Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Ο μήνας Οκτώβρης ήρθε με νέες κυκλοφορίες, οι οποίες έκαναν ή θα κάνουν πρεμιέρα σε λίγες ημέρες και μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται διάφορα είδη, όπως δράμα, θρίλερ, επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων, κωμωδίες αλλά και πολλά ακόμη.

 

PAIN HUSTLERS (NETFLIX)

Το Pain Hustlers είναι μια αμερικάνικη δραματική ταινία του 2023 σε σκηνοθεσία David Yates (σκηνοθέτης τεσσάρων ταινιών Harry Potter) και σενάριο του Wells Tower. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 2022 του Evans Hughes. Πρωταγωνιστούν οι: Emily Blunt, Chris Evans, Andy Garcia, Catherine O’Hara, Jay Duplass, Brian d’Arcy James και Chloe Coleman. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Οκτωβρίου στο Netflix.

Η Lisa Drake είναι μια ανύπαντρη μαμά που εγκαταλείπει το Λύκειο και εργάζεται ως χορεύτρια σε ένα μπαρ. Γνωρίζει τον Pete Brenner, έναν αντιπρόσωπο ναρκωτικών για μια φαρμακευτική startup στην Κεντρική Φλόριντα η όποια βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Πιστεύοντας στις ικανότητες της, τη στρατολογεί για να αγοράσει ένα νέο είδος φυτού (της οικογένειας του όπιου) που έχει την ιδιότητα να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο σε ασθενείς με καρκίνο. Εντελώς έξω από τα νερά της, η Lisa προσπαθεί να πείσει έναν γιατρό να προωθήσει το φάρμακο της εταιρείας της, σπάζοντας τον κώδικα και γράφοντας ένα νέο βιβλίο με σκοπό να πείσει τους γιατρούς που συνταγογραφούν φάρμακα. Σύντομα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εγκληματικής συνωμοσίας με θανατηφόρες συνέπειες που αρχίζει να εφαρμόζει το πρόγραμμά της σε όλη τη χώρα.

Η Lisa εκτοξεύει την εταιρεία και τη ζωή της στα ύψη πέρα από κάθε φαντασία. Εν τέλη βρίσκει τον εαυτό της και αρχίζει να παίρνει τη ζωή στα χέρια της γεγονός που κάνει τον Brenner να την δει ως κάτι παραπάνω από άψογο συνεργάτη.

 

 

LAST NIGHT IN SOHO (NETFLIX)

Μία βρετανική ταινία ψυχολογικού τρόμου του καταξιωμένου σκηνοθέτη Edgar Wright σε σενάριο του ιδίου και της Krysty Wilson-Cairns. Σηματοδοτεί τις τελευταίες κινηματογραφικές εμφανίσεις του Rigg και της Margaret Nolan που έφυγαν από τη ζωή το 2020 και η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη τους. Έλαβε γενικά θετικές κριτικές και επαινέθηκε για τον σχεδιασμό της παραγωγής, τη φωτογραφία, την ενδυματολογία, τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες της.

Η ταινία ακολουθεί την επίδοξη σχεδιάστρια μόδας Eloise, η οποία προικισμένη με μια περίεργη έκτη αίσθηση μπορεί με κάποιο τρόπο να ταξιδέψει πίσω στη δεκαετία του ΄60 όπου φαίνεται ότι μπαίνει στο σώμα του είδωλού της, της τραγουδίστριας του Λονδίνου Sandy. Ενώ βρίσκεται στο σώμα της Sandy, η Eloise ξεκινά μια ρομαντική σχέση με τον γοητευτικό αλλά απαίσιο μάνατζερ της Jack. Ωστόσο, το Λονδίνο της εποχής εκείνης δεν είναι αυτό που φαίνεται και ο χρόνος αρχίζει να καταρρέει με σκιερές συνέπειες.

 

 

GOTHIKA (NETFLIX)

To Gothika είναι μια αμερικάνικη ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Mathieu Kassovitz, σενάριο Sebastian Gutierrez, συμπαραγωγή των Joel Silver και Robert Zemeckis και πρωταγωνιστεί η Halle Berry μαζί με τους Robert Downey Jr., Penelope Cruz, Charls S. Dutton, John Carroll Lynch και Bernard Hill. Ήταν η πρώτη ταινία της Dark Castle Entertainment που έχει να καυχιέται για μια σειρά από αστέρια υψηλού προφίλ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μια θετική κριτική ήρθε από τον Roger Ebert που δήλωσε ότι η κομψή σκηνοθεσία και η ερμηνεία της Berry έκαναν την ταινία απολαυστική. Έρχεται στις 15 Οκτωβρίου στο Netflix.

Το σενάριο ακολουθεί την ψυχίατρο Miranda Grey ειδικευμένη στην παθολογία των εγκληματιών, που βρίσκεται ξαφνικά έγκλειστη, στο σωφρονιστικό ίδρυμα Woodward στο αγροτικό δυτικό Connecticut όπου εργάζεται. Η ψυχίατρος πριν βρεθεί στο ίδρυμα οδηγούσε στον δρόμο για το σπίτι της μία βροχερή νύχτα, κάνοντας μια παράκαμψη πάνω από μια ξύλινη γέφυρα όπου συνάντησε το όραμα ενός ακρωτηριασμένου κοριτσιού να φλέγεται. Στην προσπάθεια της να αποφύγει την νεαρή γυναίκα, τρακάρει το αυτοκίνητο της.

Τρεις μέρες αργότερα, η Miranda ξυπνά σε ένα κελί στο δικό της ψυχολογικό τμήμα κατηγορούμενη για την άγρια δολοφονία του συζύγου της, Duglas, με τσεκούρι, ένα έγκλημα το οποίο δεν θυμάται. Προσπαθώντας να ξαναβρεί την μνήμη της και να αποδείξει την αθωότητά της, θα γίνει υποχείριο ενός εκδικητικού πνεύματος και θα αγγίξει την παράνοια. Ένας συνάδελφος γιατρός και μία εύθραυστη τρόφιμος πλαισιώνουν τη δραματική δοκιμασία της.

 

 

THE CONFERENCE (NETFLIX)

Το “Conference” είναι μια slaser κωμωδία που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Σουηδού συγγραφέα Mats Strandberg. O Patrik Eklund σκηνοθετεί την ταινία και υπογράφει το σενάριο μαζί με τον Τhomas Moldestad.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Katia Winter, Eva Melander, Lola Zackow, Adam Lundgren, Margareta Petterson, Christoffer Nordenrot, Maria Sid, Cecilia Nilsson, Amed Bozan, Robert Follin, Jimmy Lindstrom, Claes Hartelius, Marie Agerhall και Martin Lagos. Πρεμιέρα θα κάνει στις 13 Οκτωβρίου στο Netflix.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα δημοτικών υπαλλήλων που συμμετέχουν σε ένα συνέδριο για τη συγκρότηση μιας ομάδας. Αυτό που προοριζόταν να είναι μια διασκεδαστική, παραγωγική εκδήλωση μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν οι κατηγορίες για διαφθορά αρχίζουν να κυκλοφορούν, να μαστίζουν το εργασιακό περιβάλλον και στη συνέχεια μια μυστηριώδης καλυμμένη φιγούρα να καταδιώκει δολοφονώντας τους συμμετέχοντες έναν προς έναν.

 

 

THE LOST CITY (NETFLIX)

Η Χαμένη Πόλη (Lost City) είναι μια αμερικάνικη κωμωδία δράσης και περιπέτειας σε σκηνοθεσία των Adam και Aaron Nee, οι οποίοι έγραψαν το σενάριο μαζί με τους Oren Uziel και Dana Fox. Βασίζεται σε μια ιστορία του Seth Gordon. Πρωταγωνιστούν οι: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Da ‘Vine Joy Randolph και Brad Pitt.

Η πλοκή ακολουθεί την εξαιρετική μα μοναχική Loretta Sage που έχει αφιερώσει την καριέρα της γράφοντας ρομαντικές περιπέτειες σε εξωτικά μέρη με πρωταγωνιστή το πανέμορφο μοντέλο Alan, που στα βιβλία της έχει τον ρόλο του Das. Στη διάρκεια ενός ταξιδιού με τη συνοδεία του Alan, η Loretta θα πέσει θύμα απαγωγής από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος ελπίζει πως μπορεί να τον οδηγήσει στον θησαυρό της αρχαίας πόλης του τελευταίου μυθιστορήματος της. O Alan, θέλοντας να αποδείξει τον ηρωισμό του και στην πραγματική του ζωή, θα αναλάβει να την ελευθερώσει. Ωθούμενο σε μια επική περιπέτεια στη ζούγκλα, το αναπάντεχο δίδυμο θα χρειαστεί να συνεργαστεί προκειμένου να σώσει τον αρχαίο θησαυρό, προτού χαθεί για πάντα .

 

 

MATCH POINT (CINOBO)

Το αριστούργημα της ύστερης περιόδου του Γούντι Άλεν, μια ιστορία βγαλμένη από τις σελίδες του Ντοστογιέφσκι (Έγκλημα και Τιμωρία), μια συναρπαστική σπουδή πάνω στο έγκλημα, την τιμωρία και την αμοραλιστική αδιαφορία του σύμπαντος. Το Match Point είναι μια δραματική ταινία όπου πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Jonathan Rhys Meyers, Scarlett Johansson, Emily Mortimer, Mathew Goode, Brian Cox, Penelope Wilton.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο σύγχρονο Λονδίνο. Ο Chris Wilton, ένας νεαρός πρώην επαγγελματίας του τένις, πιάνει δουλειά ως προπονητής σε ένα κλειστό κλαμπ, όπου γνωρίζει τον πρώτο του πλούσιο μαθητή, τον Τom και γίνεται φίλος μαζί του. Ο Chris ερωτεύεται την Chloe, την αδελφή του Tom, την οποία τελικά παντρεύεται. Αλλά ο Chris έχει επίσης μια σύντομη σχέση με τη Nola, την αρραβωνιαστικιά του Tom. Όμως ο Tom θέλει να παντρευτεί κάποια από τον κύκλο του. Η Nola θα επιστρέψει στην Αμερική μετά τη διάλυση της σχέσης της. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Chris και η Nola συναντιούνται ξανά  και εκείνη μένει έγκυος . Διχασμένος ανάμεσα στις δύο γυναίκες οδηγείται στην παράνοια.

 

 

MOLLY’S GAME (CINOBO)

Το Molly’s Game είναι μια αμερικάνικη βιογραφική δραματική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Aaaron Sorkin, βασισμένη στα ομώνυμα απομνημονεύματα της Molly Bloom. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Jeremy Strong, Chris O’Dowd, Joe Keery, Brian D’Arcy James και Bill Camp.

Η Molly Bloom είναι μια πανέμορφη, νεαρή σκιέρ ολυμπιακής κλάσης και διευθύνει ένα τραπέζι πόκερ όπου ποντάρονται τα πιο πολλά χρήματα παγκοσμίως. Ανάμεσα στους παίκτες υπάρχουν χολιγουντιανές διασημότητες, αστέρια των αθλημάτων, επιχειρηματικοί τιτάνες και δίχως να είναι εν γνώση της η ρωσική μαφία. Όταν μετά από μια χρυσή δεκαετία εισβάλλουν 17 πράκτορες του FBI με αυτόματα όπλα, θα βρεθεί να έχει μοναδική διέξοδο τον δικηγόρο Charlie Jaffey ο οποίος έμαθε ότι υπάρχουν περισσότερα για τη Molly από αυτά που τα εξώφυλλα κάνουν τον κόσμο να πιστεύει.

 

 

WIRE ROOM (NOVA CINEMA 1)

To Wire Room είναι μια αμερικάνικη ταινία δράσης σε σκηνοθεσία Matt Eskandari, σενάριο του Brandon Stiefer και παραγωγή των Randall Emmett, George Furla, Oliver Trevena, Norton Herrick, Ceasar Richbow, Mark Stewart και Noel Ashman. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Kevin Dillon και Bruce Willis.

Ο ειδικός πράκτορας Shane Muller ηγείται ενός κέντρου διοίκησης υψηλής τεχνολογίας που ονομάζεται Wire Room, αφιερωμένο στην παρακολούθηση των πιο επικίνδυνων εγκληματιών. Ο νεοσύλλεκτος Justin Rosa εμφανίζεται για να μάθει ότι ο κρίσιμος στόχος εκείνο το βράδυ είναι ο Eddie Flynn, αρχηγός μιας εγκληματικής συμμορίας που διακινεί λαθραία φορτία όπλων. Ο Shane διδάσκει στον Justin τα βασικά, δηλαδή να μην αφήνει το δωμάτιο χωρίς επίβλεψη και να μην επικοινωνεί ποτέ με το στόχο, αλλά να τον κρατάει ζωντανό. Όταν μαύρα SUVs κατευθύνονται στο σπίτι του Eddie με βαριά οπλισμένους άνδρες, ο Justin παραβιάζει τους κανόνες του Shane και προειδοποιεί τον Eddie για την επικείμενη απειλή και στη συνέχεια τον βοηθά να εξοντώσει τους επιτιθέμενους έναν προς έναν. Το χάος ξεσπά στο Wire Room καθώς ένας διεφθαρμένος φύλακας και περισσότεροι διεφθαρμένοι αστυνομικοί προσπαθούν να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία και να τους σκοτώσουν και τους δύο.

 

 

SPOILER ALERT (NOVA CINEMA 1)

Το Spoiler Alert είναι μια αμερικάνικη ρομαντική κωμωδία με δραματικά στοιχεία που βασίζεται στα best seller απομνημονεύματα του Michael Ausiello με τίτλο «Spoiler Alert: The Hero Dies: A Memoir of Love, Loss and Four Letter Words», σε σκηνοθεσία Michael Showalter και σενάριο των David Marshall Grant και Dan Savage. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Jim Parsons, Ben Aldridge και Sally Fried.

O Michael ένας συγγραφέας τηλεοπτικού οδηγού, σπασμωδικός και ανασφαλής και ο Kit ένας φωτογράφος με φίλους hip. Συναντιούνται και σύντομα δημιουργούν μια σχέση παρόλο που τους συνδέουν λίγα ενδιαφέροντα. Η σταδιοδρομία και η οικογενειακή ζωή τελικά κυριαρχούν για δεκατρία χρόνια, έως ότου οι διαφορετικοί τρόποι ζωής επιβαρύνουν τελικά τη σχέση τους και θα επέλθει ο θάνατος.

 

 

SILENT NIGHT (COSMOTE TV PLUS)

Το Silent Night είναι μια βρετανική αποκαλυπτική μαύρη κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία της Camille Griffin. Τα τρία παιδιά των Νελ και Σάιμον είναι στην πραγματικότητα γιοί της σκηνοθέτιδας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Keira Knightley, Mathew Goode, Roman Griffin Davis, Annabelle Wallis, Lily-Rose Depp, Sope Dirisu, Kirby Howel-Baptiste, Lucy Punch και Rufus Jones.

Οι οικογενειάρχες Νελ και Σάιμον στρώνουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, υποδεχόμενοι φίλους στο εξοχικό και ειδυλλιακό σπίτι της μητέρας της Νελ. Καθώς όλοι έχουν πλέον μαζευτεί, είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά. Κάτι που δεν κρύβεται στις κόντρες που αναπτύσσονται στις μεταξύ τους συζητήσεις, αλλά κάτι τόσο μεγάλο που θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

 

 

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία εικόνας και ήχου επιλέγοντας μια 8K smart TV. Η διασκέδαση, η συγκίνηση, η επικοινωνία και η χαλάρωση στο απόγειο, με ζωντανά χρώματα, ρεαλιστικό ήχο και υψηλές ταχύτητες. Άλλαξε μια για πάντα το σαλόνι σου με τον Κωτσόβολο, τον No1 προορισμό για το Σπίτι σου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη