Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

Δυνατές ταινίες σε πρώτη προβολή στο Vodafone TV

Ένα δυνατό πρόγραμμα για να απολαύσεις τα βράδια του Ιουνίου έχει εξασφαλίσει το Vodafone TV με πολλές πρώτες προβολές.

 “John Wick: Chapter 4” (Premium Video On Demand)

O John Wick ανακαλύπτει ένα μονοπάτι για να νικήσει το High Table. Αλλά πριν κερδίσει την ελευθερία του, ο Wick πρέπει να αντιμετωπίσει έναν νέο εχθρό με ισχυρές συμμαχίες σε όλο τον κόσμο και δυνάμεις που μετατρέπουν παλιούς φίλους σε εχθρούς. Η τέταρτη ταινία του John Wick σάρωσε το Box Office και θεωρείται από μεγάλη μερίδα των κριτικών και του κοινού ως η καλύτερη του franchise. ​

 

 

“Knock At the Cabin” (Video On Demand)

Πόσο μακριά είναι το τέλος του κόσμου; Τέσσερα μέλη μιας σέκτας που υπερασπίζεται την Αποκάλυψη επισκέπτεται μια φιλήσυχη οικογένεια σε ένα σπίτι στο δάσος για να τους θυσιάσει. Κι αυτό είναι μονάχα η αρχή. Περίμενες τίποτα λιγότερο από το μυαλό του M. Night Shyamalan («Η Έκτη Αίσθηση», «Άφθαρτος», «Σκοτεινό Χωριό»); ​

 

“Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves” (Video On Demand)

Ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επική ληστεία για να ανασύρουν ένα χαμένο λείψανο, αλλά τα πράγματα στραβώνουν επικίνδυνα όταν έρχονται αντιμέτωποι με λάθος ανθρώπους. Το θρυλικό παιχνίδι ρόλων αποκτά την κινηματογραφική περιπέτεια που του αξίζει, σε μια απολαυστική μεταφορά.

 

 

“Fast & Furious 9: The Fast Saga”

Ο Ντομ ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με τη Λέτι και τον γιο τους και αυτή τη φορά η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τον πιο ικανό δολοφόνο, που τυγχάνει και ο πιο δεινός οδηγός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Αυτός ο άνδρας δεν είναι άλλος από τον Τζέικομπ, ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ και αυτό είναι το 9ο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία του “Fast & Furious 9: The Fast Saga”.

 

 

“Don’t Worry Darling”

Αμερική, 1950: Η Άλις και ο Τζακ ζουν σε μία ονειρική κλειστή κοινότητα, που φιλοξενεί τις οικογένειες όσων εργάζονται για ένα πειραματικό, απόρρητο εγχείρημα. Όσο οι σύζυγοι απασχολούνται με το μυστικό σχέδιο, οι γυναίκες απολαμβάνουν μία πολυτελή ζωή χωρίς έγνοιες. Όταν η Άλις αντιλαμβάνεται τη νοσηρή φύση της κοινότητας, ζητάει εξηγήσεις. Harry Styles και Florence Pugh στο “Don’t Worry, Darling”, το πιο ιδιαίτερο noir της χρονιάς δια χειρός Olivia Wilde.

 

 

Stan Lee (Disney+)

Στα τέλη του 2022, η Marvel.com γιόρτασε τα 100ά γενέθλια του Stan Lee και τίμησε τη ζωή και την κληρονομιά του ως συνδημιουργού θρυλικών χαρακτήρων όπως ο Spider Man, Fantastic Four, Iron Man, Black Panther, The Incredible Hulk, X -Men, Thor, Silver Surfer, Ant Man, Nick Fury, The Avengers και εκατοντάδες ακόμη. Ανιχνεύοντας τη ζωή του από την ανατροφή του στη Νέα Υόρκη ως Stanley Lieber μέχρι την άνοδο της Marvel Comics, το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της ζωής, της καριέρας και της κληρονομιάς του Stan Lee χρησιμοποιώντας δικά του λόγια και προσωπικό αρχειακό υλικό. Πρεμιέρα την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Disney+.

