Τα Galaxy Watch της Samsung σε ειδοποιήσουν αν έχεις ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό

by Zikou Stella

Μία ακόμα πολύ σημαντική λειτουργία για την παρακολούθηση της υγείας της καρδιάς πρόκειται να αποκτήσουν τα Galaxy Watch της Samsung Electronics. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κορεάτικης εταιρείας η λειτουργία ειδοποίησης ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού (IHRN) πήρε έγκριση από τον οργανισμό FDA των ΗΠΑ. Έτσι μαζί με την λειτουργία του Ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ) που είναι ήδη διαθέσιμη, τα συμβατά smartwatches της εταιρείας θα μπορούν να ενημερώσουν εκείνον που τα φοράει για πιθανό επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής.

Τα καρδιαγγειακά προβλήματα παραμένουν ανάμεσα στις κύριες αιτίες θανάτων παγκοσμίως και η κολπική μαρμαρυγή θεωρείται ένα ευρέως προειδοποιητικό σημάδι για σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών, καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων καρδιαγγειακών επιπλοκών. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που η κολπική μαρμαρυγή είναι ασυμπτωματική ή και σιωπηλή, με τους ασθενείς να αγνοούν ότι διατρέχουν κίνδυνο.

 

 

Όταν η λειτουργία IHRN προστεθεί στην εφαρμογή Health Monitor της Samsung, θα παρακολουθεί παρασκηνιακά την τυχόν εμφάνιση ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού και εάν ένας συγκεκριμένος αριθμός διαδοχικών μετρήσεων είναι ακανόνιστος, το ρολόι θα σας προειδοποιήσει για πιθανό περιστατικό κολπικής μαρμαρυγής (AFib), προτρέποντάς σας να κάνετε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα για πιο ακριβή διάγνωση.

H λειτουργία ειδοποίησης ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού, αναμένεται να γίνει διαθέσιμη με την επόμενη έκδοση του One UI Watch λειτουργικού της Κορεάτικης εταιρείας, του One UI 5 Watch που θα παρουσιαστεί στο επόμενο Galaxy Unpacked Event, το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Κορέα στις 26 Ιουλίου, μαζί με την επόμενη γενιά Galaxy Watch, ενώ θα περάσει ως αναβάθμιση και στις σειρές Galaxy Watch5 και Galaxy Watch4.

Μπορείς να δεις ακόμη