Τα παιδιά δεν τρώνε λαχανικά, τι να κάνω;

by K Admin

shutterstock_402967426

 

 

Κλασικό πρόβλημα πάρα πολλών γονιών. Πρώτο βήμα, μην ανησυχείς, συμβαίνει πραγματικά και «στις καλύτερες οικογένειες»! Δεύτερο βήμα, προσπάθησε να τα μαγειρέψεις αλλιώς! Τι εννοούμε; Μπορεί να μην τους αρέσει η σαλάτα ή τα λαδερά αλλά μπορεί να τους αρέσουν πολύ σε grill! Τα ψητά λαχανικά μπορεί να τους φανούν πιο νόστιμα ειδικά αν τα συνδυάσεις με καθαρό κρέας επίσης ψημένο στη σχάρα! Μια γκριλιέρα Philips θα σου λύσει τα χέρια, γιατί ψήνει γρήγορα και ομοιόμορφα ό,τι σου αρέσει.

Μια άλλη έξυπνη εναλλακτική είναι να φτιάξεις μπιφτέκια λαχανικών! Πώς; Διάλεξε νόστιμα φρέσκα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνες, κολοκυθάκια αλλά και όσπρια όπως ρεβίθια βρασμένα. Τα ψιλοκόβεις ή ακόμα πιο εύκολα να τα βάζεις σε ένα blender, τα ανακατεύεις με αλεύρι και δημιουργείς ομοιόμορφα μπιφτεκάκια! Μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο σου ή και να τα τηγανίσεις με ελάχιστο λάδι στον Airfryer της Philips!

Τρίτο βήμα, άλλαξε την εμφάνιση του πιάτου και κάνε το φαγητό, παιχνίδι! Ακόμα και μια απλή σαλάτα μπορεί να γίνει πιο ελκυστική για τα παιδιά αν φτιάξεις στο πιάτο τους ένα χαρούμενο προσωπάκι με μαλλιά από μαρούλι, χαμόγελο από κόκκινη πιπεριά, μύτη από καρότο ψιλοκομμένο και ό,τι άλλο εσύ θέλεις!

 

Συσκευές που προτείνουμε:

Μπορείς να δεις ακόμη