Σπάει ταμεία το Nintendo Switch: Στα 70 δισ. δολάρια τα έσοδα για την Nintendo

by Zikou Stella

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TweakTown.com, που βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρωσε το προσωπικό της ιστοσελίδας από τις πληροφορίες που έχει ανακοινώσει η Nintendo, από το λανσάρισμα της κονσόλας μέχρι σήμερα, το οικοσύστημα του Nintendo Switch έχει αποφέρει στην Ιαπωνική εταιρεία έσοδα που αγγίζουν τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει τα έσοδα από τις πωλήσεις των ίδιων των κονσολών οι οποίες έχουν ξεπεράσει τα 125 εκατομμύρια τεμάχια, καθώς και εκείνα από τις πωλήσεις παιχνιδιών οι οποίες έχουν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα συνολικά. Βέβαια η πλειοψηφία αυτών των πωλήσεων αντιστοιχεί σε λίγα μόνο παιχνίδια, καθώς μόνο 72 first και third party τίτλοι έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το όριο του 1 εκατομμυρίου αντιτύπων και από αυτούς το ένα τέταρτο αντιστοιχοεί σε 10 μόλις παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, η λίστα με τα δέκα best selling παιχνίδια του Nintendo Switch διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Mario Kart 8 Deluxe – 53,79 εκατομμύρια αντίτυπα
  2. Animal Crossing: New Horizons – 42,21 εκατομμύρια αντίτυπα
  3. Super Smash Bros. Ultimate – 31,09 εκατομμύρια αντίτυπα
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 29,81 εκατομμύρια αντίτυπα
  5. Pokémon Sword / Shield – 25,82 εκατομμύρια αντίτυπα
  6. Super Mario Odyssey – 25,76 εκατομμύρια αντίτυπα
  7. Pokémon Scarlet / Violet – 22,1 εκατομμύρια αντίτυπα
  8. Super Mario Party – 19,14 εκατομμύρια αντίτυπα
  9. New Super Mario Bros. U Deluxe – 18,37 εκατομμύρια αντίτυπα
  10. The Legend of Zelda: Link’s Awakening – 16,84 εκατομμύρια αντίτυπα

 

 

Αν αναρωτιέσαι γιατί από αυτή τη λίστα απουσιάζει το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, είναι γιατί ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί αναλυτικά νούμερα πωλήσεων. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο νέος τίτλος Zelda θα πλασαριστεί κάπου ψηλά, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία χρειάστηκε μόλις τρεις ημέρες για να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

Σε ό,τι αφορά τις κονσόλες, η μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις αφορά το original Nintendo Switch το οποίο υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει κοντά στα 90 εκατομμύρια τεμάχια, με το Lite να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με λίγο πάνω από 21 εκατομμύρια τεμάχια και το OLED στην τρίτη θέση στα 15 εκατομμύρια τεμάχια.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη