Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

Luther: Ο έκπτωτος (Νetflix)

Μετά από 4 χρόνια ο Idris Elba, επιστρέφει στον ρόλο του εμβληματικού, ιδιόρρυθμου, μοναχικού και βίαιου ντετέκτιβ John Luther. Η ταινία αποτελεί συνέχεια της βρετανικής αστυνομικής σειράς μυστηρίου Luther, για την οποία ο Elba το 2012 κέρδισε μία χρυσή σφαίρα. Στο «Luther: Ο έκπτωτος» (Luther: The Fallen Sun), που έκανε πρεμιέρα στο Netflix την Παρασκευή 10 Μαρτίου, o John Luther βρίσκεται στη φυλακή την ώρα που ένας φρικτός κατά συρροή δολοφόνος τρομοκρατεί το Λονδίνο. Στοιχειωμένος από την αποτυχία του, ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να δραπετεύσει για να κάνει το καθήκον του πάση θυσία.

 

 

Miley Cyrus- Endless Summer Vacation (Disney+)

Με αφορμή την κυκλοφορία του 8ου άλμπουμ της Miley Cyrus, «Endless Summer Vacation», το Disney+ παρουσίασε την Παρασκευή 10 Μαρτίου το ειδικό πρωτότυπο αφιέρωμα «Miley Cyrus Endless Summer Vacation (Backyard Sessions)».

Στο νέο αφιέρωμα η Miley Cyrus ερμηνεύει επτά νέα τραγούδια από το νέο άλμπουμ της «Endless Summer Vacation», συμπεριλαμβανομένου του επιτυχημένου single της «Flowers» που έγινε viral εξαιτίας του χωρισμού της από τον Liam Hemsworth αλλά και μερικά από τα πιο δημοφιλή hits της μαζί με μια ξεχωριστή ερμηνεία από τον Rufus Wainwright. Μαζί με τη μουσική, το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει μια συνέντευξη με την Cyrus, που γυρίστηκε στο ίδιο σπίτι όπου γύρισε το βίντεο κλιπ για το “Flowers” (όπου ζούσε ο Frank Sinatra).

 

 

 

Το “Τhe Northman” στο Novacinema1 (ΕΟΝ ΤV)

Τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ και οι τελευταίες επιτυχίες του Box office κάνουν πρεμιέρα κάθε Κυριακή στο Novacinema1. Αυτή την Κυριακή, 12 Μαρτίου, απόλαυσε την περιπέτεια «The Northman» με ένα cast πολλών αστέρων: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk και Willem Dafoe. Σκηνοθετεί ο μετρ της δράσης, Robert Eggers. Ένας νεαρός πρίγκιπας των Βίκινγκ γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας του πατέρα του. Χρόνια μετά, είναι έτοιμος να πάρει εκδίκηση, να σώσει τη μητέρα του και να πάρει πίσω αυτό που του ανήκει. Η ταινία είναι διαθέσιμη και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ.

 

 

Γυναικείος μήνας ο Μάρτιος για το EON TV

H Nova με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3) ετοίμασε για τους συνδρομητές της ένα μεγάλο αφιέρωμα στις Γυναίκες.

Κάθε Τετάρτη στις 22:00, το Novacinema2 και για όλο τον Μάρτιο θα προβάλλει δύο ταινίες back to back με βασικές πρωταγωνίστριες μοναδικές γυναίκες.

Το ειδικό αφιέρωμα της Nova στις Γυναίκες προλογίζουν 13 σπουδαίες γυναίκες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας όπως η Αγγέλα Δεσποτίδου, Στέλλα Κάσδαγλη, Αγγελική Κοσμοπούλου, Λίλα Κουντουριώτη, Σοφία Μπεκατώρου, Εύα Νάθενα, Δώρα Παντέλη, Γεωργία Παράσχου, Νάντια Ράπτη, Μαρία Τζομπανάκη, Χριστίνα Φλαμπούρη, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Άννα Χατζηνάσιου. Οι συνεντεύξεις θα προβάλλονται όλο τον Μάρτιο στον αέρα των καναλιών Novacinema αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Nova.

Μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν είναι οι «Respect​» με την Jennifer Hudson, «Spencer​» με την Kristen Stewart, «Big Eyes​» με την Amy Adams, «The Letters from Mother Teresa» με την Juliet Stevenson, «Miss Potter» με την Renée Zellweger, «I, Tonya​» με την Margot Robbie, «The Artist‘s Wife​» με την Lena Olin, «The Lost Daughter​» με την Olivia Colman, «The Interpreter» με την Nicole Kidman και «A Girl from Mogadishu​» με την Aja Naomi King.

Επίσης, οι συνδρομητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όλες τις Τρίτες του Μαρτίου ντοκιμαντέρ για Γυναίκες πρωτοπόρες. Την Τρίτη 7 Μαρτίου (21:00) έκανε πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «Quant». Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Μέρι Κουάντ, ενός πραγματικού fashion icon που έφερε επανάσταση στον χώρο της μόδας τη δεκαετία του ’60.

Την Τρίτη 14 Μαρτίου (21:00) θα προβληθεί η ιστορία της Νάντια Ναντίν στο “Nadia”, το ντοκιμαντέρ που αφορά στη ζωή μιας νεαρής Αφγανής πρόσφυγα στη Δανία, που κατόρθωσε να υπερνικήσει τις αντιξοότητες και σήμερα είναι διεθνής σταρ του ποδοσφαίρου αλλά και επίδοξη χειρουργός. Ακολουθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου (21:00) η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «The Girl in the Fountain» για τη ζωή της μεγάλης ντίβας Ανίτα Έκμπεργκ, μέσα από αρχειακό υλικό αλλά και αναπαραστάσεις από ένα σύγχρονο είδωλο, την εντυπωσιακή Μόνικα Μπελούτσι. Τέλος, την Τρίτη 28 Μαρτίου (21:00) θα προβληθεί το «When we Speak» που αφορά στις ιστορίες τριών γυναικών που βρέθηκαν στο επίκεντρο μεγάλων σκανδάλων και βρήκαν τη δύναμη να αποκαλύψουν την αλήθεια.

 

 

Μια Γυναίκα: Ο Κώδικας της Σιωπής (Cinobo)

Έχοντας χάσει τη μητέρα της όταν ήταν μικρό παιδί, η Ρόζα έχει μεγαλώσει σε ένα χωριό της νότιας Ιταλίας με τη γιαγιά της και την οικογένεια του θείου της. Νεαρή πια την στοιχειώνουν καταπιεστικά όνειρα και εικόνες. Είναι αλήθεια ότι η μητέρα της αυτοκτόνησε; Όσο η Ρόζα ανακαλεί τις αναμνήσεις της από τις μυστηριώδεις συνθήκες του θανάτου της μητέρας της, τόσο περισσότερο αρχίζει να στρέφει το βλέμμα της προς τη σημερινή οικογενειακή δυναμική, ιδιαίτερα τη στωική επιφύλαξη των γυναικών και την σιγανή επιθετικότητα των ανδρών. Το «Μια Γυναίκα: Ο Κώδικας της Σιωπής» (Una Femmina – The Code of Silence) είναι μία ταινία βασισμένη σε αληθινά περιστατικά, μία ιστορία χρωματισμένη από την πατριαρχία, την εκκλησία και τη μαφία της Νότιας Ιταλίας. Έρχεται σε πρώτη αποκλειστική προβολή στο Cinobo, από τις 14 Μαρτίου.

 

 

Κορύφωση: Η ιστορία του Pornhub (Money Shot: The Porhnhub Story) (Νetflix)

Το Porhhub αποτελεί τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα ψυχαγωγίας ενηλίκων στο διαδίκτυο και είναι το site που άλλαξε ριζικά τον τρόπο που παράγεται και διανέμεται η πορνογραφία.

Μέσα από συνεντεύξεις με performer, ακτιβιστές και παλιούς εργαζόμενους, αυτή η νέα παραγωγή του Netflix που κάνει πρεμιέρα στις 15 Μαρτίου, εξερευνά τις επιτυχίες αλλά και τα σκάνδαλα που έχει αντιμετωπίσει η πλατφόρμα.

