Τι κάνει το App Archiving της Google

by Aggeliki Tsoukana

Η Google ανακοίνωσε μέσω του blog της ότι ετοιμάζει μια νέα λειτουργία για συσκευές Android με περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο, η οποία θα έχει ως σκοπό να διευκολύνει τους χρήστες, να ελευθερώσει resources, αλλά και να τους γλιτώσει από την ταλαιπωρία διαγραφής και διαχείρισης των εγκατεστημένων εφαρμογών.

Συγκεκριμένα, η λειτουργία θα ονομάζεται App Archiving και βασικά θα προχωρά σε μερική απεγκατάσταση των apps που δεν χρησιμοποιείς για αρκετό καιρό.

Ειδικότερα, χωρίς να σβήνονται τα σχετικά δεδομένα γύρω από την εφαρμογή (όπως είναι για παράδειγμα οι προσωπικές ρυθμίσεις), θα σβήνονται όλα τα άλλα μη «απαραίτητα για εκείνη τη χρονική στιγμή στοιχεία», με αποτέλεσμα μέχρι και 60% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Μάλιστα, κάθε τέτοιο app θα παραμένει στη συσκευή σου, αλλά σε κατάσταση «Archived APK», ενώ όταν αποφασίσεις να την ξαναχρησιμοποιήσεις, τότε θα γίνεται κατέβασμα των μερών που λείπουν (των διαγραμμένων δηλαδή), ώστε να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.

Προφανώς, πρόκειται για μία πολύ πρακτική δυνατότητα που θα σε βοηθήσει να κερδίσεις περισσότερο καθαρό αποθηκευτικό χώρο για άλλους σκοπούς (π.χ. για φωτογραφίες ή βίντεο). Επίσης, θα είναι κυριολεκτικά σωτήριο για συσκευές με κάτω από 64 GB αποθηκευτικό χώρο.

Τέλος, η Google έχει ήδη διαθέσει τον σχετικό κώδικα στους developers, οπότε το App Archiving θα είναι ενεργό μέσα στο 2022.

Μπορείς να δεις ακόμη