 

 

CINOBO

Συνεχίζοντας με τις hot καλοκαιρινές πρεμιέρες, αυτή την εβδομάδα ο κατάλογος του Cinobο εμπλουτίζεται με τα:

Πιο Δυνατός απ’ τον Διάβολο (Beat the Devil) του John Houston

Film noir και παρωδία των film noir, με ένα έξοχο και χιουμοριστικό σενάριο στο οποίο συμμετείχε ο Truman Capote, ξεκινά σοβαρά και σταδιακά παρασύρει ήρωες και θεατές σε ένα μνημείο εκκεντρικότητας. Ένα ζευγάρι τυχοδιωκτών συνοδευόμενο από μια συμμορία απατεώνων, περιφέρονται σε μία παραθαλάσσια ιταλική πόλη έως ότου επισκευαστεί το πλοίο που θα τους μεταφέρει στην βρετανική Αφρική όπου ελπίζουν να υφαρπάξουν γη πλούσια σε ουράνιο. Κατά την διάρκεια της αναμονής τους συναντούν ένα ακόμη ζευγάρι εντελώς αταίριαστο και αρκετά περίεργο. Humphrey Bogart και Gina Lollobrigida ξεχωρίζουν στο λαμπρό καστ. Πρεμιέρα στις 12 Ιουνίου.

 

 

Ιδιωτική Έρημος (Private Desert) του Aly Muritiba

Τρυφερό δράμα και γεμάτη αυτοπεποίθηση παρέμβαση στα βαθιά ριζωμένα στερεότυπα μιας ολόκληρης χώρας απέναντι στην επιθυμία και την αρρενωπότητα. Ο σαραντάχρονος Ντάνιελ βρίσκεται σε αναστολή από τη δουλειά του στην αστυνομία για όσο διάστημα εκπονείται εσωτερική έρευνα για άσκηση παράνομης βίας. Όταν η Σάρα, η διαδικτυακή του ερωτική σύντροφος, σταματά να απαντάει στα μηνύματα του, αποφασίζει να οδηγήσει προς τον βορρά αναζητώντας την, κάτι που θα αποδειχθεί μάταιο. Κυκλοφορεί με την φωτογραφία της Σάρα στο χέρι, όμως κανείς δεν δείχνει να αναγνωρίζει τη γυναίκα. Μέχρι που ένας άντρας εμφανίζεται και δηλώνει πως θα τον φέρει σε επαφή μαζί της, υπό πολύ συγκεκριμένους όρους. Η Ιδιωτική Έρημος ήταν η επίσημη πρόταση της Βραζιλίας στα Όσκαρ 2022. Πρεμιέρα στις 13 Ιουνίου.

 

 

Η Βασίλισσα της Ισπανίας (Queen of Spain) του Fernando Trueba

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης τοποθετεί την ακτινοβολούσα πρωταγωνίστριά του και βασίλισσα του ισπανικού σινεμά Penelope Cruz, στα γυρίσματα μιας ταινίας εποχής στην Ισπανία του Φράνκο. Η διάσημη ηθοποιός του σινεμά Μακαρένα Γρανάδα που αφήνει τη λάμψη και το γκλάμουρ του Χόλιγουντ την δεκαετία του ’50, επιστρέφει στις ρίζες της στην Ισπανία για να πρωταγωνιστήσει σε μια επική χολιγουντιανή ταινία ως η Βασίλισσα Ισαβέλλα Ι της Καστίλλης. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ερωτεύεται ένα μέλος του συνεργείου, ηγείται μιας παράτολμης αποστολής να απελευθερωθεί ένας μαχητής της αντίστασης, ενώ συναντά τον φασίστα Φράνκο, τον οποίο και απεχθάνεται. Πρεμιέρα στις 16 Ιουνίου.

 

 

Η πολυσυζητημένη ταινία “Αγόρια στο Ντους” (Shower Boys)

Η πολυβραβευμένη μικρού μήκους “Αγόρια στο Ντους” που έγινε σε μία μέρα γνωστή σε όλη τη χώρα για τους λάθους λόγους, είναι διαθέσιμη για το ελληνικό κοινό μέσω του Cinobo. Το “Αγόρια στο Ντους”, εξερευνά με γενναιότητα τις νόρμες της αρρενωπότητας και χρησιμοποιείται καθημερινά σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως δήλωσε και ο σκηνοθέτης του Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ “Οι ταινίες πρέπει να συζητιούνται και να υπάρχει διάλογος, όμως είναι αναμφισβήτητα προβληματικό όταν γίνονται ισχυρισμοί πάνω σε μία ολωσδιόλου λανθασμένη βάση. Ελπίζουμε πως το ελληνικό κοινό θα δείξει κριτική σκέψη, φιλτράροντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή και ότι οι άνθρωποι θα βρουν χρόνο να παρακολουθήσουν την ταινία εάν τους δοθεί η ευκαιρία”. Ήδη διαθέσιμο στην πλατφόρμα.

