Τα νεότερα για τις ελληνικές αποστολές (Πέμπτη 29 Ιουλίου)

by Aggeliki Tsoukana

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η 7η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο με τους Έλληνες ‘‘απεσταλμένους’’ να συνεχίζουν ο καθένας τη δική του πορεία.

Στη σκοποβολή η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη στα 25 μέτρα pistol πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, τερμάτισε 2η και κατάφερε να πάρει το πολυπόθητη εισιτήριο για τον τελικό.

Στον τελικό της γυναικείας κωπηλασίας οι αθλήτριες Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου ολοκλήρωσαν την εξαιρετική πορεία τους στη διαδρομή των Ολυμπιακών αγώνων, όμως δεν κατόρθωσαν να ανέβουν στο βάθρο. Τερμάτισαν 5ες, με χρόνο 6:57.11. Ξεκίνησαν την αναμέτρηση μένοντας αρκετά πίσω, προσπάθησαν μετέπειτα να βγουν στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω όμως δεν τα κατάφεραν, με την προσπάθεια τους παρόλα αυτά και συμπεριλαμβανομένου το νεαρό της ηλικίας τους να παραμένει εκπληκτική.

Στη γυναικεία κωπηλασία και πάλι, αυτή τη φορά η αθλήτρια Αννέτα Κυρίδου τερμάτισε 6η, με χρόνο 7:40.81 και συνεχίζει την πορεία της στον Β’ Τελικό.

Τεράστια επιτυχία του νεαρού Στέφανου Ντούσκου, στην κωπηλασία ανδρών που έπειτα από μια εξαιρετική κούρσα κατέκτησε την 1η θέση, με χρόνο 6:41.61 και συνεχίζει στον τελικό!

 

 

Περνάμε στην ιστιοπλοΐα γυναικών εκεί όπου οι αθλήτριες Αιμιλία Τσούλφα και Σπανάκη Αριάδνη στην 3η ιστιοδρομία στα 470 μέτρα πήραν την 22η θέση ενώ μετέπειτα στην 4η κούρσα πήραν τη 17η θέση. Στη γενική κατάταξη και μετά από 4 ιστιοδρομίες τερμάτισαν 17ες.

Η Βασιλεία Καραχάλιου στη φάση Laser Radial και στην 7η διαδρομή τερμάτισε 9η. Στην επόμενη κούρσα 26η και έπειτα από 8 ιστιοδρομίες στη γενική κατάταξη κατέλαβε την 9η θέση.

Άτυχη στάθηκε στην τοξοβολία γυναικών η Ευαγγελία Ψαρρά η οποία ηττήθηκε με 4-6 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Επιστροφή στην ιστιοπλοΐα και στην Κατερίνα Δίβαρη που στη 10η διαδρομή του RS:X τερμάτισε 19η. Στην 11η κούρσα καταλαμβάνει τη 19η θέση και έπειτα από 11 ιστιοδρομίες στη γενική κατάταξη τερματίζει 18η. 12η και τελευταία ιστιοδρομία της ημέρας και η Δίβαρη κατέλαβε την 23η θέση.

Στην ιστιοπλοΐα ανδρών ο Ιωάννης Μιτάκης στο Finn και στην 5η κούρσα τερμάτισε 11ος και στην επόμενη, την 6η κατάλαβε την 10η θέση. Έπειτα από 6 ιστιοδρομίες στη γενική κατάταξη κατέλαβε την 11η θέση.

 

 

Στο μικτό διπλό του τένις οι πρωταθλητές Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αντιμετώπισαν τους Αυστραλούς και μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Έχασαν το πρώτο σετ με 4-6 όμως κέρδισαν το επόμενο με 6-4. Τρίτο και τελευταίο σετ που κρίθηκε στους 10 πόντους, οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στάθηκαν άτυχοι και παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη και γνώρισαν την ήττα έτσι με 10-6. Παρόλα αυτά πραγματοποίησαν μια εξαιρετική πορεία.

 

 

Οι αθλητές Μάντης Παναγιώτης και Καγιαλής Παύλος στα 470 μέτρα της ιστιοπλοΐας τερμάτισαν 3οι στην 3η κούρσα και 20οι στην 4η. Στη γενική κατάταξη κατέλαβαν την 4η θέση έπειτα από 4 ιστιοδρομίες.

Και πάλι στην ιστιοπλοΐα ανδρών ο αθλητής μας Βύρων Κοκκαλάνης στο RS:X τερμάτισε 7ος στην 10η ιστιοδρομία, 8ος στην 11 και 4ος στη 12η κούρσα.

Στην υδατοσφαίριση ανδρών η ελληνική ομάδα κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη επί των Γιαπωνέζων με σκορ 10-9. Συνεχίζει έτσι στην επόμενη φάση εκεί όπου στον δρόμο τους θα βρεθεί η Νότια Αφρική.

Τέλος οι αθλητές της μεικτής ομαδικής κολύμβησης 4×100 και στη φάση του Heat 2 τερμάτισαν 7οι.

Μπορείς να δεις ακόμη