Θερινό σινεμά στο σπίτι με αυτά τα tips

by Aggeliki Tsoukana

Αν είσαι fan των ταινιών και των σειρών, σίγουρα θα εκτιμήσεις το δικό σου προσωπικό θερινό σινεμά στο σπίτι. Τώρα που “ανοίγει” ο καιρός είναι μια καλή ευκαιρία να στήσεις ένα μικρό κινηματογράφο στην αυλή, στην ταράτσα ή ακόμη και στη βεράντα σου.

Ετοιμάσαμε για σένα μία λίστα με πολύτιμα tips για να διαμορφώσεις τον χώρο σου με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να απολαμβάνεις τη μαγεία του θερινού σινεμά στο σπίτι σου!

 

 

Τηλεόραση ή Προβολέας (Projector);

Με μία HDTV με μεγάλη οθόνη, η εμπειρία θέασης θα είναι εξαιρετική και οι θεατές θα ενθουσιαστούν. Υπάρχουν μοντέλα που είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν σε σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που τα καθιστά τέλεια για τοποθέτηση σε εξωτερικό χώρο.

Ωστόσο, αν θέλεις πραγματικά να δημιουργήσεις τη μαγεία του θερινού σινεμά καλύτερα να εξετάσεις την ιδέα για την αγορά ενός projector. Θα σου κοστίσει λιγότερο από μία μεγάλη 4Κ Smart TV 60+ ιντσών και σίγουρα θα «πιάσει» λιγότερο χώρο από μια τηλεόραση. Τα πιο σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν πιο συμπαγή σχεδιασμό και παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την τοποθέτηση.

Ιδανικά, μπορείς να επενδύσεις σε μια χειροκίνητη οθόνη προβολής, projector, που είναι εύκολη στη συναρμολόγηση και στην τοποθέτηση χωρίς απαίτηση εργαλείων. Μάλιστα, ορισμένες οθόνες είναι τόσο μεγάλες, που έρχονται με μέγιστο μέγεθος προβολής που ξεπερνάει τις 100 ίντσες, ενώ προσαρμόζονται εύκολα για να χωράνε ακόμα και σε σχετικά μικρούς χώρους.

 

 

Η κατάλληλη «πηγή»

Με τον όρο «πηγή», αναφερόμαστε στη συσκευή αναπαραγωγής περιεχομένου που θα συνδέσεις στον προβολέα ή στην τηλεόρασή σου. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα Blu Ray player, ένα laptop ή ένα TV Box όπως το Apple TV ή το Xiaomi Mi Box S 4K TV. Δε θα δυσκολευτείς στην εγκατάστασή, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να τα συνδέσεις στον προβολέα σου μέσω της θύρας HDMI. Αν, μάλιστα, πρόκειται για ένα προβολέα όπως το ViewSonic M1 mini μπορείς να απολαμβάνεις περιεχόμενο με ευκρίνεια και χρωματική πιστότητα από το laptop, το tablet, το smartphone σου, από media players κ.α.

Σε περίπτωση που έχεις επιλέξει να τοποθετήσεις τη Smart TV σε εξωτερικό χώρο, τότε σίγουρα θα έχεις ήδη εγκατεστημένες και τις κατάλληλες εφαρμογές όπως Netflix, Amazon Prime κλπ.

 

Ενίσχυσε τον ήχο σου

Για να πετύχεις την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία ενός θερινού σινεμά θα χρειαστείς και τον κατάλληλο ήχο. Μπορείς να συνδέσεις ένα ηχείο μέσω της υποδοχής 3.5 mm του προβολέα ή να αναζητήσεις ένα μοντέλο με συνδεσιμότητα Bluetooth. To τελευταίο θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνδέσεις ασύρματα ένα soundbar ή ένα ηχείο Bluetooth και να ενισχύσεις την κινηματογραφική εμπειρία, χωρίς περίπλοκες συνδέσεις και ρυθμίσεις.

 

Διαμόρφωσε κατάλληλα τον χώρο σου

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία των αλλαγών βεβαιώσου πως ο χώρος θέασης θα είναι προστατευμένος από τον άνεμο και την καλοκαιρινή βροχή. Φρόντισε ο εξωτερικός φωτισμός να είναι όσο γίνεται διακριτικός κατά τη διάρκεια της προβολής. Έτσι δεν θα επηρεάζεται η εικόνα (αντανακλάσεις). Το ιδανικό θα ήταν να απενεργοποιείς τα φώτα κατά τη διάρκεια της προβολής. Προσπάθησε επίσης να αποφύγεις να τοποθετήσεις την οθόνη σε σημείο όπου τα φώτα του δρόμου ή τα εσωτερικά φώτα στο σπίτι θα αντανακλώνται στην οθόνη.

Για να κάνεις τον χώρο ακόμη πιο ιδιαίτερο για τους θεατές σου μπορείς να τον διακοσμήσεις με συνθετικούς φράχτες και καφασωτά, ή συνθετικές φυλλωσιές για εξωτερικό χώρο.

 

 

Εξασφάλισε άνεση για τους θεατές

Τοποθέτησε υποστρώματα για προστασία από την υγρασία ή τυχόν πέτρες που μπορεί να υπάρχουν στο έδαφος. Άπλωσε μαξιλάρες ή και πουφ για μεγαλύτερη άνεση. Κάνε το υπαίθριο σινεμά σου ακόμα πιο εξελιγμένο κι άνετο για τους επισκέπτες σου, απλώνοντας καλοκαιρινά ψάθινα χαλιά και τοποθετώντας καρέκλες, πάγκους ή ακόμα και αιώρες για να χαλαρώσετε.

Για τις βραδιές που θα επικρατεί ζέστη κι άπνοια, ένας ανεμιστήρας δαπέδου θα προσφέρει ένα συνεχόμενο ρεύμα αέρα που θα μετατρέψει την αυλή, το μπαλκόνι ή τη βεράντα σου σε μια όαση δροσιάς. Μπορείς να το πας κι ένα βήμα παραπέρα, επενδύοντας σε έναν επιδαπέδιο ανεμιστήρα υδρονέφωσης.

 

 

Μην ξεχάσεις τα απαραίτητα σνακ

Η διαδικασία της θέασης γίνεται πιο απολαυστική όταν υπάρχει κάτι για μασούλημα. Δεν υπάρχει λόγος να κουραστείς ή να ξοδευτείς. Το ποπ-κορν είναι απόλυτα ταυτισμένο με το σινεμά. Είναι ιδανικό finger food για μικρούς και μεγάλους και αναπόσπαστο κομμάτι της κινηματογραφικής απόλαυσης. Με μία συσκευή για ποπ κορν μπορείς να φτιάξεις μεγάλες ποσότητες με το πάτημα ενός κουμπιού.

Καλή διασκέδαση!

Μπορείς να δεις ακόμη