Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

Το σύμπαν του Star Wars στο Vodafone TV

To Vodafone TV, με αφορμή τον νέο κύκλο της βραβευμένης live action πρωτότυπης σειράς της Lucasfilm “The Mandalorian” που είναι διαθέσιμη στο Disney+ από τις αρχές Μαρτίου, δίνει τη δυνατότητα σε σένα που είσαι Star Wars fan, να απολαύσεις ένα μοναδικό αφιέρωμα. Η ειδική κατηγορία “STAR WARS”, που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα του Vodafone TV αναβιώνει όλη την ιστορία του σύμπαντος του Star Wars, μέσα από τις ταινίες που έγραψαν ιστορία, αλλά και όλο το πρωτότυπο περιεχόμενο ταινιών και σειρών του Disney+. Η ειδική κατηγορία “STAR WARS” στο Vodafone TV, περιέχει τους παρακάτω τίτλους:

Star Wars: Μια Νέα Ελπίδα (Επεισόδιο IV)

Star Wars: Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται (Επεισόδιο V)

Star Wars: Η Επιστροφή των Jedi (Επεισόδιο VI)

Star Wars: Η Αόρατη Απειλή (Επεισόδιο I)

Star Wars: H Επίθεση των Κλώνων (Επεισόδιο II)

Star Wars: Η Εκδίκηση των Sith (Επεισόδιο III)

Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει (Επεισόδιο VII)

Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi (Επεισόδιο VIII)

Star Wars: Skywalker Η Άνοδος (Επεισόδιο IX)

Rogue One: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars Story

The Mandalorian (Disney+ Original)

Obi-Wan Kenobi (Disney+ Original)

Andor (Disney+ Original)

The Book of Boba Fett (Disney+ Original)

Star Wars: The Bad Batch (Disney+ Original)

 

Καθηλωτικός ο Απρίλιος στα Novacinema (EON TV)

Ο Απρίλιος αναμένεται συναρπαστικός και Οσκαρικός χάριν στις μεγάλες πρεμιέρες που θα δούμε στα Novacinema. Οι σινεφίλ συνδρομητές των Novacinema και του Novalifε! πέντε Κυριακές του Απριλίου, στο Novacinema1 (22:00) θα απολαύσεις blockbusters και μεγάλες ταινίες στην Sunday Premiere! Η αρχή έγινε την Κυριακή 2/4 με την ταινία δράσης – μυστηρίου “Last Seen Alive” με τους Gerard Butler, Jaimie Alexander και Bruce Altman. Την Κυριακή 9/4 σειρά έχει η κωμωδία δράσης “Bullet Train” με τους Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Michael Shannon, and Sandra Bullock.

 

 

Την Κυριακή του Πάσχα 16/4 κάνει πρεμιέρα η βραβευμένη κομεντί με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, “Another Round​” με τους Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen και Maria Bonnevie. Την Κυριακή 23/4 θα προβληθεί η ρομαντική ταινία “After 4​” με την αληθινή ιστορία “The Traitor” (Κυριακή 30/4) με τους Pierfrancesco Favino, Fausto Russo Alesi και Fabrizio Ferracane.

 

 

Η «Ιερή Αράχνη» έκανε πρεμιέρα στο Cinobo

Η “Ιερή Αράχνη”, η ταινία που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, που αποτέλεσε την πρόταση της Δανίας για τα Όσκαρ και που η πρωταγωνίστρια τιμήθηκε με βραβείο ερμηνείας στις Κάννες, έκανε πρεμιέρα στο Cinobo. Ο Ali Abbasi επανεξετάζει την αληθινή ιστορία ενός φαινομενικά φιλήσυχου οικογενειάρχη, o οποίος στην πραγματικότητα είναι serial killer, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τον μοχθηρό ιστό της πατριαρχίας και του μισογυνισμού του συλλογικού ιρανικού ασυνείδητου. Ο δολοφόνος κυκλοφορεί στους νυχτερινούς δρόμους της ιερής πόλης Μασχάντ εξοντώνοντας ιερόδουλες, γιατί έτσι θεωρεί πως εξαγνίζει τον κόσμο από τους αμαρτωλούς. Μέχρι που μια ατρόμητη δημοσιογράφος αποφασίζει να βάλει τη ζωή της σε κίνδυνο προκειμένου να τον ξεσκεπάσει. Ο σκηνοθέτης εξομολογήθηκε για την ταινία του: “Η πρόθεσή μου δεν ήταν να κάνω μια ταινία για έναν serial killer, αλλά για μια serial killer κοινωνία. Για τον βαθιά ριζωμένο μισογυνισμό μέσα στην ιρανική κοινωνία, που δεν είναι θρησκευτικός ή πολιτικός, αλλά πολιτισμικός.”

 

 

Amanda (Cinobo)

Ένας νέος άνδρας χωρίς σταθερή δουλειά και σχέση, ο Νταβίντ (Vincent Lacoste), απολαμβάνει την ελαφρότητα της νεότητάς του στο Παρίσι. Η ανεμελιά της ζωής του όμως διακόπτεται απότομα, όταν η αδελφή του κάνοντας πικ νικ με τους φίλους της στο πάρκο, δολοφονείται εν ψυχρώ σε μία τρομοκρατική επίθεση. Ο Νταβίντ αναγκάζεται να διαχειριστεί και την απώλεια της αδελφής του και τις ευθύνες που φέρνει η κηδεμονία της 7χρονης ανιψιάς του, της Αμάντα, η οποία κλείνεται στον εαυτό της προσπαθώντας να εκλογικεύσει αυτό που της συνέβη.

