Συστήματα σιδερώματος: Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο

by Zikou Stella

Είναι απόλυτα λογικό να μην σε ενθουσιάζει το σιδέρωμα, όμως είναι απαραίτητο για την ολοκληρωμένη φροντίδα των ρούχων σου. Τα συστήματα σιδερώματος έρχονται να σου εξασφαλίσουν αποτελεσματικό σιδέρωμα πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Συνδέονται μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα με ένα μπόιλερ υψηλών επιδόσεων και αξιοποιούν τη «δύναμη» του ατμού, ώστε όλα τα υφάσματα να γίνονται πιο λεία από ποτέ με λιγότερη προσπάθεια.

Γνώρισε τις πιο σημαντικές τεχνολογίες φροντίδας στα συστήματα σιδερώματος και την καλύτερη για σένα επιλογή.

 

Ειδική επίστρωση πλάκας για τέλεια φροντίδα

Οι πλάκες με αντικολλητική επίστρωση είναι σχεδιασμένες για να παρέχουν περισσότερη ολισθηρότητα ακόμα και στα πιο ευαίσθητα ρούχα. Ταυτόχρονα, διασφαλίζουν υψηλότερη απόδοση με διάρκεια, ενώ καθαρίζονται ευκολότερα και έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις γρατζουνιές.

Αυτόματη ρύθμιση θερμοκρασίας για κάθε τύπο υφάσματος

Λειτουργία που σε απαλλάσσει από την κουραστική διαδικασία διαχωρισμού των ρούχων. Παράλληλα, εξασφαλίζει πως το σίδερο θα έχει πάντα την ιδανική θερμοκρασία για να αφαιρέσει κάθε τσάκιση από οποιοδήποτε ύφασμα, χωρίς να το φθείρει ή να το κάψει.

 

Ευκολία στον καθαρισμό από άλατα

Τα άλατα του νερού συγκεντρώνονται στον ειδικό συλλέκτη, για να μπορείς να τα αφαιρέσεις με ευκολία. Έτσι, διασφαλίζεται η μακροζωία της συσκευής ενώ γίνονται παρελθόν οι λεκέδες από άλατα στα ρούχα.

Πίεση ατμού για άνετο σιδέρωμα

Ο ατμός που παράγεται σε ένα σύστημα σιδερώματος μετριέται σε bar και ξεκινάει από τα 5 bar και φτάνει έως και τα 9 bar.

Ο ατμός έχει την ιδιότητα να μαλακώνει τα υφάσματα, για να απομακρύνονται εύκολα οι ζάρες κι οι τσακίσεις. Το μπόιλερ στα συστήματα σιδερώματος εξασφαλίζει ατμό υψηλής πίεσης που διεισδύει βαθιά στις ίνες των υφασμάτων, για να απομακρύνει ακόμα και τις πιο επίμονες ζάρες σε χρόνο ρεκόρ. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα για συνεχή παροχή ατμού, το σιδέρωμα γίνεται ακόμη πιο γρήγορο και εύκολο, ακόμα και με τα πιο χοντρά υφάσματα.

 

 

Ρυθμιζόμενος ατμός σύμφωνα με τις ανάγκες σου

Ρύθμισε την παροχή ατμού σύμφωνα με τον τύπο υφάσματος και διασφάλισε ότι το σιδέρωμα θα είναι φιλικό στα ευαίσθητα ρούχα και πιο ξεκούραστο στα ανθεκτικότερα.

 

Αντιμετώπισε και την πιο δύσκολη τσάκιση με τη βολή ατμού

Η βολή ατμού ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού που βρίσκεται στο σίδερο. Εκτοξεύει μεγάλη ποσότητα ατμού άμεσα, ώστε να απομακρύνεις και την πιο δύσκολη τσάκιση.

 

Απεριόριστη αυτονομία

Είναι μεγάλο πλεονέκτημα το να μπορείς να σιδερώνεις χωρίς διακοπές για αναπλήρωση νερού. Στη βάση του συστήματος σιδερώματος βρίσκεται ένα ευρύχωρο δοχείο νερού που εξασφαλίζει έως και 2 ώρες συνεχόμενης χρήσης.

Τα δοχεία νερού διακρίνονται σε αποσπώμενα, για εύκολη μεταφορά και ενσωματωμένα για απευθείας αναπλήρωση μέσω ειδικής θύρας. Πολλά μοντέλα παρέχουν απεριόριστη αυτονομία, ώστε η αποσπώμενη δεξαμενή να ξαναγεμίζει χωρίς να διακόπτεται η λειτουργία του συστήματος.

 

 

Ευελιξία και εργονομία με κάθετη εκτόξευση ατμού

Πολλά σύγχρονα μοντέλα υποστηρίζουν τη λειτουργία του κάθετου ατμού, δηλαδή μπορούν να εκτοξεύουν ατμό όταν βρίσκονται σε κατακόρυφη θέση. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείς να αφαιρείς τις ζάρες και τις τσακίσεις από ευαίσθητα υφάσματα που είναι κρεμασμένα όπως τις κουρτίνες σου, τα σακάκια ή τα φορέματα. Η ίδια λειτουργία είναι επίσης ιδανική για να απολυμάνεις και να «φρεσκάρεις» επιτόπου ρούχα και υφάσματα.

 

Εξασφάλισε μακροχρόνια χρήση με προστασία από τα άλατα

Οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές σιδερώματος λειτουργούν με νερό από τη βρύση, ώστε να μην χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα και να μπαίνεις στην ταλαιπωρία να προμηθεύεσαι διαρκώς απιονισμένο νερό. Θα συναντήσεις μοντέλα που συγκεντρώνουν τα άλατα σε ένα εσωτερικό δοχείο το οποίο θα μπορείς να αδειάζεις και να καθαρίζεις εύκολα. Μάλιστα, για να μην υπάρχει περίπτωση να ξεχαστείς να το φροντίσεις, τα περισσότερα θα σε ειδοποιήσουν με μία φωτεινή ένδειξη ή ακόμη και με ηχητικό σήμα, όταν το δοχείο έχει γεμίσει κι επομένως πρέπει να το αδειάσεις και να το καθαρίσεις.

 

Ολοκληρωμένη φροντίδα ρούχων με ένα σύστημα σιδερώματος

Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη όταν πρόκειται για το σιδέρωμα. Τα σύγχρονα συστήματα σιδερώματος διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής για αποτελεσματική περιποίηση και φροντίδα, ακόμα και των πιο ευαίσθητων υφασμάτων. Με προηγμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες όπως η αυτόματη ρύθμιση θερμοκρασίας κι ο ρυθμιζόμενος ατμός, θα μπορείς να σιδερώνεις με άνεση και ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς.

Βρες το σύστημα σιδερώματος που χρειάζεσαι με ένα κλικ στο www.kotsovolos.gr.

Μπορείς να δεις ακόμη