Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

Η βραβευμένη ελληνική ταινία “AirHostess-737” διαθέσιμη στην COSMOTE TV

Η ταινία “AirHostess-737” σε σκηνοθεσία του Θανάση Νεοφώτιστου που τιμήθηκε με το Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους ΙΡΙΣ 2023, της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.  Σε ένα Boeing-737, που πετάει από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα. Με αφορμή τα σιδεράκια που έβαλε πρόσφατα, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια να αποκτήσει τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, η σορός της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου. Μέχρι σήμερα η ταινία “AirHostess-737” έχει διαγωνιστεί σε περισσότερα από 60 διεθνή φεστιβάλ με σημαντικές διακρίσεις (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας), πετυχαίνοντας παγκόσμια αναγνώριση, ενώ η πρωταγωνίστρια, Λένα Παπαληγούρα, έχει κερδίσει 7 βραβεία για την ερμηνεία της. Μετά το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ της επιτροπής του 49ου Φεστιβάλ του Σιάτλ, η ταινία ανήκει στη λίστα ταινιών μικρού μήκους, από την οποία θα προκύψει η υποψήφια πεντάδα της κατηγορίας για τα Όσκαρ του 2024.

 

 

Wham! (Netflix)

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τις ζωές των George Michael και Andrew Ridgeley του συγκροτήματος Wham! έρχεται στο Netflix την Τετάρτη 5 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της τετραετούς καριέρας τους, οι Wham! γέμιζαν στάδια και παρήγαγαν κορυφαία άλμπουμ. Το δίδυμο κυκλοφόρησε πολυάριθμες επιτυχίες, απέκτησε θαυμαστές παγκοσμίως και έγινε το πρώτο δυτικό συγκρότημα που έπαιξε στην Κίνα πριν από την τελική του διάλυση το 1986. Μετά τον “χωρισμό” τους, ο George Michael έγινε ένας επιτυχημένος σόλο καλλιτέχνης τη δεκαετία του ’90. Το ντοκιμαντέρ «Wham!» καταγράφει το ταξίδι του συγκροτήματος από την παιδική τους φιλία μέχρι την ανάδειξη του George Michael σε παγκόσμιο σούπερ σταρ. Ξεκινά με την ανατροφή του Michael και του Ridgeley στο Hertfordshire της Αγγλίας, συνεχίζοντας με την απόφασή τους να σχηματίσουν το συγκρότημα το 1981. Το «Wham!» προσφέρει μια πιο προσωπική ματιά στο ποπ συγκρότημα, συμπεριλαμβανομένων των δυσκολιών που αντιμετώπισε ο George Michael ως γκέι άντρας στην εποχή της επιδημίας του AIDS. Παλιές συνεντεύξεις και αρχειακό υλικό χρησιμοποιούνται για να αφηγηθούν την ιστορία του συγκροτήματος στο «Wham!» ενώ ο Andrew Ridgeley έχει δώσει και νέες συνεντεύξεις για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ.

 

 

Κινηματογραφικός Ιούλιος στο Novacinema1 (EON TV)

Η Sunday Premiere, επιστρέφει στη Nova και αυτόν το μήνα και μάλιστα ενισχυμένη, αφού ο φετινός Ιούλιος θα έχει πέντε Κυριακές.

Την Κυριακή 2 Ιουλίου έκανε πρεμιέρα το “Parallel Mothers” (Μadres paralelas) του Almodóvar με τη μούσα του, την Penelope Cruz, στον πρώτο γυναικείο ρόλο η οποία βραβεύτηκε για την ερμηνείας της με το αντίστοιχο βραβείο στο 78ο Φεστιβάλ της Βενετίας. Στην ταινία δύο ανύπαντρες επίτοκες γυναίκες, η Janis (Penélope Cruz) και η Ana (Milena Smit) γνωρίζονται στο θάλαμο του νοσοκομείου που έχουν πάει για να γεννήσουν. Η μία (η Janis) είναι μεσήλικας και δεν μετανιώνει για την απόφασή της να γίνει γονιός, ενώ η άλλη (η Ana) είναι έφηβη και φοβισμένη. Οι δύο ηρωίδες θα αναπτύξουν ένα ισχυρό δέσιμο, καθώς η κάθε μια τους καλείται να διαχειριστεί με τον δικό της τρόπο το ρόλο της ως μητέρα.

 

 

Tην Κυριακή 9 Ιουλίου θα ακολουθήσει η ρομαντική ταινία “A Taste of Hunger” με τους Nikolaj Coster-Waldau, Katrine Greis-Rosenthal και Flora Augusta. Η Μάγκι (Katrine Greis-Rosenthal) και ο Κάρστεν (Nikolaj Coster-Waldau) είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι με δύο παιδιά και ιδιοκτήτες ενός γκουρμέ εστιατορίου. Εκείνος είναι ο τελειομανής σεφ που επιμελείται το μενού, εκείνη διαχειρίζεται τα οικονομικά και μεγαλώνει τα παιδιά. Και οι δύο τα θέλουν όλα και τα έχουν όλα – οικογένεια, παιδιά, καριέρα – εκτός από το περιβόητο αστέρι Michelin. Και είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τα πάντα για να πετύχουν το στόχο τους. Μέχρι που ο Κάρστεν λαμβάνει ένα ανώνυμο γράμμα ότι η γυναίκα του αγαπάει κάποιον άλλον.

 

 

Παράλληλα, κάθε Πέμπτη στις 22:00 μπορείς να απολαύσεις στο Novacinema1 μέσα από τη νέα αγαπημένη ζώνη «Prime Thursdays» ταινίες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη μεγάλη οθόνη, ξεκινώντας με το “Southpaw​” την Πέμπτη 6 Ιουλίου. Αν και αριστερόχειρας, ο Billy “The Great” Hope έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας του στο μποξ, χάρη στην ανάποδη επιθετική του στάση. Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν η γυναίκα του σκοτώνεται σε ατύχημα και εκείνος βυθίζεται στον εθισμό του στο αλκοόλ, χάνοντας την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να επιστρέψει στην κορυφή. O Βilly θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου. Πρωταγωνιστούν οι Jake Gyllenhaal και Rachel McAdams.

 

 

Unknown: The Lost Pyramid (Netflix)

Στην έρημο της Σαχάρα, τη νεκρόπολη της αρχαίας Αιγύπτου στην αριστερή όχθη του Νείλου που αποτελεί το πιο πρόσφατο hotspot της αιγυπτιακής αρχαιολογίας, δύο από τους πιο διάσημους αιγυπτιολόγους του κόσμου επιδιώκουν να ανακαλύψουν αρχαίους θησαυρούς. Ο θρυλικός Δόκτωρ Zahi Hawass κυνηγά την από καιρό χαμένη πυραμίδα ενός ξεχασμένου Αιγύπτιου βασιλιά, ενώ ο προστατευόμενος και αντίπαλός του, ο Dr. Mostafa Waziri, ψάχνει για έναν άσυλο τάφο σε μια αρχαία νεκρόπολη. Και οι δύο ομάδες αγωνίζονται ενάντια στον χρόνο για να δουν ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη και θα αφήσει το στίγμα του στην ιστορία. Πρεμιέρα στο Netflix στις 3 Ιουλίου.

 

 

American Animals (ERTFlix)

Κανείς δε θέλει να είναι κοινότυπος. Η ασυνήθιστη και συναρπαστική αληθινή ιστορία τεσσάρων φίλων οι οποίοι, ενώ ζούσαν απολύτως φυσιολογικές ζωές, επιχείρησαν να φέρουν εις πέρας μια από τις πιο εξωφρενικές ληστείες στην ιστορία των ΗΠΑ. Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν έτσι όπως τα περίμεναν. Καθώς λοιπόν η παράτολμη κλοπή ξεκινούσε να παίρνει σάρκα και οστά, κάθε ένας από τους τέσσερις φίλους άρχισε να αναρωτιέται αν οι προσπάθειές τους να ενσταλάξουν ενθουσιασμό και νόημα στη ζωή τους, ήταν απλώς μια πλανεμένη προσπάθεια για την επίτευξη του Αμερικανικού Ονείρου. Επίσημο Διαγωνιστικό, Φεστιβάλ Sundance 2018. Διαθέσιμη μέχρι 18/07.

 

 

Scream (Netflix)

Η ταινία που επαναπροσδιόρισε τα slasher movies επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Είκοσι πέντε χρόνια μετά από τις βίαιες δολοφονίες που συγκλόνισαν την ήσυχη πόλη του Woodsboro, ένας νέος δολοφόνος φοράει τη μάσκα του Ghostface στοχεύοντας μια ομάδα εφήβων φέρνοντας στην επιφάνεια σκοτεινά μυστικά από το θανατερό παρελθόν της πόλης. Η Neve Campbell (“Sidney Prescott”), η Courteney Cox (Gale Weathers) και ο David Arquette (Dewey Riley) επιστρέφουν στους εμβληματικούς ρόλους τους μαζί με τους Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jenna. Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton, Jasmin Savoy Brown και Sonia Ammar. Πρεμιέρα στο Netflix στις 7 Ιουλίου.

 

 

Πεθερικά Γκάνγκστερ (The Out-Laws)

Ο Owen Browning (Adam Devine) είναι ένας φιλήσυχος διευθυντής τράπεζας που ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγάπη της ζωής του, Parker (Nina Dobrev). Όταν λίγο πριν από τον γάμο του ληστεύουν την τράπεζα που διευθύνει, όλα τα στοιχεία δείχνουν προς μια απίστευτα άβολη κατεύθυνση: τα μελλοντικά πεθερικά του (Pierce Brosnan και Ellen Barkin), που μόλις έφτασαν στην πόλη. Πρεμιέρα στο Netflix στις 7 Ιουλίου.

 

Cinobo

Γεμάτος αποκλειστικές, αφιερώματα κλασικές ταινίες και κινηματογραφικά αριστουργήματα είναι ο Ιούλιος για το Cinobo.

Σαν Καλό Κορίτσι (The Good Girl)

Πριν τα White Lotus και School of Rock, ο Mike White έγραφε αυτή την απολαυστική ρομαντική δραμεντί με την Jennifer Aniston και τον ανερχόμενο ακόμα τότε Jake Gyllenhaal. Η ταινία ”The Good Girl” , σε σκηνοθεσία του Miguel Arteta, έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance το 2002. Η 30χρονη Justine ζει στο Τέξας και εργάζεται σε μια μεγάλη αλυσίδα. Δυσαρεστημένη από τη ρουτίνα της και αηδιασμένη από τον τεμπέλη σύζυγό της προχωρά σε μια παθιασμένη σχέση με τον νεότερο συνάδελφο της και εξίσου απογοητευμένο Holden. Πρεμιέρα 3 Ιουλίου.

 

 

Επιστροφή στη Σεούλ (Return to Seoul)

Μία ταινία σε σκηνοθεσία του Davy Chou, που αγαπήθηκε από το Ελληνικό σινεφίλ κοινό καθώς βραβεύτηκε με τη Χρυσή Αθηνά στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας. Ένα νεανικό και παρορμητικό ταξίδι στις ρίζες και στην ανάγκη να τις εξερευνήσουμε, που οδηγεί σε πολλές διαφορετικές ζωές σε αναζήτηση συνδετικού κρίκου. Μια 25χρονη γυναίκα επιστρέφει για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα, όπου γεννήθηκε πριν δοθεί για υιοθεσία και μεγαλώσει στη Γαλλία, αναζητώντας τους βιολογικούς γονείς της. Πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου.

 

 

Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα (Identifying Features)

Ομορφιά και τρόμος σε ένα αργής καύσης θρίλερ της Φερνάντα Βαλαντέζ με βραβεία Κοινού και Σεναρίου στο Sundance. Μια από τις καλύτερες ταινίες εδώ και χρόνια πάνω στην ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Η Μαγκνταλένα αναζητεί τον γιο της, που εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα του Μεξικό. Ο Μιγκέλ έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό, λαχταρώντας να ξαναδεί τη μητέρα του. Οι δρόμοι των δύο ηρώων θα διασταυρωθούν, καθώς περιπλανώνται στις παραμεθόριες ερημιές, όπου βασιλεύουν η ανομία, η βία και η απόγνωση. Πρεμιέρα στις 6 Ιουλίου.

 

 

Ο Πράσινος Ιππότης (The Green Knight)

Ο David Lowery, σκηνοθέτης των “A Ghost Story”, “Ο Κύριος και το Όπλο” σε μια από τις πιο εικαστικά επιβλητικές ταινίες των τελευταίων χρόνων. Μια φανταστική περιπέτεια βασισμένη στο μεσαιωνικό θρύλο της εποχής του Αρθούρου, ο Πράσινος Ιππότης εξιστορεί τις περιπέτειες του Sir Gawain, του ριψοκίνδυνου και πεισματάρη ανιψιού του Βασιλιά Αρθούρου, ο οποίος αρχίζει μία θαρραλέα αναζήτηση για να αντιμετωπίσει τον μυθικό Πράσινο Ιππότη, έναν γιγάντιο πλάσμα με σμαραγδένιο δέρμα που δοκιμάζει την ανθρωπότητα. Πρεμιέρα στις 7 Ιουλίου.

 

 

Carol (ERTFlix)

Νέα Υόρκη, στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Η νεαρή Τερέζ Μπέλιβετ εργάζεται σε ένα πολυκατάστημα του Μανχάταν και ονειρεύεται μια πιο συναρπαστική ζωή, όταν γνωρίζει την Κάρολ Άιρντ, μία γοητευτική μεγαλύτερή της γυναίκα, παγιδευμένη σε έναν αποτυχημένο γάμο. Σύντομα, η αθώα πρώτη συνάντησή τους θα δώσει τη θέση της σε μια βαθύτερη σχέση. Η Κάρολ απελευθερώνεται από τα δεσμά του γάμου της αλλά, όταν ο πρώην άντρας της μαθαίνει για τη σχέση της με την Τερέζ, αντεπιτίθεται, αμφισβητώντας την ικανότητά της ως μητέρα. Κι ενώ η Κάρολ με την Τερέζ αφήνουν τη Νέα Υόρκη και τη μέχρι τότε ζωή τους, η σχέση τους και η αφοσίωση της μιας στην άλλη θα δοκιμαστεί. Συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε στο φεστιβάλ Καννών. Βραβεύτηκε για την ερμηνεία της η Ρούνι Μάρα. Εξασφάλισε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για τις κατηγορίες Α’ και Β’ γυναικείου ρόλου. Διαθέσιμη μέχρι τις 25/08.

 

 

Φτηνά Τσιγάρα (ΕΡΤflix)

Ο Νίκος (Ρένος Χαραλαμπίδης) είναι ένας νεαρός άνδρας που μπαίνει στη δύσκολη εφηβεία των 30 και βλέπει τον εαυτό του να αλλάζει. Προκαλεί τον κίνδυνο, αναζητά την περιπέτεια, γνωρίζει ακραίους τύπους, ενώ αυτό που πραγματικά ψάχνει (και τελικά βρίσκει) είναι ο έρωτας. Η Σοφία (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους) είναι 25 χρονών, μοντέρνα και όμορφη. Δουλεύει στο χώρο της μόδας και έχει μια τυπική ζωή. Ο Νίκος κερδίζει την εμπιστοσύνη της, ξυπνώντας μέσα της, την ανάγκη να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή της. Η περιπλάνησή τους στην άδεια Αθήνα θα τους φέρει όλο και πιο κοντά. Διαθέσιμη μέχρι τις 25/07.

 

 

Θέλεις καινούργια Smart TV για να απολαμβάνεις σειρές και ταινίες τις καλοκαιρινές νύχτες, αλλά σκέφτεσαι ότι πρέπει να κρατήσεις χρήματα για τη σανίδα SUP που ζαχάρωνες; Δεν υπάρχει λόγος να στερηθείς κάτι από τα δύο, αφού μπορείς να αγοράσεις μία Samsung smart TV αξίας άνω των €999 και να πάρεις δώρο μία σανίδα SUP αξίας €399.

Μπορείς να δεις ακόμη