Τα έξυπνα πλυντήρια πιάτων κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου

 

Τα έξυπνα πλυντήρια πιάτων είναι συσκευές που ενσωματώνουν μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες όπως σύνδεση Wi-Fi και τηλεχειρισμό μέσω smartphone. Είναι σχεδιασμένες για να κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους τα έξυπνα πλυντήρια ξεχωρίζουν από τα συμβατικά. Αρχικά, οι κατασκευαστές έχουν προσθέσει χαρακτηριστικά που καθιστούν τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων ακόμη πιο ευέλικτα και πιο αποδοτικά. Παράλληλα εξασφαλίζουν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και νερού, σε σχέση με τα συμβατικά. Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα είναι οι ενσωματωμένες τεχνολογίες που δημιουργούν την κουζίνα του μέλλοντος, την κουζίνα ενός Smart Home.

Οργάνωσε τις καθημερινές σου δραστηριότητες

Χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi, ένα έξυπνο πλυντήριο πιάτων συνδέεται στο οικιακό ασύρματο δίκτυο προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να το ελέγχεις και να το χειρίζεσαι απομακρυσμένα, ακόμα κι από το smartphone ή το tablet σου. Με αυτό τον τρόπο το συστηματικό πλύσιμο γίνεται παιχνίδι και δεν έχεις κανένα άγχος, όπου κι αν βρίσκεσαι. Μπορείς, για παράδειγμα, να ξεκινήσεις έναν κύκλο πλύσης από το smartphone ενώ βρίσκεσαι ακόμα στο γραφείο, ή να προγραμματίζεις την έναρξη ή την παύση της πλύσης, ανάλογα με το καθημερινό σου πρόγραμμα ή και να λαμβάνεις ενημέρωση για τις λειτουργίες και την κατάσταση πλύσης, στο smartphone ή το tablet σου.

Τα πλυντήρια πιάτων με Home Connect, όπως το Siemens SN578S36TE, σού στέλνουν αυτόματα υπενθύμιση στο κινητό για το πότε πρέπει να συμπληρώσεις λαμπρυντικό, ή πότε πρέπει να θέσεις σε λειτουργία το ειδικό πρόγραμμα καθαρισμού και φροντίδας, για να διατηρείς το πλυντήριο πιάτων σου σε άψογη κατάσταση. Η ίδια εφαρμογή διαθέτει επίσης κι έναν εύχρηστο μετρητή ταμπλετών, όπου μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγχεις πόσες ακόμα ταμπλέτες σού έχουν μείνει. Αν οι ταμπλέτες τελειώνουν, λαμβάνεις αυτόματα ειδοποίηση στο κινητό για αναπλήρωση.

Πολλά σύγχρονα μοντέλα, όπως το Candy CDPM3T62PRDFX, ενσωματώνουν τεχνολογίες που επεκτείνουν τις δυνατότητες του πλυντηρίου σου. Χρησιμοποιώντας ένα smartphone με τεχνολογία NFC μπορείς να δεις στατιστικά χρήσης, συμβουλές βελτιστοποίησης ή και να εκτελέσεις μια σειρά επιπλέον ειδικών προγραμμάτων που δεν υπάρχουν επάνω στη συσκευή, καλύπτοντας έτσι τωρινές ή μελλοντικές σου ανάγκες.

 

Καλύτερες επιδόσεις – χαμηλότερη κατανάλωση

Τα έξυπνα πλυντήρια πιάτων ενσωματώνουν αισθητήρες που ανιχνεύουν αυτόματα τον όγκο του φορτίου και το επίπεδο λερώματος των πιάτων και των σκευών για να προσαρμόζουν την κατανάλωση νερού και ενέργειας για βέλτιστο πλύσιμο ακόμη και για μικρά φορτία. Ταυτόχρονα, με τεχνολογίες όπως η Hygiene Plus των Siemens και Bosch, ή τα συστήματα Power Wash και Quick Power Wash των Hoover και Miele αντίστοιχα, το πλύσιμο των πιάτων ή των παιδικών σκευών φαγητού γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικό, στο μισό χρόνο! Έτσι είσαι σίγουρος ότι τα είδη που πλένεις είναι αποστειρωμένα και απόλυτα καθαρά για να χρησιμοποιηθούν από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ενώ παράλληλα εξοικονομείς χρήματα και περισσότερο χρόνο για σένα και τους αγαπημένους σου.

