Τα smartphones της σειράς Xiaomi 13 είναι εδώ, με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

by Zikou Stella

Με μινιμαλιστικό σχεδιασμό, ισχυρό hardware και ανανεωμένο user interface, στα smartphones της σειράς 13 της Xiaomi, που μόλις έφτασαν στη χώρα μας, οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Η σειρά αποτελείται από τρία μοντέλα, το κορυφαίο Xiaomi 13 Pro, το επιπέδου flagship Xiaomi 13 και το νεανικό Xiaomi 13 Lite, ώστε να βρεις τη συσκευή που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες. Πάμε να τα γνωρίσουμε πιο αναλυτικά.

 

 

Xiaomi 13 Pro

Σχεδιασμένο για σένα που θέλεις το απόλυτο σε κάθε τομέα, το Xiaomi 13 Pro είναι το smartphone που περίμενες. Το κομψό σώμα του με τις κυρτές επιφάνειες συνδυάζει πρόσοψη από Gorilla Glass Victus, πλαίσιο από αλουμίνιο και βιο-κεραμική πλάτη, που είναι εξαιρετικά ανθεκτική και απαλή στην αφή ταυτόχρονα, ενώ διαθέτει και πιστοποίηση IP68 για να μπορείς να το χρησιμοποιείς σε κάθε περιβάλλον, χωρίς να ανησυχείς για σκόνες ή υγρά.

 

Για την οθόνη η Xiaomi έχει επιλέξει ένα AMOLED πάνελ, τεχνολογίας LTPO, με μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης από 1Hz έως 120Hz, διαγώνιο 6,73 ιντσών και ανάλυση 1440×3200 pixels. Η οθόνη διαθέτει πιστοποιήσεις HDR10+, Dolby Vision και HLG, με εξαιρετικά υψηλή φωτεινότητα, η οποία φθάνει έως τα 1900nits κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου HDR. Παράλληλα, η συσκευή διαθέτει και ένα ειδικό αισθητήρα θερμοκρασίας χρώματος, για να απολαμβάνεις τα καλύτερα χρώματα ανεξαρτήτως περιβαλλοντικού φωτισμού.

 

Τις επιδόσεις φροντίζει ο πανίσχυρος Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm, σε συνδυασμό με 12GB μνήμης RAM και 256GB ή 512GB αποθηκευτικού χώρου τύπου UFS 4.0. Επειδή όμως ένας κορυφαίος επεξεργαστής χωρίς σωστή ψύξη δεν αρκεί, η Xiaomi έχει σχεδιάσει ένα νέο σύστημα ψύξης τύπου vapor chamber, με συνολική επιφάνεια 3400 mm2, προκειμένου η θερμοκρασία της συσκευής να παραμένει χαμηλά και όλες οι εφαρμογές σου να ανοίγουν αστραπιαία.

 

Στις κάμερες, το Xiaomi 13 Pro διαθέτει ένα μοναδικό τριπλό σύστημα στην πίσω όψη, με αισθητήρες των 50MP και την υπογραφή της Leica τόσο στα οπτικά μέρη, όσο και στην εφαρμογή της κάμερας, με δύο διαφορετικά χρωματικά προφίλ και πολλαπλά φίλτρα. Επιπλέον, για σένα που θέλεις τη μέγιστη δυνατή ποιότητα και έλεγχο στην επεξεργασία, η συσκευή μπορεί να τραβήξει και αρχεία τύπου RAW των 10 bit.

Ο βασικός αισθητήρας είναι τύπου 1”, ο μεγαλύτερος που υπάρχει στα smartphones, με εξελιγμένο σύστημα σταθεροποίησης HyperOIS και προηγμένο Motion Tracking. Ο δεύτερος αισθητήρας διαθέτει ειδικό tele-macro φακό, για να φωτογραφίζεις και πορτραίτα και αντικείμενα από πολύ κοντά, ενώ ο τρίτος αισθητήρας με την ultra-wide κάμερα είναι ιδανικός για τοπία και λήψεις σε εσωτερικούς χώρους.

 

Στο βίντεο η λειτουργία 4K Ultra Night Vision, εξασφαλίζει πλάνα χωρίς θόρυβο ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η υποστήριξη Dolby Vision σου επιτρέπει να τραβάς ζωντανά πλάνα με μέγιστο δυναμικό εύρος, ενώ το σύστημα σταθεροποίησης HyperOIS φροντίζει, ώστε όλα σου τα πλάνα να είναι σταθερά χωρίς ενοχλητικά κουνήματα.

Όσο για την αυτονομία το Xiaomi 13 Pro και διαθέτει μία μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 4820mAh και έρχεται με τον φορτιστή τεχνολογίας HyperCharge των 120W μέσα στο κουτί, ο οποίος μπορεί να φορτίσει πλήρως τη συσκευή σε μόλις 19 λεπτά.

 

Xiaomi 13

To Xiaomi 13 διατηρεί τα περισσότερα χαρακτηριστικά του Xiaomi 13 Pro σε ένα μικρότερο, αλλά εξίσου ικανό πακέτο, με λίγο διαφορετικό design, με πιο επίπεδες επιφάνειες και πιο στενό σώμα ώστε να είναι πολύ άνετο στη χρήση με το ένα χέρι. Λίγο διαφορετικά είναι και τα υλικά με Gorilla Glass 5 στην πρόσοψη και πλάτη από πολυμερή σιλικόνη, όμως με το ίδιο πλαίσιο αλουμινίου και την πιστοποίηση IP68.

 

 

H οθόνη του Xiaomi 13 είναι και αυτή τεχνολογίας AMOLED, με υποστήριξη για ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz και τις ίδιες δυνατότητες αναπαραγωγής HDR και μέγιστης φωτεινότητας, αλλά με μικρότερες διαστάσεις και ανάλυση, στις 6,36” και στα 1080×2400 pixels αντίστοιχα. Ο επεξεργαστής είναι και εδώ ο Snapdragon 8 Gen 2, με τη συσκευή να έρχεται με 8GB μνήμης RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου UFS 4.0, ενώ το σύστημα ψύξης είναι τεχνολογίας LiquidCool με μεγάλο vapor chamber και φύλλα από γραφίτη.

 

 

To τριπλό σύστημα της κάμερας φέρει και αυτό την υπογραφή της Leica, καθώς και τα αντίστοιχα φίλτρα στην εφαρμογή της κάμερας, αλλά με διαφορετικούς αισθητήρες. Συγκεκριμένα ο κύριος αισθητήρας είναι στα 50MP, με μέγεθος 1/1.49”, ενώ οι άλλοι δύο αισθητήρες είναι στα 10MP και 12MP, ο πρώτος με tele φακό και ο άλλος με ultra-wide φακό.

Tο Xiaomi 13 έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 4.500mAh και υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση των 67W, που μπορεί να προσφέρει πλήρη φόρτιση σε μόλις 38 λεπτά.

 

 

Xiaomi 13 Lite

Το Xiaomi 13 Lite από την άλλη, είναι σχεδιασμένο για όλους τους νεαρούς χρήστες που είναι παθιασμένοι με τη λήψη υπέροχων selfie & stories.

 

Βασικό χαρακτηριστικό του το διπλό σύστημα μπροστινής κάμερας με ένα κύριο αισθητήρα των 32MP με ultra wide φακό και ένα δεύτερο αισθητήρα των 8MP για τη λήψη δεδομένων βάθους πεδίου, για φυσικό bokeh στις selfies. To κύριο σύστημα της κάμερας είναι και εδώ τριπλό με βασικό αισθητήρα Sony IMX766 στα 50MP, μία Ultra-wide κάμερα στα 8MP και μια macro κάμερα με αισθητήρα των 2MP. Παράλληλα, οι λειτουργίες Dynamic Framing, Selfie zoom, Pocket mirror και Xiaomi Selfie Glow, φροντίζουν ότι θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε σου φωτογραφία και βίντεο.

 

Το Xiaomi 13 Lite διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon 7 Gen 1, με custom σύστημα ψύξης τεχνολογίας Steel Vacuum chamber συνολικής επιφάνειας 2360mm2, μια εντυπωσιακή οθόνη AMOLED των 6,55” με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και πιστοποιήσεις HDR10+ και Dolby Vision, ενώ έρχεται σε ένα εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ σώμα,  πάχους μόλις 7,2 χιλιοστών και βάρους 171 γραμμαρίων και 3D curved σχεδίαση. Παρά το μικρό πάχος και αυτό διαθέτει μεγάλη μπαταρία στα 4.500mAh, για μεγάλη αυτονομία και υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση των 67W. Διατίθεται σε τρία χρώματα Blue, Pink και Black.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη