντας για τη δημιουργία καθαρής ατμόσφαιρας. Ειδικά εάν πρόκειται για μια έξυπνη συσκευή, δηλαδή με δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ, θα μπορείς να κρατήσεις στα χέρια σου τις ιδανικές συνθήκες υγρασίας, θερμοκρασίας και καθαρής ατμόσφαιρας στον χώρο σου.

Παράλληλα, μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα του αέρα στον χώρο σου με έναν έξυπνο καθαριστή αέρα. Καθαρίζει τον αέρα του χώρου που βρίσκεσαι, προσφέροντας σου καθαρή ατμόσφαιρα, δίχως οσμές και επιβλαβή αλλεργιογόνα.

Ο ιονιστής ή ο αφυγραντήρας ιονιστής (2 σε 1) καθαρίζει τον αέρα του χώρου σου, απομακρύνοντας ακάρεα, βακτήρια και δυσάρεστες οσμές. Ο αέρας που θα αναπνέεις μέσα στο σπίτι, στο εξής θα είναι πεντακάθαρος ωφελώντας την υγεία σου και αναβαθμίζοντας το περιβάλλον διαβίωσής σου.

 

 

Smart Living με smart ηχεία

Από την άνεση του καναπέ, παρακολούθησε στη smart TV τις αγαπημένες σου τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, ή χαλάρωσε σερφάροντας στο ίντερνετ. Άκου ασύρματα την αγαπημένη σου μουσική από το smartphone ή το tablet στα ασύρματα ηχεία σε όλους τους χώρους του σπιτιού και ταυτόχρονα φτιάξε ατμόσφαιρα ρυθμίζοντας τον φωτισμό του χώρου με το πάτημα ενός κουμπιού. Συνδύασε όλες τις έξυπνες συσκευές ήχου και φωτισμού με βοηθούς φωνής, όπως την Alexa και το Google Assistant, και δημιούργησέ ένα άνετο περιβάλλον σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, απλά με τη φωνή σου.

Είτε θέλεις να μάθεις τα νέα για τον καιρό, να μάθεις τον τίτλο ενός τραγουδιού που ακούς, να ακούσεις όλες τις επικεφαλίδες των τελευταίων ειδήσεων ή να ρυθμίσεις τον φωτισμό στο σπίτι, τα έξυπνα ηχεία με ενσωματωμένο βοηθό φωνής βρίσκονται δίπλα σου για να σε βοηθήσουν.

 

Η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος για καλύτερη ζωή

Με δεδομένο ότι η καθημερινότητά μας ξεκινάει από το σπίτι, υπάρχουν πλέον πολλές λύσεις σε οικιακές συσκευές για να εξασφαλίσεις περισσότερο χρόνο για σένα. Για μια καθημερινότητα με λιγότερη κούραση, λιγότερο άγχος, περισσότερα χαμόγελα!

Μπορείς να δεις ακόμη