 

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ PRIDE MONTH: #ConnectWithPride (Vodafone TV)

Συνεχίζοντας το περιεχόμενο που είναι αφιερωμένο στο Pride, η «Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ» της Βάλερι Κοντάκος, έρχεται στο πρόγραμμα της Vodafone TV.

Από την Ελλάδα πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τη μετεωρική άνοδο της Queen of the Deuce μέσα από το κύκλωμα πορνό της Times Square τη δεκαετία του 1970, το βραβευμένο στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ντοκιμαντέρ της Βάλερι Κοντάκος, «Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης» αφηγείται την πολυτάραχη και συναρπαστική ζωή της Τσέλι Γουίλσον, της πρωτοπόρου επιχειρηματία και αντισυμβατικής μητριαρχικής μορφής, η οποία έχτισε μια αυτοκρατορία πάνω στην ανθρώπινη επιθυμία.

 

 

Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain (2021) στο Netflix

Το Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain είναι μια τρυφερή, παρασκηνιακή ματιά στο πώς ένας ανώνυμος σεφ έγινε παγκοσμίου φήμης πολιτιστικό σύμβολο. Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Morgan Neville (20 Feet From Stardom, Won’t You Be My Neighbor?), η ταινία ακολουθεί τη ζωή και την καριέρα του σεφ, συγγραφέα και ταξιδιωτικού ντοκιμαντερίστα Anthony Bourdain, που αυτοκτόνησε στις 8 Ιουνίου 2018, σε ηλικία 61 ετών ενώ βρισκόταν στη Γαλλία για την εκπομπή του στο CNN, Parts Unknown. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους David Chang και Eric Ripert, καθώς και με μέλη του συνεργείου παραγωγής από το Parts Unknown. Ο τίτλος παραπέμπει στο «Roadrunner», ένα τραγούδι των The Modern Lovers, που ακούγεται στην ταινία. Πρεμιέρα στο Netflix στις 16 Ιουνίου.

 

 

Τάιλερ Ρέικ: Η Φυγάδευση 2 (Netflix)

Το σίκουελ της πολύ επιτυχημένης περιπέτειας δράσης με τον Chris Hemsworth κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 16 Ιουνίου. Στην πρώτη ταινία Extraction (2020) – που ήταν βασισμένη στο graphic novel Ciudad των Ande Parks, Joe Russo και Anthony Russo – ο μισθοφόρος  black-ops πράκτορας Tyler Rake έπρεπε να διασώσει τον γιο ενός φυλακισμένου Ινδού βαρόνου ναρκωτικών. Τώρα, ο Hemsworth επανενώνεται με τον σκηνοθέτη Sam Hargrave σε μία αντίστοιχα υψηλού κινδύνου αποστολή: τη διάσωση της οικογένειας ενός αδίστακτου γκάνγκστερ. Ετοιμάσου για ακόμα περισσότερη δράση και για μερικές αποκαλύψεις για το μυστηριώδες παρελθόν του Tyler Rake.

 

 

Run & Gun (Netflix)

Έχοντας εγκαταλείψει μια ζωή εγκλήματος και βίας, ο Ρέι (Ben Milliken) απολαμβάνει μια ήσυχη οικογενειακή ζωή στα προάστια. Όταν όμως αποκαλύπτεται το παρελθόν του, ο Ρέι εκβιάζεται να κάνει μια τελευταία δουλειά για να μαζέψει ένα μυστηριώδες πακέτο. Στη συνέχεια προδομένος, βρίσκεται πληγωμένος και κυνηγημένος από αδίστακτους δολοφόνους που δεν θα σταματήσουν σε τίποτα για να αποκτήσουν αυτό που έχει. Τώρα, με τις ζωές των αγαπημένων του σε κίνδυνο, η μόνη ελπίδα του Ray είναι να βασιστεί στο βίαιο παρελθόν του για να επιβιώσει. Έρχεται στις 17 Ιουνίου στο Netflix.