 

 

Η Εποχή της Βροχής (Wet Season)  (Cinobo)

H ιστορία μιας σαραντάρας καθηγήτριας της κινέζικης γλώσσας που μετά από χρόνια γάμου αδυνατεί να μείνει έγκυος με τον απορροφημένο από τις δουλειές σύζυγό της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει τον ανήμπορο πεθερό της. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο η σχέση που θα αναπτύξει με έναν από τους νεαρούς μαθητές της θα την οδηγήσει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια. Ο βραβευμένος με χρυσή κάμερα στις Κάννες, Άντονι Τσεν, διαχειρίζεται με λεπτότητα και ευαισθησία την μετεωρική συνάντηση δύο μοναχικών, εντελώς διαφορετικών ανθρώπων και την ανάγκη τους για ανθρώπινη επαφή και τρυφερότητα, με φόντο τις πολιτισμικές, ταξικές και κοινωνικές διαφορές που συγκρούονται εξαιτίας αυτής της απαγορευμένης και αδύνατης ερωτικής σχέσης.

 

 

To Chupa έρχεται στο Netflix στις 7 Απριλίου

To Chupa ακολουθεί τον Alex, ένα νεαρό αγόρι από το Κάνσας Σίτι που ταξιδεύει στο Μεξικό για να γνωρίσει την οικογένειά του. Ενώ επισκέπτεται το ράντσο του παππού του Chava, ανακαλύπτει ένα μωρό τσουπακάμπρα, το οποίο ονομάζει Chupa. Σύντομα, ο Alex και ο νέος μαλλιαρός φίλος του ξεκινούν μια περιπέτεια προσπαθώντας να αποφύγουν τους επιστήμονες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον Chupa για τους δικούς τους σκοπούς. Για τον σκηνοθέτη Jonás Cuarón, ο τρομακτικός θρύλος του τσουπακάμπρα ήταν ένα σημείο εκκίνησης για μια ιστορία ενηλικίωσης. “Ήμουν μικρό παιδί όταν ξεκίνησε ο θρύλος. Όταν ήρθε η ιδέα να ανατρέψω τον μύθο και να τον χρησιμοποιήσω για να αφηγηθώ μια οικογενειακή περιπέτεια, ενθουσιάστηκα αμέσως”, λέει. “Ήμουν πάντα μεγάλος θαυμαστής του E.T. και πιστεύω ότι τέτοιες ιστορίες είναι τόσο δυνατές γιατί διαπραγματεύονται την ιδέα ότι οι ενήλικες δεν κατανοούν τα παιδιά. Ο Chupa μπορεί να είναι ένα τέρας, αλλά είναι ο μόνος που καταλαβαίνει πραγματικά τι περνάει ο Alex. Ο δεσμός ανάμεσα σε ένα αγόρι και ένα πλάσμα είναι τόσο αγνός, όπως με ένα κατοικίδιο, που ξεπερνά τη γλώσσα.”

 

 

To Oh Belinda φρεσκάρεται για το Netflix

Η τέλεια ζωή μιας νεαρής ηθοποιού παίρνει μια τρελή τροπή όταν δέχεται να πρωταγωνιστήσει σε μια διαφήμιση και ξαφνικά μεταφέρεται στον κόσμο του χαρακτήρα της. Το Oh Belinda ή Aaahh Belinda αναβιώνει την πρωτότυπη τουρκική φανταστική κωμωδία του 1986. Η επερχόμενη μοντέρνα μεταφορά του 2023 σκηνοθετείται από τον Deniz Yorulmazer, με το σενάριο του Hakan Bonomo Neslihan Atagül, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει η OGM Pictures για το Netflix.

 

 

On a Wing and a Prayer στο Amazon Prime

Μια απίστευτη αληθινή ιστορία επιβίωσης έρχεται στις 7 Απριλίου στο Amazon Prime. Η ταινία “On a Wing and a Prayer” ακολουθεί το οδυνηρό ταξίδι του επιβάτη Doug White (Dennis Quaid) για να προσγειώσει με ασφάλεια ένα αεροπλάνο και να σώσει ολόκληρη την οικογένειά του από τον κίνδυνο, όταν ο πιλότος τους πεθαίνει απροσδόκητα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Dennis Quaid και η Heather Graham ως το παντρεμένο ζευγάρι που ταξιδεύει με το αεροπλάνο και ο Jesse Metcalfe ως ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που καθοδηγεί τον χαρακτήρα του Quaid μέσω του ασυρμάτου να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια.

 

 

Απόλαυσε τις ταινίες σου με πραγματικό κινηματογραφικό ήχο, στήνοντας ένα πολυκάναλο ηχοσύστημα με ηχεία της Sonos που υποστηρίζουν Dolby Atmos Spatial Audio.

Μπορείς να δεις ακόμη