Τι πρέπει να προσέξεις πριν νοικιάσεις την κατοικία σου!

by K Admin

 

Οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν να είσαι λίγο προσεκτικός με την ενοικίαση της κατοικίας σου, καθώς δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με απλήρωτες οφειλές, λογαριασμούς και ενοίκια. Κι ενώ ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να εξασφαλίζει ένα επιπλέον εισόδημα και να έχει κέρδος από την ενοικίαση της κατοικίας, τελικά πληρώνει τα «σπασμένα» των προηγούμενων ενοικιαστών.

 

Είναι, λοιπόν, χρήσιμο πριν ενοικιάσεις την κατοικία σου σε κάποιον, ν’ ακολουθήσεις κάποιους γενικούς «κανόνες», που όπως φαίνεται μόνο υπέρ σου θα λειτουργήσουν:

 

  • Πάρε προκαταβολή ενοικίου, ή εγγύηση, αφού πρώτα έχεις υπογράψει το μισθωτήριο συμφωνητικό.
  • Παραχώρησε το δικαίωμα εγκατάστασης στον ενοικιαστή, αφού έχεις ολοκληρώσει τη διαδικασία του μισθωτηρίου συμφωνητικού.
  • Ανάγραψε στο μισθωτήριο συμφωνητικό όλα τα στοιχεία του ατόμου που πρόκειται να ενοικιάσει το σπίτι και το ΑΦΜ του, καθώς και των ατόμων που πρόκειται να μείνουν μαζί με τον ενοικιαστή.
  • Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής είναι υπήκοος άλλης χώρας, τότε στο μισθωτήριο συμφωνητικό απαιτείται κι ο αριθμός της άδειας παραμονής του στη χώρα μας.
  • Μεταβίβασε τη σύνδεση ρεύματος και τηλεφώνου στο όνομα του μισθωτή.

 

 

Το βασικότερο όμως όλων: Ασφάλισε το περιεχόμενο της κατοικίας σου από την πρώτη κιόλας μέρα ενοικίασης κι εξασφάλισε μ’ αυτό τον τρόπο κάλυψη για ζημιές που είναι πιθανό να προκληθούν.

 

Μπορείς να δεις ακόμη