 

 

Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης (Boston Strangler) στο Disney στις 17 Μαρτίου  (Disney+)

Η αληθινή ιστορία του Στραγγαλιστή της Βοστώνης έρχεται στις οθόνες μας με τη μεγάλου μήκους παραγωγή του Ridley Scott και πρωταγωνίστριες την Keira Knightley και την Carrie Coon. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Matt Ruskin (Crown Heights), ενώ συμμετέχουν επίσης οι David Dastmalchian (The Suicide Squad, Dune), Chris Cooper και Alessandro Nivola. Η ταινία ακολουθεί τη Loretta McLaughlin (Knightley), μια ρεπόρτερ της εφημερίδας Record-American, η οποία γίνεται η πρώτη δημοσιογράφος που ερευνά τις δολοφονίες του στραγγαλιστή. Καθώς ο μυστηριώδης δολοφόνος δρα ανενόχλητος, η Λορέτα προσπαθεί να συνεχίσει την έρευνά της μαζί με τη συνάδελφο της Jean Cole (Carrie Coon). Οι δύο γυναίκες όμως εμποδίζονται από τον σεξισμό της εποχής.

 

 

Το Seven Kings Must Die έρχεται στις 14 Απριλίου (Netflix)

Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του Seven Kings Must Die, το sequel της σειράς Last Kingdom.  «Μπορούμε να τους νικήσουμε… ενωμένοι!» αναφωνεί ο Uhtred of Bebbanburg. Μαζί με τους συντρόφους του ταξιδεύουν σε ένα διαλυμένο βασίλειο με την ελπίδα να ενώσουν επιτέλους την Αγγλία. Η ταινία επαναφέρει αρκετούς χαρακτήρες από τη σειρά για μια επική αναμέτρηση. Μετά το θάνατο του βασιλιά Εδουάρδου, ακολουθεί μάχη για το στέμμα, καθώς αντίπαλοι κληρονόμοι και εισβολείς ανταγωνίζονται για την εξουσία. Πρωταγωνιστούν οι Alexander Dreymon ως Uhtred, Mark Rowley ως Finan, Arnas Fedaravicius ως Sihtric, Rod Hallett ως Constantin, Harry Gilby, Ross Anderson, Ingrid García-Jonsson, James Northcote και Cavan Clerkin. Το Last Kingdom είναι μια βρετανική τηλεοπτική σειρά ιστορικής φαντασίας που βασίζεται στη σειρά μυθιστορημάτων The Saxon Stories του Bernard Cornwell. Έκανε πρώτη πρεμιέρα το 2015 και έχουν προβληθεί συνολικά πέντε σεζόν, οι οποίες είναι όλες διαθέσιμες στο Netflix.

 

 

Ghosted στο Apple TV+

Μέχρι και ο Captain America μπορεί να φάει χυλόπιτα, όπως αποδεικνύει το τρέιλερ του Ghosted που είδαμε τις προηγούμενες μέρες σε πρώτη κυκλοφορία από το Apple TV+. Ο Chris Evans ερωτεύεται την Ana de Armas μετά από μόλις ένα ραντεβού. Ως “μεγάλη ρομαντική χειρονομία” πετάει στο Λονδίνο για να της κάνει έκπληξη, μόνο για να ανακαλύψει ότι είναι στην πραγματικότητα μυστική πράκτορας της CIA. Το Ghosted σκηνοθέτησε ο Dexter Fletcher (Rocketman) και το σενάριο που συνυπογράφουν οι συγγραφείς του franchise του Deadpool, Rhett Reese και Paul Wernick με τους Chris McKenna και Erik Sommers. Συμμετέχουν επίσης οι Mike Moh, Amy Sedaris και Tate Donovan. Η πρεμιέρα της ταινίας έχει οριστεί στις 21 Απριλίου του 2023.

 

 

 

Απόλαυσε όλες τις κινηματογραφικές πρεμιέρες με τρισδιάστατο ήχο, με την τεχνολογία Upmix που προσφέρουν οι ηχόμπαρες της σειράς AMBEO της Sennheiser.

Μπορείς να δεις ακόμη