Smart TVs για να απολαύσεις τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα!

by Zikou Stella

Είτε είσαι ποδοσφαιρόφιλος, μπασκετόφιλος, είτε λάτρης του κλασικού αθλητισμού, γνωρίζεις ότι και η φετινή χρονιά έχει να μας δώσει ακόμη πολύ πλούσιο θέαμα από σχεδόν όλα τα αθλήματα.

Δες παρακάτω ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις για να κάνεις την καλύτερη αγορά. Έτσι θα απολαύσεις στον μέγιστο βαθμό όχι μόνο το αθλητικό θέαμα, αλλά και το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό.

 

 

Μεγάλο εύρος οθόνης για μεγαλείο εικόνας

Μια μεγάλη τηλεόραση είναι εντυπωσιακή και σε βάζει περισσότερο μέσα στη δράση, είτε αφορά στη κάθε φάση του αγώνα, είτε σε μία κινηματογραφική ταινία.

Οι υπέρ-υψηλές αναλύσεις και , σου δίνουν τη δυνατότητα να κάθεσαι κοντά και να απολαμβάνεις τέλεια εικόνα, ακόμα και σε μεγαλύτερου μεγέθους τηλεόραση. Όσο πιο υψηλή είναι η ανάλυση, τόσο πιο μικρά είναι και τα pixels, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται και να μην σε αποσπούν από τον αγώνα. Έτσι, για να παρακολουθείς τους αγαπημένους σου αθλητές, αθλητικές διοργανώσεις και όλα τα highlights με εκπληκτική λεπτομέρεια, σου προτείνουμε να διαλέξεις μία 4K ή 8Κ TV, από 55-60 ίντσες και πάνω, με ΟLED ή QLED Panel ή άλλη αντίστοιχη τεχνολογία οθόνης.

 

 

Παρακολούθησε τα αγαπημένα σου αθλήματα με εκπληκτική λεπτομέρεια

Πλέον, η ανάλυση UHD 4K (3840×2160) είναι το στάνταρ στην αγορά τηλεόρασης, και θα συναντήσεις σχετικά μοντέλα από τις 43 ίντσες. Μία τηλεόραση Full HD (1920×1080) είναι ιδανική για μια μικρότερη οθόνη σε κάποιο δεύτερο δωμάτιο.

Μπορεί η επίγεια τηλεόραση να μην έχει ακόμα ξεκινήσει τις μεταδόσεις σε 4K. Αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά θα βλέπεις προγράμματα με τυπική (SD) ή υψηλή (HD) ανάλυση μέσω της 4K UHD συσκευής σου. Αν όμως γινόταν απλά εμφάνιση του σήματος όπως αυτό ερχόταν σε SD ή HD, το πιο πιθανό θα ήταν να διακρίνεις τα pixels, ειδικά σε SD. Αυτό δε θα ήταν καθόλου ευχάριστο, οπότε κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το λεγόμενο upscaling, η αναβάθμιση εικόνας/ανάλυσης. Για να το θέσουμε απλά, το upscaling παίρνει μια κανονική μετάδοση ή καταγραφή και την κάνει να φαίνεται καλύτερη. Οπότε εάν βλέπεις οποιοδήποτε κανάλι σε μία τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας και μετά σε μία τηλεόραση 4K UHD θα παρατηρήσεις αισθητή βελτίωση.

Έπειτα, με μια τηλεόραση υπερυψηλής ανάλυσης 4Κ ή 8Κ, με μεγάλο πάνελ, από 55 και πάνω ίντσες, θα νιώθεις ότι είσαι στο κέντρο της δράσης!

 

 

Τεχνολογίες οθόνης που σε βάζουν στο «παιχνίδι»

Η τεχνολογία Panel αφορά την απόδοση των χρωμάτων, την αντίθεση και τη συνολική ποιότητα εικόνας. Στις οθόνες LED, έχεις οπίσθιο φωτισμό της τεχνολογίας LED, που φωτίζει όλη την οθόνη, ενώ στις οθόνες OLED, κάθε pixel μπορεί να αναβοσβήνει ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακό, «βαθύ» μαύρο, ζωντανά χρώματα και υψηλή αντίθεση. Για να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία θέασης, χρειάζεσαι και την ανάλογη τεχνολογία Panel. Επίλεξε ανάμεσα στις πιο σύγχρονες προτάσεις σε OLED, QLED, Triluminos, Full Array και Nanocell για εξαιρετική ευκρίνεια και αψεγάδιαστη εικόνα, σε όποιο σημείο του καναπέ κι αν βρίσκεσαι.

Το OLED είναι μακράν η ιδανικότερη τεχνολογία πάνελ τηλεόρασης. Προσφέρει απαράμιλλα χρώματα και την ιδανικότερη απεικόνιση του μαύρου σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία.

 

 

Το απαραίτητο HDR

Σημαντικό για την ποιότητα της εικόνας είναι επίσης το HDR, που σημαίνει “High Dynamic Range”. Όμως, εκτός από την τηλεόραση, HDR πρέπει να υποστηρίζει και η πηγή της εικόνας, και προς το παρόν δεν θα βρούμε υποστήριξη HDR στο τηλεοπτικό σήμα των ελληνικών καναλιών, όπως σε αρκετά ευρωπαϊκά. Ωστόσο αξίζει να επιλέξεις μία οθόνη HDR μόνο για άλλες πηγές όπως το Streaming video από YouTube, Kodi v19, Νetflix, Disney+, Apple TV+ κ.α.

 

Περισσότερα Hz για αψεγάδιαστη εικόνα

Ο ρυθμός ανανέωσης εικόνας μετριέται σε Hertz (Hz) και περιγράφει τη συχνότητα με την οποία το panel μπορεί να εναλλάσσει τα διαδοχικά καρέ. Η συγκεκριμένη τιμή παίζει σημαντικό ρόλο στην περίπτωση που στην τηλεόραση προβάλλονται αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, ειδικά στα αθλήματα με έντονη δράση. Συνεπώς, ένα 4Κ Panel με υψηλό ρυθμός ανανέωσης εικόνας 200+ Hz θα σου εξασφαλίσει ομαλή και αψεγάδιαστη εικόνα, ανεξάρτητα από το αν παρακολουθείς ένα grand prix Formula 1, ή ένα συγκλονιστικό ματς ποδοσφαίρου.

 

 

Λειτουργία Smart

Μία smart TV συνδέεται στο ίντερνετ για να διευρύνεις τις επιλογές σου, τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε δυνατότητες. Υπηρεσίες όπως Netflix, Google Play Movies και Amazon Prime Video έχουν επίσημες εφαρμογές για να βλέπεις ό,τι θες, όποτε θες, κατευθείαν από την τηλεόρασή σου. Επιπλέον, μπορείς να απολαύσεις video streaming μέσω YouTube, Twitch κ.ά., ή την αγαπημένη σου μουσική μέσω Spotify, Apple Music και πολλών άλλων υπηρεσιών. Σερφάρισε στο διαδίκτυο, δες highlights από τις αγαπημένες σου αθλητικές διοργανώσεις, μετέδωσε ό,τι βλέπεις στο κινητό σου στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης, ή χρησιμοποίησε το smartphone ή το tablet ως τηλεχειριστήριο.

 

 

Η ποιοτική εικόνα πρέπει να συμβαδίζει και με εξίσου ποιοτική ακουστική εμπειρία

Καλό θα ήταν να ελέγξεις πόσα ηχεία ενσωματώνει η τηλεόραση και τη διάταξή τους. Η ύπαρξη subwoofer είναι πάντοτε καλοδεχούμενη. Μάλιστα, ορισμένες 4K TV συνοδεύονται από ηχόμπαρες (Soundbars), οι οποίες συνήθως κρεμιούνται στο κάτω μέρος τους. Έλεγξε την ισχύ (σε Watt) των ηχείων και αν υποστηρίζουν κάποια πρόσθετη τεχνολογία, όπως DTS ή Dolby Digital surround. Για μια τέλεια οπτικοακουστική εμπειρία.

Η αγορά της κατάλληλης τηλεόρασης θα σε βοηθήσει να απολαμβάνεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αγαπημένα σου αθλήματα, από την άνεση του σπιτιού σου. Τώρα που γνωρίζεις ποια είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις, μπες στο www.kotsovolos.gr και ανακάλυψε τις πιο σύγχρονες smart TVs.

Μπορείς να δεις ακόμη