 

 

Απ’ τα Κόκαλα Βγαλμένα (ERTflix)

Ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα που απέσπασε 4 βραβεία της Βραβεία Ακαδημίας Ελληνικού Κινηματογράφου το 2011. Ο νεαρός ειδικευόμενος γιατρός Γιώργος Σπυράτος ξεκινά την καριέρα του στο νοσοκομείο των «Άγιων Πάντων». Εκεί διαπιστώνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένα σύστημα, προορισμένο να θεραπεύει και να ανακουφίζει, μπορεί να εξελιχθεί σε παρανοϊκό βασανιστήριο. Μέσα σε αυτό το κοινωνικό τοπίο, ο νεαρός γιατρός θα χρειαστεί να περάσει μέσα από τις επικίνδυνες συμπληγάδες αντιμαχόμενων νεοελληνικών μικρόκοσμων ικανών να τον κατασπαράξουν. Και κάπως έτσι, παράλληλα με τους ασθενείς που θεραπεύει, δίνει και τον δικό του αγώνα επιβίωσης. Διαθέσιμη μέχρι την 01/07.

 

 

Yuli (O Χορός της Ζωής μου) (ERTflix)

Μία ταινία εμπνευσμένη από τη ζωή του σπουδαίου Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα και βασισμένη στην αυτοβιογραφία του. Το «Yuli» είναι το παρατσούκλι που δόθηκε στον Κάρλος Ακόστα από τον πατέρα του, Πέδρο. Η μόνη μόρφωση που έλαβε ο μικρός Yuli ήταν στους δρόμους μιας υποβαθμισμένης γειτονιάς στην Αβάνα. Αλλά ο Πέδρο ήξερε ότι ο γιος του έχει φυσικό ταλέντο στο χορό και τον ανάγκασε να πάει στην Εθνική Σχολή Χορού της Κούβας. Παρά την αρχική του αντίδραση, ο Κάρλος Ακόστα μαγεύτηκε από τον κόσμο του χορού και δημιούργησε τον δικό του μύθο ως ένας από τους καλύτερους χορευτές της γενιάς του κι ως ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που ενσάρκωσε τον Ρομέο στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, στο οποίο συνέχισε την καριέρα του για 17 χρόνια. Διαθέσιμη μέχρι τις 23/07.

 

 

Colette (ERTflix)

Η Keira Knightley ενσαρκώνει την εμβληματική Γαλλίδα συγγραφέα της αβάν γκαρντ Κολέτ που, μέσα από το έργο της, έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης κατά τον 20ο αιώνα. Ο γάμος της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ (Dominic West) την απομάκρυνε από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας και την εισήγαγε στη θορυβώδη ζωή του Παρισιού, όπου και ανέπτυξε το συγγραφικό της ταλέντο μεταξύ άλλων.

Τα πρώτα της βιβλία εκδόθηκαν με το ψευδώνυμο του άντρα της «Ουίλι» και έγιναν ανάρπαστα. Εύστροφη, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Κολέτ δεν ήταν μόνο μια χαρισματική συγγραφέας, ηθοποιός και δημοσιογράφος, αλλά και μια πρωτεργάτρια του φεμινιστικού κινήματος που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Διαθέσιμη μέχρι τις 29/07.

 

 

Riders of Justice (EON TV)

Tην Κυριακή 18/6 θα κάνει πρεμιέρα στο Novacinema1 η κωμωδία δράσης “Riders of Justice”, με τους Mikkelsen, Lars Brygmann και Roland Moller. Μετά τον θάνατο της συζύγου σε ένα τραγικό ατύχημα με τρένο, ο Marcus που αποστρατεύθηκε πρόσφατα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι για να φροντίσει την έφηβη κόρη του. Αλλά όταν ένας επιζών από το κατεστραμμένο τρένο ισχυρίζεται ότι το ατύχημα ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, ο Marcus αρχίζει να υποψιάζεται ότι η γυναίκα του δολοφονήθηκε και ξεκινά μια αποστολή να βρει τους υπεύθυνους.

 

 

Απόλαυσε τις πρεμιέρες του Ιουνίου με κορυφαία ποιότητα εικόνας ανάλυσης 4Κ, χάρη στα πραγματικά μαύρα και την υψηλή φωτεινότητα που εξασφαλίζει η τεχνολογία QD-OLED των σειρών S90C και S95C της Samsung.

Μπορείς να δεις ακόμη