Disney+ και Hulu συνενώνονται σε μια νέα υπηρεσία;

by Zikou Stella

Με τον ανταγωνισμό στις TV streaming υπηρεσίες να δυναμώνει, φαίνεται ότι και η προοπτική των συνεργασιών ή των συγχωνεύσεων γίνεται όλο και πιο ελκυστική. Άλλωστε, όλες οι εταιρείες θέλουν τελικά να προσφέρουν στους συνδρομητές τους μία μεγάλη λίστα από ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, παιδικά και anime, για όλα τα γούστα, με όσο το δυνατόν περισσότερα ποιοτικά στοιχεία σε ελκυστικό πακέτο τιμής.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποτελεί έκπληξη η συνένωση των Disney+ και Hulu σε μια νέα υπηρεσία με υψηλότερη βασική συνδρομή. Άλλωστε, είχε προαναγγελθεί, ενώ ο Bob Iger CEO της Disney, είχε δηλώσει στην πρόσφατη ενημέρωση των μετόχων ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει μια νέα εφαρμογή Disney+ που θα περιλαμβάνει περιεχόμενο και από το Hulu.

 

 

Αυτή η κίνηση ήταν απαραίτητη για δύο βασικούς λόγους: το Disney+ δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο στα franchise Marvel και Star Wars, δηλαδή χρειάζεται περισσότερο και διαφοροποιημένο περιεχόμενο άμεσα, αλλιώς δεν θα μπορέσει να κρατήσει ενεργούς πολλούς συνδρομητές και θα συνεχίσει να έχει ζημιές πολλών εκατομμυρίων. Παράλληλα, ήδη η συνδρομητική υπηρεσία έχασε περίπου 4 εκατομμύρια χρήστες του τελευταίους μήνες.

Από την άλλη, αυτή η κίνηση θα φέρει και μία αναμενόμενη αύξηση στην τιμή της συνδρομής για το βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις, η οποία δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής. Πάντως, Θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ και σταδιακά θα εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο, από ό,τι φαίνεται και στη χώρα μας.

Τέλος, παρά τη συνεργασία και το νέο πακέτο, θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες αυτόνομα οι ξεχωριστές υπάρχουσες εφαρμογές Disney+ και Hulu για όποιον είναι ικανοποιημένος με τα πράγματα ως έχουν.

 

Μπορείς να δεις ακόμη