Τέλος εποχής για την εφαρμογή iTunes στα Windows

by Aggeliki Tsoukana

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που η Apple κατάργησε το iTunes για το macOS Catalina. Για εσένα όμως που θέλεις να διαχειρίζεσαι τη συλλογή της μουσικής σου, να ανανεώνεις τις συνδρομές σου και να κρατάς αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών σου στα Windows, το iTunes παρέμενε η μοναδική λύση. Αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα καθώς στην τελευταία έκδοση Windows 11 Preview για τους Windows Insiders, προστέθηκαν στο Microsoft Store τρεις νέες εφαρμογές, η Apple Music, η Apple TV και η Apple Devices, που θα αντικαταστήσουν τις περισσότερες λειτουργίες του iTunes.

Πιο συγκεκριμένα, οι εφαρμογές Apple Music και Apple TV θα προσφέρουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Apple Music και Apple TV+, ενώ η εφαρμογή Apple Devices θα προσφέρει τις δυνατότητες του συγχρονισμού των αρχείων και της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Όσο για τα podcasts και τα audiobooks, τα releases notes της εφαρμογής Apple Music, διευκρινίζουν ότι: “τα podcast και τα audiobooks δε θα είναι προσβάσιμα μέχρι να κυκλοφορήσει μια συμβατή έκδοση του iTunes“.

Από πλευράς συμβατότητας, οι τρεις νέες εφαρμογές απαιτούν για τη χρήση τους Windows 11 με την αναβάθμιση του 2022 εγκατεστημένη, αν και δεν αποκλείεται οι τελικές εκδόσεις να είναι συμβατές με προηγούμενες εκδόσεις των Windows 11 ή ακόμα και με τα Windows 10.

Μπορείς να δεις ακόμη