Τα iPad και Mac παραμένουν η πιο αξιόπιστη λύση στην εκπαίδευση

by Aggeliki Tsoukana

Οι αιτήσεις για τη Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ έχουν ήδη ξεκινήσει για τους εκπαιδευτικούς και τους πυρόπληκτους μαθητές.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η πρόσβαση κάθε εκπαιδευτικού και πυρόπληκτου μαθητή στον δικό του τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η εύκολη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και στην επικοινωνία.

Με αφορμή το νέο πρόγραμμα Ψηφιακή μέριμνα, η Apple έρχεται για ακόμα μία χρονιά να υπενθυμίσει πως τα iPad και Mac αποτελούν την πιο σύγχρονη και αξιόπιστη επιλογή στην εκπαίδευση, βάζοντας στο επίκεντρο τόσο τον μαθητή όσο και τον εκπαιδευτικό.

 

 

Τόσο ισχυρά όσο και εύχρηστα

Τα iPad και Mac είναι υπολογιστικές συσκευές που μπορούν να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε εργασία τους ζητηθεί. Και αυτό γιατί στον πυρήνα τους βρίσκουμε προσαρμοσμένες τεχνολογίες όπως τους πανίσχυρους και ευφυείς επεξεργαστές της Apple Μ1 και A13 Bionic, που εξασφαλίζουν ασύλληπτες επιδόσεις και εκπληκτική ενεργειακή απόδοση.

Οι ισχυρές επιδόσεις συνδυάζονται άψογα με τα εύχρηστα και «έξυπνα» λειτουργικά macOS και iPadOS τα οποία συναντάμε στα Mac και iPad αντίστοιχα. Απλές στη χρήση και εύκολες στη διαχείριση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως μόλις βγουν από το κουτί τους, ακόμη και από τον πιο αρχάριο χρήστη.

Όποια κι αν είναι η σχέση σου με τα προϊόντα τεχνολογίας, η εξοικείωση στα περιβάλλοντα των macOS και iPadOS είναι θέμα μερικών λεπτών. Με αυτό τον τρόπο διατηρείς την παραγωγικότητά σου σε υψηλά επίπεδα, την ίδια στιγμή που περνάς άμεσα από την έμπνευση στη δημιουργία!

 

Συμβατά και συνδεδεμένα

Όλες οι εφαρμογές που χρειάζεσαι, λειτουργούν άψογα τόσο στο Mac όσο και στο iPad σου. Από το Microsoft 365, μέχρι το Google Drive και το Dropbox. Επιπρόσθετα, οι ενσωματωμένες εφαρμογές όπως το Mail, το Ημερολόγιο, οι Σημειώσεις, οι Υπενθυμίσεις και τα Μηνύματα διασφαλίζουν πως θα είσαι πάντα οργανωμένος.

Εννοείται ότι μπορείς πάντα να αξιοποιείς το App Store μέσα από το Mac σου ή από το iPad σου για να βρίσκεις χιλιάδες δωρεάν εφαρμογές για κάθε θέμα.

Παράλληλα, η τελευταία γενιά φορητών υπολογιστών Mac προσφέρει θύρες για σύνδεση αξεσουάρ και εξωτερικής οθόνης, προβολέα ή εκτυπωτή.

Με προηγμένες εφαρμογές και λειτουργίες όπως τα Keynotes και Notes, Assistive Touch και Εκφώνηση επιλογής το iPad γίνεται ένα πανίσχυρο εργαλείο παραγωγικότητας για τον μαθητή και για τον εκπαιδευτικό. Συνδέεται με οποιοδήποτε Bluetooth πληκτρολόγιο, ώστε να μπορείς να το αξιοποιήσεις πλήρως σαν υπολογιστή, ενώ ταυτόχρονα το Apple Pencil και το Smart Keyboard της Apple προσφέρουν μία εντυπωσιακά γρήγορη απόκριση και «φυσική» εμπειρία χρήσης. Έτσι, μπορείς να το αξιοποιήσεις ταυτόχρονα και ως καμβά σχεδίασης, μπλοκ σημειώσεων, scanner και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

 

Κάνε περισσότερα, απογείωσε την παραγωγικότητά σου

Τo Mac προσφέρει τη δυνατότητα να κάνεις ακόμα περισσότερα με την απίστευτη διάρκεια λειτουργίας της μπαταρίας του.

Χρησιμοποίησε προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως Pages, Keynote, iMovie και GarageBand για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού που καθηλώνει τους μαθητές.

Αντίστοιχα, με ένα iPad δεν χρειάζεται να είσαι γκουρού της τεχνολογίας για να μπορείς να κρατάς σημειώσεις, ή να προσθέτεις επισημάνσεις πάνω σε pdf αρχεία ή screenshot.

Οι λειτουργίες για εύκολη προσβασιμότητα, όπως το AssistiveTouch, απλοποιούν την πρόσβαση σε μενού, χειριστήρια και λειτουργίες. Η λειτουργία ενός μόνο tap βοηθά άτομα με κινητικές δυσκολίες. Την ίδια στιγμή το προσαρμοσμένο μενού περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται περισσότερο, όπως multitasking και screenshot.

 

 

Σχεδιασμένα με γνώμονα την ασφάλεια

Η Apple δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο απόρρητο και την ασφάλειά σου, με λειτουργίες και δυνατότητες που προστατεύουν τη συσκευή και τις προσωπικές σου πληροφορίες από κακόβουλο λογισμικό.

Ειδικότερα, λειτουργίες ασφαλείας όπως ασφαλής επανεκκίνηση με ισχυρή επαλήθευση, δυναμική κρυπτογράφηση και Touch ID, εξασφαλίζουν πλήρως ασφαλή χρήση χωρίς την ανάγκη κάποιου αντιικού προγράμματος (antivirus).

Διατήρησε τον έλεγχο των δεδομένων σου και συνδέσου σε κάθε δίκτυο αξιόπιστα και γρήγορα, είτε βρίσκεσαι εντός αίθουσας είτε εκτός. Αξιοποίησε λειτουργίες όπως η επιλογή «Μην ενοχλείτε» για να εξασφαλίσεις πως θα μοιράζεσαι μόνο το περιεχόμενο που θες εσύ.

 

Μια μακροπρόθεσμη επένδυση

Αποκτώντας ένα προϊόν Apple γνωρίζεις ότι θα το απολαμβάνεις για χρόνια. Δεν είναι μόνο το ανθεκτικό design, δεν είναι η υψηλή ποιότητα των υλικών και η αίσθηση “premium”, είναι και η διαρκής υποστήριξη που έχεις από την πρώτη στιγμή που θα ενεργοποιήσεις τον υπολογιστή Mac ή το iPad σου. Οι αναβαθμίσεις λειτουργικού (macOS και iPadOS) υποστηρίζονται άψογα και δίνουν την αίσθηση χρήσης νέας συσκευής με προηγμένες λειτουργίες σε κάθε βελτιστοποίηση.

Μπορείς να δεις ακόμη