Γιατί να αγοράσω μία σκούπα ρομπότ;

by Aggeliki Tsoukana

Ο απαιτητικός σύγχρονος τρόπος ζωής, οι αμέτρητες υποχρεώσεις και τα εξαντλητικά ωράρια στην εργασία σου στερούν τον ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και ψυχαγωγία. Όταν μάλιστα εκτός από τις εργασιακές υποχρεώσεις σε περιμένουν καθημερινά και οι δουλειές του σπιτιού δεν μπορείς να χαλαρώσεις όπως σου αξίζει και μπαίνεις στη διαδικασία να αναρωτιέσαι αν υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις τον χρόνο που απασχολείσαι με τις δουλειές του σπιτιού.

Ο ελεύθερος χρόνος είναι λιγοστός και είναι αναμενόμενο να θέλεις να τον αφιερώσεις σε όσα και όσους αγαπάς. Υπάρχει άραγε λύση στο πρόβλημα αυτό; Kαι πού μπορείς να τη βρεις;  Σίγουρα το μυαλό σου κάπου θα πάει. Σωστά σκέφτηκες. Η απάντηση βρίσκεται στην τεχνολογία. Γιατί η τεχνολογία είναι πάντα σύμμαχός σου για μια καλύτερη ζωή με λιγότερη κούραση και περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

 

Σκούπισμα και σφουγγάρισμα, μια καθημερινή και χρονοβόρα εργασία

Είναι γεγονός πως ακόμα και αν δεν διαθέτεις αρκετό χρόνο για τις οικιακές εργασίες, ένα σκούπισμα και ένα σφουγγάρισμα θα το κάνεις. Είτε γιατί δεν αντέχεις στη θέα της σκόνης και των λεκέδων στο δάπεδο είτε γιατί το επιβάλλουν οι κανόνες υγιεινής. Όμως αυτή η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, και πρέπει να γίνεται συχνά, ιδιαίτερα αν το σπίτι είναι μεγάλο και αν η οικογένεια έχει πολλά μέλη ή/και κατοικίδιο.

 

 

Ρομποτικές σκούπες για ένα σπίτι καθαρό χωρίς κόπο

Είναι ίσως η μόνη οικιακή συσκευή που στην κυριολεξία σου λύνει τα χέρια. Γιατί τα κάνει όλα μόνη της. Σκουπίζει, αναρροφά, σφουγγαρίζει και όταν τελειώσει τη δουλειά της παρκάρει στη βάση της για να επαναφορτιστεί. Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αδειάσεις τον κάδο με τη σκόνη και να γεμίσεις τον περιέκτη νερού για το σφουγγάρισμα.

 

 

 

Rowenta X-Plorer Serie 60, η πιο λεπτή ρομποτική σκούπα

Η ρομποτική σκούπα Rowenta Χ-Plorer Serie 60 έχει ύψος μόλις 6 εκατοστά, με αποτέλεσμα να χωράει ακόμα και κάτω από χαμηλά έπιπλα όπως οι καναπέδες και οι πολυθρόνες. Εκεί όπου οι περισσότερες ρομποτικές σκούπες δεν χωρούν και χρειάζεται να τραβηχτούν τα έπιπλα για να σκουπιστεί το δάπεδο από κάτω τους.

 

Εύκολος χειρισμός μέσω app, Alexa & Google

Μπορείς να χειριστείς τη Rowenta X-Plorer Serie 60 από το smartphone σου, μέσω ειδικού app, δίνοντάς της εντολές εκκίνησης, παύσης και φόρτισης. Ακόμα μπορείς να την εκκινήσεις και να τη σταματήσεις με φωνητικές  εντολές μέσω Alexa & Google.

Επιπλέον στην εφαρμογή  υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης της σκούπας σου. Αν για παράδειγμα έχεις μεγάλο σπίτι και την έχεις χάσει, με το πάτημα ενός κουμπιού η σκούπα παράγει έναν χαρακτηριστικό ήχο που σε οδηγεί στο σημείο που βρίσκεται. Βέβαια αυτή τη δυνατότητα σπάνια θα τη χρειαστείς όσο η σκούπα και ο φορτιστής βρίσκονται στον ίδιο όροφο, γιατί όταν η σκούπα κοντεύει να αποφορτιστεί επιστρέφει μόνη της στη βάση της για φόρτιση.

Μέσω της εφαρμογής μπορείς να παρακολουθήσεις και το ιστορικό λειτουργίας της σκούπας σου, λαμβάνοντας πληροφορίες για την καλυφθείσα απόσταση, τον αριθμό καθαρισμών και τον χρόνο χρήσης.

