League of Legends Recall: GLL Summer Split 2022 – Week 3 Recap

by Aggeliki Tsoukana

Λίγο πριν του δρόμου τα μισά, τρεις ομάδες μοιράζονται την κορυφή του GLL Summer Split 2022. Anorthosis Famagusta Esports, Olympiacos Alimou και WLGaming μετρούν από πέντε νίκες και έχουν αφήσει πίσω τους την πρωταθλήτρια Team Phantasma που δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα της.

 

Ο Olympiacos Alimou “ισοπέδωσε” τους πρωταθλητές

Από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής ημέρας, το ματς που ξεχώριζε ήταν εκείνο ανάμεσα σε Gaming Olympiacos Alimou και Team Phantasma. Μετά τη βελτιωμένη εικόνα της TP κόντρα στην Hive Athens περιμέναμε ένα ντέρμπι, όμως κάτι τέτοιο δεν έμελλε να συμβεί. Ο Ολυμπιακός Αλίμου ήταν καταιγιστικός από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και “έχτισε” πάνω στο προβάδισμα που πήρε στο early game. Ακόμα και όταν φτάσαμε στο 20’, η διαφορά δεν ήταν μεγάλη όμως η Team Phantasma δεν έμοιαζε ικανή να κοντράρει σε fight την πεντάδα του GOAL. H… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 28’ με τους Tsiperakos (5/0/5 με Veigar) και Music (6/1/4 με Viego) να κατατροπώνουν τους αντιπάλους τους.

 

Την 5η της νίκη σε ισάριθμους αγώνες πανηγύρισε η WLGaming που έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Team Refuse. Οι “κόκκινοι” επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, με την RFS να πραγματοποιεί μια αρκετά κακή εμφάνιση. Σε ένα από τα πιο… ήρεμα games της σεζόν (στο 30’ είχαμε δει μόλις 7 kills) η Ανόρθωση δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην Zerolag Esports την οποία και κέρδισε χωρίς να χάσει ούτε ένα structure. Πρώτη νίκη στο Split που διανύουμε για την Gamespace MCE που έκανε την έκπληξη κόντρα στη Hive Athens και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.

 

Πήρε το ντέρμπι η Anorthosis Famagusta Esports

Το δεύτερο μεγάλο ντέρμπι της week 3 ήταν αυτό ανάμεσα σε Ανόρθωση και Team Phantasma. H Ανόρθωση πατούσε καλύτερα στο Summoner’s Rift και τιμωρούσε το κάθε μικρό λάθος των αντιπάλων της (κάτι που κατάλαβε πολύ καλά το Support της Team Phantasma, o Sanity). Η διαφορά στο gold έφτασε νωρίς τις 5 χιλιάδες όμως η TP είχε φροντίσει να βρεθεί σε Soul Point (είχε πάρει τους 3 πρώτους δράκους) και να είναι ζωντανή στο παιχνίδι. Στο 32ο λεπτό η TP κυνήγησε το Dragon Soul, όμως έχασε τον δράκο, έχασε το fight και δευτερόλεπτα αργότερα είδε το nexus της να γίνεται κομμάτια. Εκπληκτικές εμφανίσεις από τους Daglas, Goldento4ast και Dom1nant που όσο “δένουν” μεταξύ τους προσφέρουν όλο και καλύτερο θέαμα.

 

Η μεγάλη έκπληξη της εβδομάδας σημειώθηκε περίπου 1 ώρα νωρίτερα με την Hive Athens να “σοκάρει” την WLGaming. Τι κι αν ήταν το απόλυτο φαβορί; Η ομάδα με τα “κόκκινα” είδε την παθιασμένη HIVE να τη φιλοδωρεί με την πρώτη της ήττα για το Summer Split. Σούπερ εμφάνιση από τον Koussay (4/1/10 με Zoe) να αναδεικνύεται δικαίως MVP για την ομάδα του. Τις πέντε νίκες έφτασε και ο Ολυμπιακός Αλίμου που παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένος απέναντι στην Team Refuse και παίζοντας προσεκτικά την… εκτέλεσε. Δύο στα δύο για την Gamespace MCE που λύγισε την Zerolag Esports και έδειξε πως με τον Kenapil στο αρχικό σχήμα μπορεί να κάνει “ζημιές” στους αντιπάλους της.

Μετά το τέλος και της 3ης εβδομάδας Anorthosis, WLGaming και Olympiacos Alimou βρίσκονται στην κορυφή με 5-1, με τις Team Phantasma, Team Refuse, Gamespace MCE & Hive Athens να ισοβαθμούν στην 4η θέση με σκορ 2-4. Τελευταία στον πίνακα είναι η Zerolag που έχει μόλις μια νίκη (1-5).

 

 

To Greek Legends League πήγε σινεμά

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι φίλοι των esports που μένουν στην Αθήνα. Την Τρίτη 14 Ιουνίου, στον θερινό κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ Cinemax οι fans του επαγγελματικού League of Legends παρακολούθησαν στη μεγάλη οθόνη τα δύο τελευταία παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής ημέρας του GLL Summer Split 2022. Οι άνθρωποι του Greek Legends League βρέθηκαν για ακόμα μια φορά με το κοινό τους και μοίρασαν συλλεκτικά δώρα. Ήταν μια κίνηση που δεν είχαμε ξαναδεί στην ελληνική esports σκηνή και ανυπομονούμε να δούμε αντίστοιχες στο μέλλον.

 

Το LEC επιστρέφει!

Δύο μήνες μετά το μεγάλο φινάλε του Spring Split (που είδε την G2 Esports να κατακτά για ακόμα μια φορά την κορυφή) το LEC επιστρέφει με το Summer Split 2022. Το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπαίνει στο 2ο και κρισιμότερο Split του καθώς στο φινάλε του θα μάθουμε τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Φθινοπώρου. Το ελληνικό στοιχείο είναι ξανά έντονο, με τρεις παίκτες να δίνουν ξανά το “παρών”. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης με τη Rogue Comp παρέμεινε στους “μπλε”, ενώ οι labrov (Team Vitality) και Mersa (Misfits) θα αγωνιστούν για ακόμα ένα Split στο κορυφαίο επίπεδο της γηραιάς ηπείρου.

*Photos: Greek Legends League*

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη