Ψηφιακή μέριμνα II: Voucher αξίας 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και πυρόπληκτους μαθητές

by Aggeliki Tsoukana

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών και των πυρόπληκτων εξαρτημένων μελών που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ψηφιακής μέριμνας, με την άμεση χορήγηση voucher αξίας 200€ για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού.

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνθήκες τεχνολογικά εμπλουτισμένης δια ζώσης εκπαίδευσης καθώς και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των εκπαιδευτικών και των μαθητών σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Το πρόγραμμα συνολικού ύψους 40 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δυο πυλώνες (Α και β) και καλύπτει δύο κατηγορίες δικαιούχων και ωφελούμενων, με διαφορετική στόχευση και κριτήρια επιλεξιμότητας ανά περίπτωση.

Δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης για τον ΠΥΛΩΝΑ Α του προγράμματος είναι εκπαιδευτικοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υποβάλλουν οι ίδιοι μια αίτηση.

Δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης για τον ΠΥΛΩΝΑ Β είναι οικογένειες με εξαρτόμενα μέλη ηλικίας από 4 έως 24 ετών που σπουδάζουν σε πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές ή σε Α.Ε.Ι, Δ.Ι.Ε.Κ και σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και που επλήγησαν από πυρκαγιές από την 27η Ιουλίου έως και την 13η Αυγούστου 2021 και οι οικίες τους κατέστησαν προσωρινά ή μόνιμα μη κατοικήσιμες.

Στον Πυλώνα Β κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μια αίτηση μέσω του υπόχρεου της φορολογικής δήλωσης ή ο/η σύζυγος αυτού.

Στην ειδική περίπτωση που το ίδιο φυσικό πρόσωπο είναι δικαιούχος και στους δυο Πυλώνες (εκπαιδευτικός και πυρόπληκτος), μπορεί να καταθέσει μία αίτηση για κάθε πυλώνα του προγράμματος.

 

 

Ποιες κατηγορίες πρoϊόντων συμμετέχουν στο πρόγραμμα ψηφιακή μέριμνα;

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν εξοπλισμό ανάλογα με τις ανάγκες τους σε ψηφιακό εξοπλισμό, από τις παρακάτω κατηγορίες:

Κατηγορία 1: φορητές ταμπλέτες (tablets)

Κατηγορία 2: φορητοί υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks 2 in 1)

Κατηγορία 3: σταθεροί υπολογιστές (desktops, allin-one)

 

Πώς μπορούν οι δικαιούχοι να προμηθευτούν το voucher;

Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν Αίτηση Επιχορήγησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

 

Πώς χρησιμοποιείται το voucher;

Μετά την οριστική έγκριση της αίτησης επιχορήγησης, εκδίδεται ηλεκτρονικά το voucher, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στο κατάστημα επιλογής του δικαιούχου.

 

Γιατί να επιλέξεις τον Κωτσόβολο για την εξαργύρωση του voucher ψηφιακής μέριμνας;

Στον Κωτσόβολο θα βρεις μια τεράστια γκάμα προϊόντων που καλύπτουν κάθε σου ανάγκη για τον ψηφιακό εξοπλισμό σου.

Επιπρόσθετα, ο Κωτσόβολος διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, ηλεκτρονικό κατάστημα και δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας.

Μετά την αγορά, ο Κωτσόβολος συνεχίζει να σε στηρίζει με το πρόγραμμα Τεχνικής Υποστήριξης Total Support για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρουσιαστεί στη συσκευή σου.

Τέλος, αν επιλέξεις κάποιο προϊόν που η τιμή του ξεπερνάει την αξία του voucher, ο Κωτσόβολος διαθέτει ευέλικτους τρόπους αποπληρωμής, όπως πλάνο δόσεων και επιλογή έως 48 άτοκων δόσεων με πιστωτική κάρτα, για να σε διευκολύνουμε να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

Μπορείς να δεις ακόμη