Ακόμα, μπορείς να προγραμματίσεις τη συχνότητα με την οποία θα σκουπίζεις και τον τρόπο καθαρισμού. Έτσι η σκούπα σου θα γνωρίζει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που εσύ θα της έχεις ορίσει. Για παράδειγμα να σκουπίζει τη μία μέρα όλο τον χώρο και την επομένη περιμετρικά με την τεχνολογία Time of Flight για να ακολουθεί τέλεια τη διαδρομή των τοίχων σου ή να σκουπίζει ανάλογα με το εργασιακό σου ωράριο, ώστε να λείπεις από το σπίτι όταν λειτουργεί. Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαχτείς ακόμα και από τη σκέψη του να βάλεις σκούπα.

 

Επιλογή τρόπου καθαρισμού

Μέσω της εφαρμογής μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο με τον οποίο η σκούπα σου θα καθαρίσει, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Αν για παράδειγμα σε κάποιο σημείο υπάρχει περισσότερη σκόνη ή βρωμιά, όπως ψίχουλα κάτω από το τραπέζι της κουζίνας, πατώντας την επιλογή start spot cleaning, η σκούπα ξεκινά να καθαρίζει εστιάζοντας γύρω από αυτό το σημείο και εκτελώντας σπειροειδείς κινήσεις.

Για να σκουπίσει όλο τον χώρο επιλέγεις τη μεθοδική κίνηση, κατά την οποία η σκούπα εκτελεί συνεχόμενες κινήσεις σχήματος U ενώ αν θέλεις να πάρει μόνο τη σκόνη που συγκεντρώνεται περιμετρικά των δωματίων, μπορείς να επιλέξεις την επιλογή ακολούθησης τοίχου. Έτσι η σκούπα θα κινηθεί μόνο κατά μήκος των τοίχων.

Στο χέρι σου είναι και η επιλογή της έντασης του μοτέρ, ανάμεσα σε 3 λειτουργίες, eco, κανονική και ενισχυμένη.

 

Λειτουργία σφουγγαρίσματος

Προσθέτοντας ένα επιπλέον εξάρτημα η ρομποτική σκούπα Rowenta X-Plorer Serie 60 μετατρέπεται σε σκούπα-σφουγγαρίστρα. Ουσιαστικά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις το δοχείο με νερό και να προσαρμόσεις τον περιέκτη και το ειδικό πανάκι στο κάτω μέρος της σκούπας. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις καθόλου απορρυπαντικό, ούτε να προμηθευτείς απιονισμένο νερό.

 

 

 

Rowenta X-Plorer Serie 50

Στην αγορά ταυτόχρονα κυκλοφορεί και η σειρά 50, που διατίθεται σε χαμηλότερη τιμή. Περιλαμβάνει 2 σκούπες παραπλήσιες με τη Rowenta X-Plorer Serie 60, την Total Care και την Allergy Care, με μικρή διαφορά τιμής ανάμεσά τους.  

Η βασική διαφορά ανάμεσα στις 2 σειρές είναι ότι η ρομποτική σκούπα της σειράς 60 διαθέτει τον ειδικό αισθητήρα time of flight, εκτός του λέιζερ, για να αναγνωρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χώρο και να αποφεύγει εμπόδια που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ελεύθερη κίνησή της. 

Οι λοιπές διαφορές ανάμεσα στις 3 σκούπες αφορούν κυρίως στο ύψος των συσκευών, όπου στα μοντέλα της σειράς 50 είναι λίγο μεγαλύτερο, στην υφή του πανιού σφουγγαρίσματος που χρησιμοποιεί η κάθε σκούπα και στον σχεδιασμό της βούρτσας. Έτσι, το μοντέλο total care διαθέτει πιο σκληρή βούρτσα, σχεδιασμένη για να μαζεύει τις τρίχες των κατοικίδιων και ένα επιπλέον πανάκι σφουγγαρίσματος με πιο τραχιά επιφάνεια για τους δύσκολους ή ξεραμένους λεκέδες.

Τέλος, και οι 2 σκούπες της σειράς X-Plorer 50, έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν κάποια σημεία τα οποία δεν πρέπει να προσπεράσουν ή να πλησιάσουν όπως την μπαλκονόπορτα ή μια σκάλα. Αυτό επιτυγχάνεται με κάποιες μαγνητικές ταινίες που μπορείς να κολλήσεις στα σημεία αυτά. Η σκούπα τις αναγνωρίζει και τις αποφεύγει.

 

Καλύτερη ζωή με μια ρομποτική σκούπα Rowenta

Οι λύσεις τεχνολογίας γίνονται ολοένα και πιο απαραίτητες για τη βελτίωση της ζωής σου, ενώ ταυτόχρονα προσφέρονται σε πιο προσιτές τιμές. Αξίζει λοιπόν να επενδύσεις σε μια ρομποτική σκούπα. Η ζωή μαζί της θα σε εκπλήξει ευχάριστα!

Μπορείς να δεις ακόμη