Surface Studio PC: Αυτό είναι το πρώτο Αll-in-Οne desktop της Microsoft

by K Admin

surface_studio_overview_2_herofullbleed_v1

 

Η Microsoft επεκτείνει την οικογένεια προϊόντων Surface ανακοινώνοντας στο πλαίσιο του φετινού press event στη Νέα Υόρκη το πρώτο της Αll-in-Οne desktop PC.

Το Microsoft Surface Studio, όπως ονομάζεται, είναι ένα επαγγελματικό workstation που υπόσχεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επίδοξων καλλιτεχνών.

 

Οθόνη με εξαιρετικές δυνατότητες προβολής

Το Surface Studio διαθέτει την πιο λεπτή οθόνη LCD 28 ιντσών στον κόσμο, με  πάχος μόλις στα 12,5 χιλιοστά. Η οθόνη αφής τεχνολογίας PixelSense, η οποία περιβάλλεται από αλουμινένιο περίβλημα, υποστηρίζει ανάλυση 4500×3000, αριθμός που μεταφράζεται σε 13,5 εκατομμύρια pixels – με πυκνότητα 192 εικονοστοιχεία ανά ίντσα. Διαθέτει επίσης εγγενή υποστήριξη κλίμακας 2 x 96 DPI, λόγο αντίθεσης χρωμάτων 1100:1 και λόγο θέασης 3:2. Όσον αφορά στα υποστηριζόμενα προφίλ χρώματος, αυτά είναι sRGB (standard), DCI-P3 (Cinema) και Vivid (P3-D65), ενώ η τεχνολογία True Color υποστηρίζει εξελιγμένο color output με δυνατότητα αλλαγής on-the-fly. Αυτό σημαίνει ότι ένας κινηματογραφιστής που δουλεύει στο DCI-P3 μπορεί εύκολα να αλλάξει σε sRGB για να δει πώς θα φαίνεται το περιεχόμενο του σε τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν την ευρύτερη προδιαγραφή χρωμάτων P3.

 

Μοναδικός σχεδιασμός και εργονομία

Σε αντίθεση με τα περισσότερα All-in-One συστήματα, τα υποσυστήματα του Surface Studio PC «κρύβονται» στη βάση του και όχι μέσα στο πάνελ. Στην εργονομία του Surface Studio PC συμβάλει ο αρθρωτός μηχανισμός «μηδενικής βαρύτητας», ο οποίος σου επιτρέπει να ρυθμίσεις εύκολα την κλίση της οθόνης: Χρησιμοποίησε το σαν επιτραπέζιο υπολογιστή, υπό γωνία, ή ακόμα και ως tablet.

surface_studio_overview_9_featurepanel_v1

 

Surface Pen

Εκτός από το ασύρματο Surface mouse και το ασύρματο Surface keyboard, το Surface Studio έρχεται μαζί με το Surface Pen. Η δημιουργία και επεξεργασία ψηφιακού περιεχομένου γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική με την εν λόγω γραφίδα. Αυτό το… «μαγικό πενάκι» διαθέτει 1024 διαφορετικά επίπεδα ευαισθησίας, για μεγαλύτερη ακρίβεια. Επίσης, διαθέτει μαγνητικό κλιπ για να το τοποθετείς στο πλάι της συσκευής όταν δεν βρίσκεται σε χρήση. Έτσι, η γραφίδα είναι δύσκολο να χτυπηθεί ή να χαθεί όταν μεταφέρεις τον υπολογιστή σου.

 

Surface Dial

Η Microsoft καινοτομεί για ακόμα μία φορά με το νέο περιφερειακό ειδικά για τα προϊόντα της σειρά Surface. Με λειτουργίες απτικής αντίδρασης, το Surface Dial είναι σχεδιασμένο για να παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία και πιο φυσική εμπειρία σε καλλιτέχνες και δημιουργούς. Το Surface Dial τοποθετείται πάνω στην οθόνη αφής και όταν περιστρέφεται (είτε με τη φορά του ρολογιού ή αντίθετα) ενεργοποιούνται διαφορετικές λειτουργίες. Χρησιμοποίησε το για να χειριστείς το σχέδιο σου, όπως π.χ. περιστροφή, αλλαγή προβολής ή επιλογή αποχρώσεων, ή για να εμφανίσεις συντομεύσεις και εργαλεία για διάφορες υποστηριζόμενες εφαρμογές. Μπορείς επίσης να το αξιοποιήσεις ως περιφερειακό για απλές καθημερινές εργασίες στο Surface Studio ή στο Surface Pro σου!

 

Επιδόσεις επαγγελματικού επιπέδου

Ο πρώτος επιτραπέζιος υπολογιστής της Microsoft είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel Skylake (Core i5 ή Core i7), ενώ τα γραφικά αναλαμβάνουν οι κάρτες γραφικών της Nvidia (GeForce GTX965M ή GTΧ980M). Στο εσωτερικό του συναντάμε, επίσης, μνήμη RAM DDR4 8GB, 16GB, ή 32GB, σκληρό δίσκο SSD (64GB έως 128GB), αλλά και σκληρό δίσκο HDD χωρητικότητας 1ΤΒ ή 2ΤΒ για να έχεις τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεσαι.

 

surface_studio_overview_8_contentplacementpanel_1_v1

 

Υψηλότερη παραγωγικότητα και ασφάλεια με Windows 10 Pro

Σχεδιασμένο για την τελευταία έκδοση των Windows, το Surface Studio αξιοποιεί κάθε καινοτομία του νέου λειτουργικού της Microsoft, όπως είναι το χαρακτηριστικό Windows Ink Workspace. Απλά πάτησε το Eraser Button (γόμα) του Surface Pen για να ανοίξεις όλα τα Inking apps. Επιπλέον, η κάμερα 5 MP της συσκευής αξιοποιείται για το ξεκλείδωμα του υπολογιστή με ανάγνωση προσώπου – αντί για κωδικό πρόσβασης – από το Windows Hello.

Το Microsoft Surface Studio αναμένεται αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ στα μέσα Δεκεμβρίου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη