Συμβουλές από την LG για να διατηρήσεις τα ρούχα σου σαν καινούργια

by Aggeliki Tsoukana

 

Ο τρόπος με τον οποίο φροντίζουμε τα ρούχα μας έχει άμεση επίπτωση τόσο στη διάρκεια ζωής των αγαπημένων σου υφασμάτων όσο και στο περιβάλλον. Με αυτό κατά νου, οι οικιακές συσκευές της LG είναι εξοπλισμένες με καινοτόμες τεχνολογίες που συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία των ρούχων ενώ παράλληλα είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Ωστόσο, πολλές φορές δεν αρκεί μόνο η σωστή φροντίδα ρούχων. Σημαντικό ρόλο στον κύκλο κάθε ενδύματος παίζει και η ποιότητα των υφασμάτων. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, κάθε χρόνο στην Ευρώπη δημιουργούνται 5,8 τόνοι απορριμμάτων υφασμάτων.

Υιοθετώντας όμως ορισμένες απλές συνήθειες στη φροντίδα των ρούχων, εξασφαλίζουμε πιο ανθεκτικά υφάσματα και παράλληλα δημιουργούμε ένα βιώσιμο μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η LG, προτείνοντας απλές λύσεις για σωστή επιλογή και συντήρηση των ρούχων.

 

Έλεγξε την ποιότητα του υφάσματος

Η ποιότητα του υφάσματος παίζει σημαντικό ρόλο. Εάν τραβήξει κανείς απαλά το ύφασμα κι αυτό διατηρήσει το σχήμα του, τότε το ύφασμα είναι καλής ποιότητας.

 

Έλεγξε τη σύνθεση των ινών

Υφάσματα από 100% φυσικές ίνες, όπως το μαλλί και το λινό θα διαρκέσουν περισσότερο από τα συνθετικά, όπως το ακρυλικό και το νάιλον.

 

Τι σημαίνει σωστή φροντίδα ρούχων

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, τα ρούχα να πλένονται με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα τους. Επιλέγοντας ένα πλυντήριο ρούχων με ειδικά προγράμματα πλύσεων για κάθε τύπο ρούχων όπως τα πλυντήρια ρούχων της LG με τεχνολογία AI DD, μπορείς να παρατείνεις σημαντικά τον χρόνο ζωής τους.

Χάρη στην τεχνολογία AI DD και στους προηγμένους αισθητήρες, το πλυντήριο ανιχνεύει το βάρος και την απαλότητα του υφάσματος για να επιλέξει αυτόματα τις βέλτιστες κινήσεις για το ύφασμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται έως και 18% μεγαλύτερη προστασία των ρούχων.

 

Κλείνε τα φερμουάρ, άνοιγε τα κουμπιά

Καθώς γεμίζεις τον κάδο, έλεγχε πάντα για κρυμμένα φερμουάρ. Τα ρούχα που φέρουν ορατά φερμουάρ είναι πιο επίφοβο να “πιάσουν” και να καταστρέψουν κάποιο ρούχο.

Σημαντικό είναι, όμως, και να ξεκουμπώνεις τα ρούχα σου, καθώς σ’ αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να χαλαρώσουν οι κουμπότρυπες στο ύφασμα, ενώ με το πλύσιμο τεντώνονται οι κλωστές των κουμπιών, με κίνδυνο να σπάσουν.

 

 

Καλύτερη ζωή με έξυπνη φροντίδα για τα ρούχα σου

Αυτές οι μικρές και απλές αλλαγές στην επιλογή και τη φροντίδα των ρούχων, μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τα αγαπημένα σου ρούχα, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Και σε συνδυασμό με τα πιο σύγχρονα πλυντήρια και στεγνωτήρια LG, έχεις την ευκαιρία να κερδίζεις περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα σου για πιο ουσιαστικά πράγματα από ότι το πλύσιμο των ρούχων.

Μπορείς να δεις ακόμη