Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών, και όχι μόνο, που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα.

 

HEAD TO HEAD (NETFLIX)

Tο Netflix κυκλοφορεί για πρώτη φορά μια αραβική κωμωδία ζωντανής δράσης, που θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Αυγούστου, από τον σεναριογράφο Abdulaziz Almuzaini (γνωστό για τη μεγάλη του επιτυχία κινουμένων σχεδίων “Masameer”) και τον συνεργάτη του Malik Nejer. Αυτό που οραματίστηκε ο Abduzaini ήταν μια πόλη όπως το Gotham, έναν από αυτούς τους φανταστικούς κόσμους που σε βοηθούν να ξεχάσεις την πραγματικότητα για μερικές ώρες μέχρι να ανάψουν ξανά τα φώτα.
Η πλοκή της ταινίας αφηγείται τι συμβαίνει όταν η γελοιότητα συναντά τον κίνδυνο. Ένας ερωτοχτυπημένος ατρόμητος σοφέρ και ένας μηχανικός παρασύρονται σε έναν κόσμο εγκλήματος αφού κατά λάθος παραλαμβάνουν τον λάθος άνθρωπο από το αεροδρόμιο.

Όλα διαδραματίζονται στη φανταστική πόλη Sandi Bathaikha.

 

 

HEART OF STONE (NETFLIX)

Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ δράσης έρχεται στο Netflix στις 11 Αυγούστου. Σεναριογράφος είναι ο Greg Rucka και σκηνοθέτης ο Tom Harper. Βασίζεται σε μια ιστορία της Alison Schroeder και πρωταγωνιστούν οι: Gal Gadot, Jamie Dornan, Alia Bhatt, Sophie Okonedo και Matthias Schweighofer. Η Rachel Stone είναι μια άριστα εκπαιδευμένη πράκτορας της υπηρεσίας πληροφοριών και κατάσκοπος που κάνει διπλή ζωή, ενώ εργάζεται με τον Charter, έναν σκοτεινό οργανισμό που χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία για να διατηρήσει την ειρήνη στον κόσμο. Όταν ο χάκερ Keya Dhawan κλέβει την καρδιά από τον Charter που είναι η πηγή της τεχνολογικής του δύναμης, οι δύο κόσμοι της απειλούνται. Αποστολή της είναι να βρει το επικίνδυνο περιουσιακό στοιχείο του Charter πριν πέσει σε λάθος χέρια.

 

 

EL GRECO (NETFLIX)

Στις 8 Αυγούστου έρχεται στο Netflix η ελληνική δραματική ταινία εποχής του σεναριογράφου Τζάκι Παβλένκο. Η ταινία έκανε ρεκόρ εισιτηρίων με 1.200.000 θεατές στην Ελλάδα, αριθμός που δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα. Το κρατικό κανάλι CBC την κατέταξε πρώτη ανάμεσα στις πέντε χρυσές της λίστας του 2007. Κατάφερε να αποσπάσει 8 κρατικά βραβεία μεταξύ των οποίων Καλύτερης ταινίας που δόθηκε στην Ελένη Σμαραγδή και σκηνοθεσίας στον Γιάννη Σμαραγδή. Η ταινία αφηγείται τη βιογραφία του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού και ως Ελ Γκρέκο.

 

 

JACK RYAN: SHADOW RECRUIT (Cosmote TV Plus)

Πρόκειται για ένα Αμερικάνικο θρίλερ δράσης, μια δημιουργία του συγγραφέα Tom Clancy που θα βρεις στο Cosmote TV Plus. Είναι η Πέμπτη ταινία της σειράς Jack Ryan και το δεύτερο reboot της, σε σκηνοθεσία του Kenneth Branagh.
Ο Jack Ryan είναι μυστικός πράκτορας της CIA που εργάζεται στην Wall Street και ερευνά ύποπτες οικονομικές συναλλαγές που υποδηλώνουν πιθανή τρομοκρατική δραστηριότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα παγκόσμιο τρομοκρατικό δίκτυο πρόκειται να ενεργοποιηθεί. Ωστόσο ενώ υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να το σταματήσουν, όλοι έχουν κάτι να χάσουν ή κάτι να κρύψουν. Περικυκλωμένος από μυστικά και ψέματα, ο Ryan πρέπει να αντιμετωπίσει την νέα πραγματικότητα, χωρίς να μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν.

 

 

BATTLEDRONE (Cosmote TV Plus)

Ο “Πόλεμος των Drones” (Battledrone) είναι μια αμερικάνικη ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία του Mitch Gould με πρωταγωνιστές τους Dominique Swain, Natassia Malthe, Michael Pale και Louis Mandylor. Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote TV Plus.

Μια ομάδα επιδέξιων μισθοφόρων αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή για λογαριασμό της αμερικάνικης κυβέρνησης. Η αποστολή τους είναι ανακτήσουν μια κρύπτη όπλων από μια μυστική τοποθεσία. Στην πορεία όμως τα μέλη της βρίσκονται παγιδευμένα σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο. Τώρα, παλεύουν για την επιβίωση καθώς οι μισθοφόροι πρέπει να καταφύγουν σε αντάρτικες τακτικές και ομαδική εργασία για να  αντιμετωπίσουν τα φονικά ανδροειδή.

 

 

CORRECTIVE MEASURES (Cosmote TV Plus)

Το Corrective Measures είναι η πρώτη ταινία live action του σκηνοθέτη Sean O’Reilly μετά από πολλά κινούμενα σχέδια με τον ίδιο να γράφει το σενάριο, που είναι βασισμένο σε ένα graphic novel του Grant Chastain.

Το San Tiburon είναι ένα σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας όπου κρατούνται οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες, από τέρατα μέχρι μεταλλαγμένους και cyborgs (μισός άνθρωπος μισός ρομπότ). Ο διεφθαρμένος φύλακας Devlin ενδιαφέρεται για την ανεξιχνίαστη περιουσία του πιο διαβόητου κρατούμενου, μια σούπερ ιδιοφυία που δεν θα εγκαταλείψει τα πλούτη του έτσι εύκολα, του Julius Loeb. Ένας ψυχοπαθής κρατούμενος ο “Payback” με φρικτές προθέσεις φτάνει εκεί και πολύ σύντομα, συνειδητοποιεί πως αν θέλει να επιβιώσει θα πρέπει να επιλέξει με σύνεση τους “φίλους” του. Προβάλλεται στο Cosmote Tv plus.

 

 

99 HOMES (CINOBO)

Το 99 Homes είναι ένα αμερικάνικο ρεαλιστικό κοινωνικό δράμα σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ramin Bahrani. Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και κατάφερε να κερδίσει Εύφημο Μνεία, το Βραβείου SIGNIS, το Βραβείο Επιτροπής Νέων στο φεστιβάλ Βενετίας και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία δεύτερου αντρικού ρόλου. Προβάλλεται τώρα στο Cinobo.
Ο Ντένις Νας είναι ένας νεαρός οικοδόμος που προσπαθεί μόνος του να συντηρήσει τον μικρό του γιο και τη μητέρα του, αλλά η οικονομική κρίση τον καταστρέφει και χάνει το σπίτι του από τον διεφθαρμένο μεσίτη, Ρικ Κάρβερ. Προσπαθώντας να βρει μια λύση ο Άντριου πιάνει δουλειά στον Κάρβερ, ο οποίος τζογάροντας στην αγορά ακινήτων και το χρηματιστήριο κερδίζει περιουσίες. Σύντομα ο Νας παρασύρεται σε ένα lifestyle πλούτου και γκλάμ, γίνεται αυτός που κάνει έξωση στις οικογένειες και καθώς ο ιστός του Κάρβερ κλείνει γύρω του, η κατάσταση γίνεται βίαιη και επικίνδυνη.

 

 

BROTHER AND SISTER (CINOBO)

Ένα συναρπαστικό οικογενειακό δράμα από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Arnaud Desplechin, με πρωταγωνιστές τους Marion Cotillard και Melvil Poupaud. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο CINOBO.

Η Alice είναι μια επιτυχημένη ηθοποιός που γεμίζει τα θέατρα και έχει θαυμαστές που τη λατρεύουν. Ο μικρότερος αδελφός της, Louis, είναι δάσκαλος και ποιητής που βρήκε πρόωρη επιτυχία ως συγγραφέας, αλλά ζει απομονωμένος στην ορεινή Τουλούζ με την γυναίκα του μετά τον θάνατο του εξάχρονου γιού τους. Τα δυο αδέλφια ακολουθούν εντελώς διαφορετικές ζωές, προσπαθώντας να ξεχάσουν ο ένας την ύπαρξη του άλλου εδώ και είκοσι χρόνια. Αναγκάζονται όμως να επανασυνδεθούν μετά από το ατύχημα των γονιών τους που βρίσκονται ετοιμοθάνατοι στο νοσοκομείο.

 

 

PARADISE (NETFLIX)

Ενδιαφέρουσα γερμανική δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας από τον σκηνοθέτη Boris Kunz με πρωταγωνιστές τους Marlene Tanczik, Kostja Ullmann, Iris Berben και Lisa-Marie Koroll.

O Max και η Elena έχουν μια σχεδόν τέλεια ζωή. Όμως όλα αλλάζουν σε μια στιγμή όταν το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με απρόσμενες ασφαλιστικές απαιτήσεις που δεν είναι σε θέση να πληρώσει. Για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, η Elena πρέπει να πουλήσει 40 χρόνια από την ζωή της στην φαρμακευτική εταιρεία ΑΕΟΝ. Ο Max ανακαλύπτει ότι ο διευθύνων σύμβουλος στοχεύει τη ζωή της Elena. Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο για να την απαγάγει. Για το ζευγάρι ξεκινά ένα κυνηγητό που όχι μόνο τους οδηγεί πέρα από τα εθνικά σύνορα αλλά και στα όρια των δικών τους ηθικών αντιλήψεων.

 

 

Μπες στο site του Κωτσόβολου και ανακάλυψε όλες τις QLED TV που θα ζωντανέψουν την εμπειρία θέασης με αμέτρητα χρώματα, απίθανα ρεαλιστική κίνηση και τέλειο ήχο.

Μπορείς να δεις ακόμη