Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

Η Βασίλισσα της Αφρικής (African Queen) (Cinobo)

Το θρυλικό ζευγάρι Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ – Κάθριν Χέπμπορν, στην ταινία που έμεινε στην ιστορία για τα δύσκολα γυρίσματα στην Αφρική, το σκανδαλώδες για την εποχή σενάριο και το τελικό αποτέλεσμα. Αρχές του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου στην Αφρική. Οι Γερμανοί τρίζουν τα δόντια τους. Δυο πρόσωπα, ένας Καναδός μέθυσος τυχοδιώκτης και μια Αγγλίδα γεροντοκόρη, προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πολεμικό κλοιό και να περάσουν στον πολιτισμό. Η φυγή τους γίνεται με ένα καΐκι, το “Βασίλισσα της Αφρικής”, διά μέσου ενός επικίνδυνου και δαιδαλώδους ποταμού. Στην πορεία θα ξαναβρούν τον εαυτό τους, θα κερδίσουν ο ένας την εκτίμηση του άλλου και θα προσπαθήσουν να τορπιλίσουν και ένα γερμανικό πλοίο. Πρεμιέρα στις 19 Ιουνίου στο Cinobo.

 

 

Έξοδος (Exodus)

Η προσφυγική τραγωδία των τελευταίων χρόνων εμπνέει τον Abbe Hassan σε ένα συγκλονιστικό σκηνοθετικό ντεμπούτο. Η Αμάλ δραπετεύει από τον πόλεμο στη Συρία και αναγκάζεται να “παραδώσει” τη ζωή της στα χέρια του λαθρέμπορου Σαμ. Ταυτόχρονα, η Αμάλ είναι ένα επιθυμητό θήραμα για μία οργάνωση εμπορίας ανθρώπων που βρίσκεται συνεχώς σε αναζήτηση νεαρών κοριτσιών προς εκμετάλλευση και πώληση. Ο Σαμ είναι αυτός που μπορεί να τη σώσει από τη φρίκη τόσο του πολέμου, όσο και της σωματεμπορίας και η Αμάλ είναι αυτή που με τη φαντασία και το παιχνιδιάρικο της μπορεί να απαλύνει το κυνικό μυαλό του Σαμ και να τον κάνει να συμβιβαστεί με το παρελθόν του. Πρεμιέρα σε πρώτη προβολή στις 20 Ιουνίου στο Cinobo.

 

 

Perfect Find (Νetflix)

Η νέα ρομαντική κομεντί του Netflix θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Ιουνίου και πρωταγωνιστεί η Gabrielle Union, γνωστή από το “Bring It On” και στο “10 Things I Hate About You”. Μετά από μια ηχηρή απόλυση και έναν δημόσιο χωρισμό, η Jenna επιστρέφει στη δουλειά και στον χώρο της μόδας. Η επιστροφή της συνοδεύεται από προβλήματα, όταν ερωτεύεται έναν γοητευτικό, πολύ νεότερο συνάδελφο, ο οποίος τυχαίνει να είναι γιος του αφεντικού της. Η Jenna πρέπει να αποφασίσει αν θα ρισκάρει τα πάντα για ένα κρυφό ειδύλλιο. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Tia Williams και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Numa Perrier, η οποία είναι γνωστή για το Jezebel.

 

 

Σελήνη 66 Ερωτήσεις (ERTFlix)

Μετά από μεγάλο διάστημα συναισθηματικής αποξένωσης, η Άρτεμις επιστρέφει στην Αθήνα λόγω σοβαρής ασθένειας του πατέρα της. Η αποκάλυψη ενός μεγάλου μυστικού του, συντελεί στο να τον γνωρίσει καλύτερα και να τον καταλάβει με τρόπο που επί χρόνια αδυνατούσε. Για πρώτη φορά, η Άρτεμις αγαπάει πραγματικά τον πατέρα της. Διαθέσιμη μέχρι τις 11/07.

 

 

Τhe Deep House (Netflix)

Βαθιά κάτω από την επιφάνεια μιας φαινομενικά ήρεμης απομακρυσμένης λίμνης βρίσκεται βυθισμένο ένα τέλεια διατηρημένο οικογενειακό σπίτι. Όταν ένα νεαρό ζευγάρι influencers ξεκινά να εξερευνήσει το βυθισμένο σπίτι για να απαθανατίσει το αχαρτογράφητο περιεχόμενο του για τους ακολούθους του στα social media, η βουτιά τους μετατρέπεται σε εφιάλτη καθώς ανακαλύπτουν μια σατανική παρουσία. Με περιορισμένη παροχή οξυγόνου και χρόνο να τρέχει εναντίον τους, το ζευγάρι πρέπει να βρει έναν τρόπο να ξεφύγει από το υποβρύχιο σπίτι της φρίκης πριν να είναι πολύ αργά. Πρεμιέρα την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

 

 

“Σαββατοκύριακο στο Παρίσι” (Le Week-End) (Cinobo)

Αρκεί ένα Παρίσι για να αναθερμανθεί μια σχέση; Ένα παντρεμένο ζευγάρι, η Meg (Lindsay Duncan) και ο Nick (Jim Broadbent) επισκέπτονται ξανά το Παρίσι για να αναζωογονήσουν τον γάμο τους, ενώ συναντούν έναν παλιό φίλο (Jeff Goldblum) που τους δίνει ένα νέο όραμα για τη ζωή και την αγάπη. Το “Πριν τα Μεσάνυχτα” συναντά τη νουβέλ βαγκ σε μια πνευματώδη ρομαντική ταινία από τον σκηνοθέτη του “Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ”. Πρεμιέρα στις 23 Ιουνίου.

 

 

Big Shorts: Θανάσης Νεοφώτιστος (Cinobo)

Στην ενότητα Big Shorts, που είναι αφιερωμένη σε Έλληνες δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους έρχεται να προστεθεί από τις 21 Ιουνιου ολόκληρη η φιλμογραφία του Θανάση Νεοφώτιστου, για δύο και μόνο μήνες στην πλατφόρμα.

 

 

Στήσε το προσωπικό σου θερινό σινεμά όπου και αν βρίσκεσαι, με εικόνα Full HD έως 100 ιντσών, premium 360 ήχο και δυνατότητα πρόσβασης στις αγαπημένες σου εφαρμογές video streaming επιλέγοντας τον The FreeStyle της Samsung και πάρε δώρο την μπαταρία-βάση των 32.000mAh που σου εξασφαλίζει αυτονομία προβολής έως τρείς ώρες. Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 09/07 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Μπορείς να δεις ακόμη