Εργονομία και στιλ

Η “κουζίνα του μέλλοντος” για να προσφέρει εργονομία και στιλ, εκτός από σωστό σχεδιασμό και διαρρύθμιση, θα πρέπει να έχει και τις κατάλληλες συσκευές. Ένα έξυπνο πλυντήριο πιάτων θα σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις στο έπακρο την κουζίνα σου, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, χαρίζοντάς της design και λειτουργικότητα.

Τα έξυπνα πλυντήρια πιάτων είναι σχεδιασμένα για να μεγιστοποιούν τον χώρο και την ευελιξία που χρειάζεσαι. Έτσι θα οργανώνεις τα πιάτα σου και θα τα καθαρίζεις πιο αποδοτικά. Ο εργονομικός σχεδιασμός τους, σου επιτρέπει να ρυθμίσεις ή και να μετακινήσεις ράφια και καλάθια για να τοποθετείς εύκολα και γρήγορα όλα τα λερωμένα σκεύη, ακόμα κι αυτά που έχουν περίεργο σχήμα.

Σχεδόν όλα τα μοντέλα δέχονται και «ανάμεικτο φορτίο». Επιτρέπουν την αλλαγή της έντασης και της θερμοκρασίας του επάνω και κάτω ραφιού. Μπορείς, για παράδειγμα να πλένεις ευαίσθητα στο επάνω καλάθι ενώ οι κατσαρόλες και τα τηγάνια να καθαρίζονται στο κάτω καλάθι στον ίδιο κύκλο πλύσης. Έτσι, μπορείς να απολαμβάνεις την ελευθερία να μαγειρεύεις με το δικό σου τρόπο χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε σκεύη, κατσαρόλες και πιατέλες που ταιριάζουν στη δημιουργικότητά σου. Θα είναι πολύ εύκολο αφού όλα μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων σου, ακόμα και τα πιο ευαίσθητα κρύσταλλα.

 

Εσωτερικός φωτισμός

Στις περισσότερες προτάσεις έχει προστεθεί φωτισμός LED για διάχυτο φωτισμό στο εσωτερικό της συσκευής. Αυτό προσφέρει περισσότερο στιλ στην κουζίνα σου. Για παράδειγμα, με τη λειτουργία Emotion Light στα έξυπνα πλυντήρια πιάτων των Siemens και Bosch, μπορείς να αλλάζεις -μέσω του smartphone σου- το χρώμα και την ένταση του φωτισμού στο εσωτερικό της συσκευής. Για να μπορεί να ταιριάζει με τον φωτισμό του σπιτιού ή των υπόλοιπων συσκευών στην κουζίνα σου.

 

 

Η κουζίνα του μέλλοντος

Η κουζίνα είναι χώρος έμπνευσης και δημιουργίας. Όμως το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι είναι κουραστικό, χρονοβόρο και απαιτεί μεγαλύτερη κατανάλωση νερού. Μην αφήνεις τους έντονους ρυθμούς και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας να σε απομακρύνουν από τη χαρά του μαγειρέματος.

Τα έξυπνα πλυντήρια πιάτων αποτελούν μέρος ενός ολοκαίνουργιου οικοσυστήματος κουζίνας. Οι συσκευές που το απαρτίζουν αναλαμβάνουν να προετοιμάσουν τα πάντα για σένα. Αλληλοεπιδρούν μαζί σου μέσω του smartphone ή του tablet σου.

Κάθε φορά που περιμένεις καλεσμένους στο σπίτι σκέφτεσαι πώς θα καταφέρεις να προλάβεις όλες τις ετοιμασίες. Κυρίως όμως πως θα ξεμπερδέψεις αργότερα με το πλύσιμο των πιάτων και των μαγειρικών σκευών. Με τις έξυπνες συσκευές κουζίνας τα πράγματα γίνονται απλά. Το έξυπνο ψυγείο θα σε ενημερώσει για τα τρόφιμα που έχει, έτσι ώστε να μπορείς να προγραμματίσεις τα ψώνια σου. Ο φούρνος θα σχεδιάσει το μενού, προβάλλοντας σε οθόνη τις συνταγές που χρειάζεσαι και επιλέγοντας τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο ψησίματος. Θα μπορείς να τον ελέγχεις μέσω του smartphone σου. Με “live” εικόνα από το εσωτερικό της συσκευής θα ενημερώνεσαι για την πορεία της διαδικασίας. Στο τέλος της βραδιάς, το έξυπνο πλυντήριο πιάτων σου, θα είναι έτοιμο με το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης για να κάνει όλη τη “λάντζα”. Εσύ θα έχεις κερδίσει χρόνο να απολαμβάνεις ένα ζεστό ντους!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη