Τα καλύτερα tips για να καταπλήξεις διοργανώνοντας το πιο Hi-Tech Ρεβεγιόν!

by K Admin

 

Όλοι προσπαθούν να κάνουν κάτι ξεχωριστό για να γιορτάσουν το νέο έτος που έρχεται. Η πόλη γεμίζει με φωτάκια κάθε λογής, τα μπαλκόνια με φουσκωτούς Άγιους Βασίληδες, οι πλατείες αποκτούν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ποια είναι η δική σου απάντηση σ’ αυτό; Μα, ένα πάρτι για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που ισάξιό του δεν έχει ξαναγίνει! Μην περιοριστείς στα κλασικά και παραδοσιακά στολίσματα, αλλά χρησιμοποίησε τις γνώσεις που έχεις για την τεχνολογία και πρωτοτύπησε. Κάνε το πρώτο Hi-Tech Ρεβεγιόν!

 

Όπως πολύ σωστά σκέφτεσαι, ένα Πρωτοχρονιάτικο πάρτι πρέπει να συνδυάζει την παράδοση με την τεχνολογία. Την παράδοση δεν μπορείς να την αποφύγεις αφού αν δεν έχεις ένα στολισμένο δέντρο κάπου μέσα στο σπίτι, δεν θα έχεις αυτό το Πρωτοχρονιάτικο vibe στο πάρτι σου. Και μιας και λέμε για vibes, δεν γίνεται να διασκεδάσει ο κόσμος χωρίς δυνατή και καθαρή μουσική. Ένα «δυνατό» ηχοσύστημα είναι, λοιπόν, απαραίτητο για να μην αφήσεις κανέναν να κοιμηθεί πριν αλλάξει ο χρόνος. Οι κλασικές λύσεις για ήχο μπορεί και να μην σε καλύπτουν αν θέλεις πραγματικά να ξεχωρίσεις.

 

Μη διστάσεις να εμφανίσεις τα καλά ηχεία που κρατάς για τις ιδιαίτερες περιστάσεις. Άλλωστε, πότε θα τεστάρεις πόση αντοχή έχουν τα τζάμια της μπαλκονόπορτας ενάντια στο μπάσο; Βάλε τις «πηγές» της διασκέδασης (δηλαδή τα ηχεία σου) σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι. Όχι όμως στη μέση. Βρες τις καταλληλότερες γωνίες για να τα ακουμπήσεις, και φρόντισε να μην έχουν μπροστά τους κάποιο εμπόδιο. Θα καταφέρεις έτσι να έχεις καθαρό και δυνατό ήχο εκεί που θα βρίσκονται οι καλεσμένοι. Την ίδια στιγμή τα ηχεία σου θα βρίσκονται σε μια απόσταση ασφαλείας απ’ τον κόσμο, καθώς δε θέλεις να πέσει επάνω τους κάποιος που ήπιε λίγο παραπάνω και παραπάτησε στο χαλί. Οπότε φρόντισε να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Ίσως χρειαστείς λίγα μέτρα επιπλέον καλωδίου. Δες το σαν μια επένδυση για το μέλλον. Αν τύχει κι έχεις κάποια βάση για ηχεία που να τα ασφαλίζει στη θέση τους, τόσο το καλύτερο. Τελευταίο σημείο που πρέπει να προσέξεις σχετικά με τον ήχο, είναι να μην αφήσεις κανέναν να επέμβει στην playlist σου. Κανέναν απολύτως. Ακόμη κι αν κάποιος φίλος σου έχει μια πάρα πολύ καλή ιδέα για μια μουσική επιλογή που διαφέρει απ’ τη δική σου, να ξέρεις ότι αν τον αφήσεις να συνδέσει το κινητό, ή το MP3 player του στον ενισχυτή σου, μετά θα «ορμήσουν» και όλοι οι υπόλοιποι επάνω του. Έτσι, θα καταλήξεις ν’ ακούς μουσική που δεν ήξερες καν ότι υπάρχει. Προς Θεού μην κάνεις το λάθος και βγάλεις απ’ το πατάρι το σύστημα καραόκε. Δεν υπάρχει τίποτα που να δηλώνει “Old School” περισσότερο απ’ το καραόκε. Μην ξεχνάς ότι ο στόχος σου είναι το Hi-Tech ρεβεγιόν!

 

Μετά το θέμα της οργάνωσης της μουσικής σειρά έχει η εικόνα. Σίγουρα όλοι έχουν στο σπίτι τους μια τηλεόραση που θα δείχνει την αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά από κάποιο τηλεοπτικό κανάλι. Ωραίο μεν, καθόλου πρωτότυπο δε. Κάνε τη διαφορά ανοίγοντας στη Smart TV σου το YouTube. Στη συνέχεια, ψάξε για videos που κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά πολύ πιο όμορφα. Υπάρχουν πολλά αριστοτεχνικά countdowns που σίγουρα οι φίλοι σου αγνοούν. Αρκεί να καταφέρεις να τα συγχρονίσεις σωστά με την ώρα και το πραγματικό countdown. Αν δεις ότι κάπου την «πάτησες» κι άργησες κανένα πεντάλεπτο να πατήσεις το “Play” μην πανικοβληθείς. Δυνάμωσε τα ηχεία αρκετά ώστε να μην ακούει κανένας τι γίνεται απ’ έξω. Μην επιτρέψεις σε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της τηλεόρασης πριν μπει το 2018. Και φυσικά, φρόντισε να κρύψεις τα καλώδια με όμορφο τρόπο αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

 

 

Το επόμενο πράγμα που έχεις να φροντίσεις είναι ο φωτισμός. Όλοι έχουν στολίσει το δέντρο τους και όλοι έχουν γεμίσει τα μπαλκόνια και με τα κλασικά φωτάκια. Πόσοι όμως έχουν επιμεληθεί με προσοχή τον εσωτερικό φωτισμό; Συνήθως κανείς. Ετοίμασε τον κατάλληλο φωτισμό στο σπίτι σου με απαλά και φυσικά χρώματα. Διάλεξε λαμπτήρες που εκπέμπουν ήπιο φωτισμό που δεν ταλαιπωρεί τα μάτια. Στόχος είναι ο κάθε λαμπτήρας να δημιουργεί την εντύπωση του ζεστού χώρου. Αν χρησιμοποιείς λάμπες φθορίου στην κουζίνα προσπάθησε να τις κρατήσεις κλειστές. Το λευκό φως παραπέμπει σε εργασία και όχι τόσο στη ζεστασιά του σπιτιού. Πέραν, όμως, από τα βασικά τι μπορείς να κάνεις για να εντυπωσιάσεις χωρίς να χάσεις πολύ χρόνο; Κάτι που –σίγουρα- απαιτεί πολύ θάρρος για το αποφασίσεις… μια μπάλα Disco! Όχι δεν είναι ξεπερασμένη. Μια μικρή ντισκόμπαλα που δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για να τη βρεις είναι ικανή να τραβήξει τα βλέμματα, να προκαλέσει γέλια και να διασκεδάσει. Ένα άλλο τρικ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι μια έξυπνη λάμπα LED που συνδέεται με το κινητό σου τηλέφωνο και μπορεί να συγχρονιστεί με τη μουσική που παίζεις.

 

Φυσικά, δεν νοείται ρεβεγιόν χωρίς τα κλασικά γλυκά της εποχής, τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Βάλε σ’ ένα μεγάλο κι εντυπωσιακό πιάτο μερικά κιλά από το κάθε γλυκό κι ετοίμασε και μερικές δίπλες μαζί με εορταστικά τσουρέκια. Αν έχεις όρεξη και τα κατάλληλα σκεύη, μπορείς να φτιάξεις πολλές λιχουδιές χωρίς να εγκλωβιστείς στην κουζίνα. Ούτε θα κουραστείς απ’ τις ετοιμασίες, ούτε θα παραμελήσεις τους καλεσμένους σου, και θα έχεις όλο τον απαιτούμενο χρόνο για να διασκεδάσεις μαζί τους. Αν, πάλι, πιστεύεις ότι δεν τα καταφέρνεις ή δεν προλαβαίνεις, επισκέψου το συνοικιακό ζαχαροπλαστείο και προμηθεύσου τα κλασσικά γλυκά κι άπλωσέ τα με χάρη στην κουζίνα.

 

Όλα, λοιπόν, είναι έτοιμα για να υποδεχτείς τους καλεσμένους σου. Έφτιαξες την κατάλληλη εορταστική ατμόσφαιρα. Ο σωστός ήπιος φωτισμός και οι μυρωδιές απ’ τα γλυκά δημιούργησαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για το ρεβεγιόν. Τι θα μπορούσε να χαλάσει αυτή την ατμόσφαιρα; Μια παράμετρος που, ίσως, δεν έχεις υπολογίσει είναι ότι κάποιοι απ’ τους φίλους σου θα καπνίζουν, ενώ κάποιοι άλλοι θα ενοχληθούν απ’ αυτό. Ειδικά εάν υπάρχουν και μικρά παιδιά στο σπίτι, η παρουσία καπνού μπορεί να γίνει αποτρεπτικός παράγοντας για κάποιον καλεσμένο. Δώσε τη Hi-Tech λύση με έναν ιονιστή που θα καθαρίζει τον αέρα ακατάπαυστα χωρίς ν’ αφήσει κάποιον παραπονεμένο. Αν νομίζεις ότι έχεις υπερβολική υγρασία στο σπίτι, μπορείς να προμηθευτείς έναν αφυγραντήρα που μπορεί να διαθέτει και ιονιστή. Υπάρχει εξυπνότερος τρόπος για να ελέγχεις το κλίμα στο σπίτι σου;

 

Η τελευταία παράμετρος που έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα του χώρου σου είναι η θερμοκρασία. Σίγουρα έχεις φροντίσει για την κατάλληλη θέρμανση, ωστόσο καλό είναι να έχεις πάρει και κάποια επιπλέον μέτρα αν το θεωρείς σκόπιμο. Μπορείς, λοιπόν, να έχεις κάποιον προσωρινό εξοπλισμό που θα βοηθήσει άμεσα να φτάσει ο χώρος στην επιθυμητή θερμοκρασία, όπως αερόθερμο, θερμάστρες, καλοριφέρ, θερμοπομπό ή σόμπα αλογόνου. Απλά, και σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσέξεις τη θέση που θα τοποθετηθούν καθώς και τα καλώδια που θα είναι εκτεθειμένα.

 

Γέμισες, λοιπόν, το σπίτι σου ασφυκτικά με φίλους και γνωστούς, συγγενείς και γείτονες. Κι αφού διασκέδασαν με την ψυχή τους τις πρώτες ώρες του 2018, άρχισαν οι πρώτες αποχωρήσεις. Οι περισσότεροι μπορεί να έχουν προγραμματίσει να συνεχίσουν τη διασκέδαση αλλού. Κάποιοι άλλοι πιστοί, όμως, θα παραμείνουν για να εξαντλήσουν τις δυνατότητες διασκέδασης που τους προσφέρεις. Γι’ αυτούς τους λίγους πιστούς καλό είναι να έχεις μια ξεχωριστή έκπληξη. Ένα καλό επιτραπέζιο παιχνίδι, μια παντομίμα όπου η παρέα θα χωριστεί σε ομάδες κι όλοι θα προσπαθούν να μαντέψουν το σωστό, είναι ότι πρέπει για να απογειώσει και πάλι τη διασκέδαση –αυτή τη φορά μ’ άλλον τρόπο. Αν κάποιοι δε συγκινούνται απ’ τα επιτραπέζια πιάσε το χειριστήριο της τηλεόρασης κι άλλαξε την πηγή εισόδου επιλέγοντας την Gaming κονσόλα σου. Μοίρασε controllers στους επίδοξους gamers και ξεκινήστε έναν μαραθώνιο δυνατού gaming επιλέγοντας τους δυσκολότερους και πιο απαιτητικούς τίτλους. Θα καταφέρει ο πρωταθλητής του 2017 να διατηρήσει τον τίτλο του και τη νέα χρονιά; Το σκορ θα δείξει… Άντε, και του χρόνου!

Μπορείς να δεις ακόμη