Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών, και όχι μόνο, που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα.

 

HALLOWEEN KILLS (Netflix)

Η Νύχτα με τις Μάσκες 2 είναι μια αμερικάνικη ταινία slasher και το sequel της ομώνυμης ταινίας του 2018. Το σενάριο υπογράφουν οι Scott Teems, Danny McBride και David Gordon Green ενώ το cast της ταινίας πλαισιώνουν οι Jamie Lee Curtis, James Jude Courtney, Judey Greer, Andi Matichak, Will Patton, Anthony Michael Hall και Thomas Mann. Θα είναι διαθέσιμη από τις 15 Αυγούστου στο Netflix.

Λίγα λεπτά αφότου η Laurie Strode (Curtis), η κόρη της Karen (Judy Greer) και η εγγονή της (Andi Matichak) άφησαν το μασκοφόρο τέρας Michael Myers εγκλωβισμένο και καμένο στο υπόγειο της Laurie, η τελευταία μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο με εξαιρετικά σοβαρά τραύματα, πιστεύοντας ότι τελικά κατάφερε να σκοτώσει τον ισόβιο βασανιστή της. Όταν όμως ο Michael καταφέρνει να απελευθερωθεί από την παγίδα της Laurie, το τελετουργικό λουτρό αίματος θα ξαναρχίσει. Καθώς η Laurie καταπολεμά τον πόνο της και ετοιμάζεται να αμυνθεί εναντίον του, εμπνέει όλο το Handofield να ξεσηκωθεί ενάντια στο ασταμάτητο τέρας. Οι γυναίκες θα ενωθούν με μια άλλη ομάδα επιζώντων ενός παλαιότερου μακελειού του Michael και θα αποφασίσουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, σχηματίζοντας έναν άγρυπνο όχλο που ξεκινά να κυνηγήσει τον Michael για να τον βγάλει από τη μέση μια για πάντα. Το κακό θα πεθάνει απόψε.

Μπορείς να δεις το τρέιλερ εδώ.

 

THE BIRTH OF VALERIE VENUS (Disney+)

Η ταινία The Birth Of Valerie Venus είναι μια δραματική comedy μικρού μήκους σε σκηνοθεσία της Sarah Clift. Η πρώτη της ταινία μικρού μήκους (LA MADRE BUENA ) βραβεύτηκε με το BFI Postroom Pick και βρίσκεται στη μακρά λίστα BIFA. Ακολούθησαν οι προτάσεις χρηματοδότησης της δεύτερης ταινίας της (The Birth Of Valerie Venus) από την BFI NETWORK καθώς και από ιδιώτες επενδυτές. Είναι μια νέα κυκλοφορία της Disney +. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Jane Guarnier, Paul Hunter και Christopher Poke.

Παγιδευμένη σε έναν κόσμο οικειότητας και δουλείας, η πολυπαθής σύζυγος ενός ανιδιοτελούς εφημέριου, η Valerie, 55 ετών, έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή της υπηρετώντας τους άλλους. Χαμένη και μοναχική παρακαλεί σιωπηλά ένα εκκλησιαστικό άγαλμα της Παναγίας, η οποία απαντά στις προσευχές της με τη μορφή μιας παράξενης δύναμης. Πεπεισμένη ότι είναι δαιμονισμένη, η Valerie παλεύει απεγνωσμένα με τον εαυτό της σε κάθε βήμα, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν πραγματικά κάποια οφέλη από το να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου.

 

 

CARO DIARIO – ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (Cosmote TV Plus)

Μια αυτοβιογραφική σπονδυλωτή ταινία που τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών. Παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής είναι ο Ιταλός Nanni Moretti. Προβάλλεται στο Cosmote TV Plus.
O Nanni Moretti σκηνοθετεί τον εαυτό του σε αυτό το χιουμοριστικό όραμα ζωής. Παρουσιασμένος σε τρία κεφάλαια, ο Moretti βασίζεται στις εμπειρίες του από μια περιοδεία στη Ρώμη με το σκούτερ του, κρουαζιέρες σε απομακρυσμένα νησιά με έναν φίλο του σε αναζήτηση ειρήνης για να τελειώσει τη νέα του ταινία και επισκέπτεται γιατρούς για να θεραπεύσει το ενοχλητικό δερματικό του εξάνθημα.

 

 

O CHEVALIER (Disney+)

Το Chevalier είναι μια αμερικάνικη βιογραφική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Stephen Williams και σενάριο Stefani Robinson. Η ταινία βασίζεται στη ζωή του Γάλλου με καταγωγή από την Καραϊβική μουσικού Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges, τον οποίο υποδύεται ο Kelvin Harrison Jr. Ο Harrison εκπαιδεύτηκε στο βιολί επί 5 μήνες. Καθημερινά έπρεπε να περνάει 6 ώρες με το μουσικό όργανο στο χέρι.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Samara Weaving, Lucy Boynton, Marton Csokas, Alex Fitzalan, Minnie Drive και Ronke Adekoluejo. Παρακολούθησέ τη τώρα στο Disney+.

Ο Bologne νόθος γιός μιας Αφρικανής και ενός ιδιοκτήτη φυτειών, ανέρχεται στην κορυφή της γαλλικής κοινωνίας ως βιολιστής συνθέτης και ξιφομάχος. Η άνοδος του ολοκληρώνεται με έναν ερωτικό δεσμό καταδικασμένο να αποτύχει και με μια διαμάχη με τη Μαρία Αντουανέτα και την αυλή της.

 

 

HARRY POTTER Ο ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΡΙΓΚΙΨ (Star)

Ο Harry Potter είναι και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ, μια βρετανική περιπετειώδης ταινία φαντασίας βασισμένη στο έκτο ομότιτλο βιβλίο της σειράς Harry Potter της συγγραφέως J.K.Rowlling. Στη σκηνοθετική καρέκλα βρίσκεται ο David Yates και το σενάριο έχει γράψει ο Steve Kloves. Η ταινία θα προβληθεί  την Παρασκευή 18/8 στο Star Channel.

Στην αρχή της έκτης χρονιάς στο Χόγκουαρτς, ο Βόλντεμορτ έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του και κινείται πλέον φανερά. Τότε ο Χάρι Πότερ έχει να αντιμετωπίσει καινούργιους κινδύνους. Μαζί με τον Ντάμπλντορ θα προσπαθήσουν να σκιαγραφήσουν τον χαρακτήρα του Βόλντεμορτ , κάτι το οποίο σύμφωνα με τον Ντάμπλντορ, θα βοηθήσει τον Χάρι να φέρει σε πέρας την αποστολή του ως εκλεκτός.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Robbie Coltrane, Maggie Smith, Alan Rickman, Michael Gambon και Jim Broadbent.

 

 

GODLAND (Cosmote TV Plus)

Μία από τις πλέον συγκλονιστικές ταινίες με τον Hlynur Palmason ως παραγωγό και σεναριογράφο. Κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Zabaltegi του φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σικάγο.
Συμμετείχε στο Διαγνωστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Λονδίνου, ενώ προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Τέλιουραίντ, Μελβούρνης, Καρλόβι Βάρι, Τορόντο, Τορίνο, Les Arcs, προβλήθηκε στο AFI Fest World Cinema και ήταν Υποψήφια για Βραβείο Ερμηνίας στα Ευρωπαίκά Βραβεία Κινηματογράφου. Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote TV Plus.

Στην Ισλανδία του 19ου αιώνα, στον Λουθηρανό Ιερέα Lucas έχει ανατεθεί από την εκκλησία της Δανίας η ίδρυση μιας ενορίας σε μια απομακρυσμένη περιοχή της χώρας. Απροετοίμαστος για το νέο του περιβάλλον νιώθει να απειλείται από την ήσυχη ομορφιά του τόπου, τον σκληροτράχηλο οδηγό του και μελλοντικό γείτονα του Ragnar και τους αδιάφορους κατοίκους. Η πίστη του δοκιμάζεται από τις αφιλόξενες δυνάμεις. Πρωταγωνιστούν οι: Elliot Crosset Hove, Ingvar Sigurdsson

 

 

MEDUSA DELUXE (CINOBO)

To Medusa Deluxe είναι μια βρετανική ταινία με μυστηριώδεις δολοφονίες σε σενάριο και σκηνοθεσία του Thomas Hardiman. Πρωταγωνιστούν οι Claire Perkins, Anita-Joy Uwajeh, Kae Alexander, Harriet Webb, Darrell D’Silva, Luke Pasqualino και Heid.

Όταν ένας στυλίστας βρίσκεται νεκρός σε έναν διαγωνισμό κομμωτικής, οι υπόλοιποι ανταγωνιστές προσπαθούν να αποκαλύψουν τον δολοφόνο κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς, σε αυτό το ζωηρό και παράλογα κωμικό δράμα. Επικρατεί δυσπιστία καθώς η υπόλοιπη ομάδα των αποφασιστικών διαγωνιζόμενων υποπτεύεται ότι κάποιος μπορεί να προσπαθεί να δημιουργήσει τον ανταγωνισμό, επιλέγοντας φρικιαστικά τους συμμετέχοντες. Το εξωφρενικό whodunnit του Hardiman διαθέτει μια εκπληκτική κινηματογράφηση από τον υποψήφιο για Όσκαρ Robbie Ryan (The Favorite), μια ηλεκτρονική παρτιτούρα από τον Koreless και εκθαμβωτικά σχέδια μαλλιών από τον διάσημο στυλίστα Eugene Souleiman. H ταινία προβάλλεται στο CINOBO.

 

 

Μπες στο site του Κωτσόβολου και ανακάλυψε όλες τις QLED TV που θα ζωντανέψουν την εμπειρία θέασης με αμέτρητα χρώματα, απίθανα ρεαλιστική κίνηση και τέλειο ήχο.

Μπορείς να δεις ακόμη