League of Legends Recall: Γαλλικός “εμφύλιος” στον τελικό του EU Masters

by Aggeliki Tsoukana

Μετά από δύο φοβερούς ημιτελικούς, Karmine Corp και LDLC OL έκλεισαν θέση στον μεγάλο τελικό του EM Spring 2022 όπου και θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο και το έπαθλο των 40.000 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί πως οι γαλλικές ομάδες κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο European Masters του 2022 με τις τρεις από τις τέσσερις να φτάνουν στο top 4. Η τέταρτη της παρέας ήταν η AGO Rogue από την Πολωνία που “σκουπίστηκε” από την LDLC. Ο τελικός του EM Spring 2022 είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 7 Μαΐου στις 18:00.

 

Έβγαλε… σκούπα

Στη συνάντηση των πρωταθλητών του 2020, η LDLC “σκούπισε” την AGO Rogue και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Η πολωνική ομάδα αν και αουτσάιντερ εμφανίστηκε πολύ καλά διαβασμένη κάτι που έδειξε από το Game 1. Για πάνω από 25 λεπτά η AGO Rogue κόντραρε στα ίσια την πρωταθλήτρια Γαλλίας όμως ένα κακό fight στο 27’ έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά της LDLC που 5 λεπτά αργότερα έγραφε το 0-1. Εντελώς διαφορετική εικόνα στη 2η αναμέτρηση με την ομάδα από τη Λιόν να ισοπεδώνει τους Πολωνούς σε περίπου 25 λεπτά (20-3 τα kills & 11-0 τα turrets!).

Η επιστροφή στο blue side φαίνεται πως βοήθησε την AGO Rogue που ήταν εμφανώς βελτιωμένη στο Game 3. Βρήκε δύο πολύ γρήγορα kills και είχε από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα. Η αδυναμία της ωστόσο να αυξήσει τη διαφορά σε συνδυασμό με την τρομερή υπομονή των Γάλλων είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τα πάντα. Καθοριστική στιγμή για την LDLC η κλοπή του Baron στο 32ο λεπτό από τον Yike. Δίκαιο το αποτέλεσμα αφού η πρωταθλήτρια Γαλλίας ήταν ανώτερη από την AGO.

 

 

Ανατροπή και 3ος σερί τελικός για την Karmine Corp

O β’ ημιτελικός δεν είχε φαβορί με δύο υπερομάδες να κοντράρονται για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ παιχνίδι μετά τον Αύγουστο και τα LFL 2021 Finals. Από το ξεκίνημα φάνηκε πως η σειρά θα ήταν θρίλερ. Η Vitality.Bee ξεκίνησε εξαιρετικά όμως είδε την Karmine Corp να επιστρέφει στο παιχνίδι απλά για να το “πετάξει”. Μετά από 44 λεπτά και μια καταπληκτική εμφάνιση από τον Jeskla οι “κίτρινοι” είχαν χτυπήσει πρώτοι. Η VITB έδειξε να μαθαίνει από τα λάθη της και στο δεύτερο παιχνίδι δεν άφησε την KC να την απειλήσει. Στο 34’ έκλεισε ένα game στο οποίο έμοιαζε να κάνει επίδειξη δύναμης φτάνοντας με εμφατικό τρόπο σε match point.

H KC βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ξαναμπει στη σειρά με μια πολύ καλή εμφάνιση και με έναν Saken να εκτελεί τους αντιπάλους του σε κάθε ευκαιρία. Η νίκη αυτή άνοιξε την όρεξη των παικτών της KC που παρουσιάστηκαν ακόμα καλύτεροι στο Game 4! Μετά από ένα αμφίρροπο early game ανέβασαν “στροφές” και ποδοπάτησαν τη VITB για να ισοφαρίσουν σε 2-2 σε λιγότερο από 28 λεπτά. Αν και είχαμε προετοιμαστεί για αγωνιώδες φινάλε αυτό δεν ήρθε ποτέ. Η KC έχοντας το momentum έκανε ό,τι ήθελε και στο 5ο παιχνίδι του ημιτελικού με την VITB να μένει νωρίς πίσω στο σκορ και να λυγίζει λίγο μετά το 36’. Καταπληκτικός ο θρύλος του League of Legends Rekkles που θέλει να προσθέσει στη συλλογή του το τρόπαιο του European Masters.

 

 

Οι back to back πρωταθλητές του EM της Karmine Corp θα αντιμετωπίσουν την LDLC OL το Σάββατο 7 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα σε έναν τελικό που αναμένεται συγκλονιστικός.

Photo: Amazon European Masters Twitter Account

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη