Τεχνολογίες εξοικονόμησης χρόνου και χρημάτων στο πλύσιμο των ρούχων

by Zikou Stella

Ενεργειακή κλάση, χωρητικότητα, κατανάλωση ενέργειας, στροφές: Αυτοί είναι κάποιοι από τους βασικούς άξονες που καθορίζουν συχνά την αγορά ενός πλυντηρίου ρούχων. Έστω ότι έχεις μια τετραμελή οικογένεια με αρκετές καθημερινές ανάγκες ρουχισμού και ψάχνεις το πλυντήριο εκείνο που θα σου εξασφαλίσει ευκολία, εξοικονόμηση χρόνου και παράλληλα θα συμφέρει την τσέπη σου. Πού θα στραφείς;

Οι ειδικοί στον Κωτσόβολο σου προτείνουν λύσεις για τις δικές σου ανάγκες, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν ανά περίοδο. Οι ανατιμήσεις στην ενέργεια απαιτούν σύγχρονες τεχνολογίες που θα περιορίζουν τη σπατάλη και δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω την τσέπη σου. Καλό θα είναι λοιπόν, να επιλέξεις ένα πλυντήριο υψηλής ενεργειακής κλάσης που ενδεχομένως να είναι ακριβότερο συγκριτικά με άλλα, παρ’ όλα αυτά θα κάνεις γρήγορη απόσβεση. Παράλληλα, χρειάζεσαι ένα πλυντήριο ρούχων που θα καλύπτει τις ανάγκες σου ως προς τη χωρητικότητα. Για τον λόγο αυτό, για μια 4μελή οικογένεια σου συνιστούμε να επιλέξεις μια συσκευή 8kg και άνω, για λιγότερες πλύσεις μέσα στην εβδομάδα.

Πέραν όλων των παραπάνω, πρέπει να έχεις κατά νου ότι πλυντήρια με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, κάνουν καλό σε εσένα, τον χρόνο σου και την τσέπη σου. Ας δούμε παρακάτω κάποιες από αυτές:

 

 

Aναγνώριση δεδομένων πλύσης AI

Με αυτή τη λειτουργία το πλυντήριο “σκέφτεται” αντί για σένα και μετρώντας το βάρος αλλά και την ποιότητα του φορτίου, επιλέγει την ποσότητα του απορρυπαντικού και του νερού που είναι απαραίτητη χωρίς περαιτέρω σπατάλη. Το Bosch WGB244ATGR διαθέτει την τεχνολογία iDOS ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Μια πολύ καλή value-for-money επιλογή είναι και το LG F4R3710NSWW με ενσωματωμένη την AI DD που δεν εντοπίζει απλώς το βάρος, αλλά προσδιορίζει επίσης τον τύπο των υφασμάτων και επιλέγει αυτόνομα τις βέλτιστες κινήσεις για κάθε πλύση.

 

Μία απαραίτητη τεχνολογία για καλύτερο και πιο αποδοτικό ενεργειακά και όχι μόνο πλύσιμο είναι οι αυτόνομες λειτουργίες ρύθμισης θερμοκρασίας, στροφών και ξεβγάλματος. Το Whirlpool FFD9469BCVEE παρέχει την τεχνολογία 6th Sense, προσαρμόζοντας αυτόματα το νερό, τη θερμοκρασία, τον χρόνο πλύσης και το στύψιμο ανάλογα με το φορτίο έτσι ώστε να βελτιστοποιείται η κατανάλωση ενέργειας.

 

 

 

Συνδεσιμότητα

H λειτουργία της συνδεσιμότητας σε βοηθά να ελέγχεις τις πλύσεις των ρούχων σου απομακρυσμένα, εξασφαλίζοντάς σου χρόνο αλλά και ασφάλεια από παντού. Παράλληλα, μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών, όπως η hOn που διατίθεται σε πλυντήρια της Haier μπορείς να λαμβάνεις πληροφορίες για τα προτεινόμενα προγράμματα, να παρακολουθήσεις την πρόοδο του κύκλου από απόσταση και να ενημερώνεσαι για τα δεδομένα κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια των κύκλων πλύσης, εξοικονομώντας χρήματα.

 

 

Λειτουργία ατμού

Εξίσου σημαντική για κάθε σύγχρονο πλυντήριο είναι η τεχνολογία ατμού υψηλής θερμοκρασίας. Ο ατμός συνδράμει ενεργά στο πλύσιμο, για πιο υγιεινό και καθαρό αποτέλεσμα στα ρούχα, απομακρύνοντας αλλεργιογόνα και δύσκολους λεκέδες. Παράλληλα ο ατμός, δύναται να σε βοηθήσει με το σιδέρωμα, εξοικονομώντας για σένα χρόνο, καθώς τα ρούχα βγαίνουν λιγότερο τσαλακωμένα μετά το πλύσιμο. Η λειτουργία Steam Refresh που είναι ενσωματωμένη στο πλυντήριο AEG LFR95146UE αφήνει τα ρούχα πεντακάθαρα, γεμάτα φρεσκάδα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί μικρότερη ποσότητα νερού για τον βαθύ καθαρισμό των ρούχων και την καταπολέμηση των οσμών.

 

 

Γρήγορο πρόγραμμα

Τα προγράμματα γρήγορης πλύσης αποτελούν σήμερα μια απαραίτητη προσθήκη στα πιο σύγχρονα από τεχνολογικής άποψης πλυντήρια καθώς δρουν υπέρ του περιβάλλοντος, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Παράλληλα, μειώνουν αισθητά τον χρόνο πλυσίματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Samsung WW90T754DBH Slim που διαθέτει την τεχνολογία Quick DriveTM Q-Bubble η οποία μειώνει τον χρόνο πλύσης έως 50% χρησιμοποιώντας τη δύναμη των φυσαλίδων. Οι φυσαλίδες αφρού καθαρίζουν βαθύτερα τα ρούχα, προσφέροντας άψογα αποτελέσματα πλύσης, ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Άλλο ένα σύντομο πρόγραμμα που θα σου λύσει τα χέρια είναι το single item (ή mini load) της σειράς 8 Bosch, όπου μπορείς να πλύνεις φορτίο μικρότερο του μισού κιλού, χρησιμοποιώντας ελάχιστο χρόνο και νερό.

 

 

Αυτόματος καθαρισμός για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Στα πλυντήρια η καλή φροντίδα και ο καθαρισμός τους μπορεί να παρατείνει κατά πολύ τη διάρκεια της ομαλής λειτουργίας τους. Για τον λόγο αυτό, οι πιο σύγχρονες συσκευές, όπως το Hisense WF5S1043BW, έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες αυτόματου καθαρισμού. Ο αυτοκαθαρισμός του κάδου, διατηρεί το πλυντήριο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθαρίζοντας βαθιά και απολυμαίνοντας το τύμπανο και τα εσωτερικά του μέρη στους 95ºC, απομακρύνοντας πιθανά υπολείμματα απορρυπαντικού ή κατάλοιπα προηγούμενων πλύσεων.

 

 

Προγραμματισμός λειτουργίας

Γιατί να μην εκμεταλλευτείς το ωράριο νυχτερινής λειτουργίας, προκειμένου να πλύνεις τα ρούχα σου πιο οικονομικά; Επίλεξε ένα πλυντήριο με προγραμματισμό, προκειμένου να θέσεις σε λειτουργία τη συσκευή κατά τις νυχτερινές ώρες κι έτσι να εξοικονομήσεις χρήματα. Μια λύση που σου προτείνουμε είναι το Pitsos WPG14GZLGR, ένα υπερσύγχρονο πλυντήριο που διαθέτει την τεχνολογία του προγραμματισμού, για να ρυθμίζεις εσύ τον κατάλληλο χρόνο που θα πλύνεις τα ρούχα.

 

 

Απόδοση στυψίματος

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η απόδοση του στυψίματος μιας συσκευής. Η ετικέτα της απόδοσης στύψης προστέθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καθορίζεται με γράμματα από το A ως το G. Επίλεξε ένα πλυντήριο με όσο δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση, για οικονομία, όπως το Siemens WG56B2AIDN με απόδοση στύψης Α.

 

Οι τεχνολογίες αιχμής στις λευκές συσκευές αποτελούν έναν πολύτιμο σύμμαχο για τη δική σου ευημερία. Δες στο site kotsovolos.gr όλες τις λειτουργίες που μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα από μια μεγάλη γκάμα υπερσύγχρονων πλυντηρίων ρούχων και ετοιμάσου να ξενοιάσεις!

Μπορείς να δεις ακόμη