Σκούπισμα και σφουγγάρισμα στο σπίτι χωρίς αλλεργίες

by Zikou Stella

Όταν αναφερόμαστε σε «αλλεργίες», το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι οι ανοιξιάτικες αλλεργίες. Έτσι, όταν εσύ ή κάποιο μέλος της οικογένειας είναι υπερευαίσθητο στη σκόνη και τα χημικά απορρυπαντικά και πρέπει να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις, απαιτείται περισσότερη προσοχή. Ευτυχώς, όμως, η τεχνολογία παρέχει λύσεις για να κάνεις σκούπισμα και σφουγγάρισμα χωρίς κόπο και χωρίς αλλεργίες.

 

Με σύμμαχο μια ηλεκτρική σκούπα

Σχεδόν όλες οι σύγχρονες ηλεκτρικές σκούπες είναι εξοπλισμένες με εξελιγμένα φίλτρα, όπως φίλτρα HEPA, AirClean+ ή Active Air Clean. Το φίλτρο αέρα HEPA (High Efficiency Particle Arresting) είναι κατασκευασμένο από πολύ μικροσκοπικές ίνες γυαλιού, που έχουν μετατραπεί σε μια πυκνής ύφανσης χαρτί. Ο συγκεκριμένος τύπος φίλτρου έχει σχεδιαστεί για χώρους όπου απαιτείται αποστείρωση. Θεωρείται ευρέως ως ο πιο αποτελεσματικός τύπος φίλτρου, αφού καταφέρνει να παγιδεύσει το 99.97% των βλαβερών μικροοργανισμών μεγέθους μέχρι 0.3 μm, όπως σκόνη, γύρη, μούχλα, ακαθαρσίες εντόμων κ.λπ., ενώ, λόγω των πόρων υψηλής απορροφητικότητας που διαθέτει, οι ρύποι και τα σωματίδια που συλλέγονται δεν ρέουν εκ νέου στον αέρα.

 

 

Ευτυχισμένοι μαζί με τους τετράποδους φίλους μας

Αν έχεις κατοικίδια ζώα, τότε γνωρίζεις ότι οι τρίχες τους μπορούν συχνά να προσκολλώνται στο δάπεδο, σε έπιπλα και σε άλλες επιφάνειες. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς μία ηλεκτρική σκούπα που είναι σχεδιασμένη για να απομακρύνει τις τρίχες τους από τα χαλιά, τον καναπέ, το πάτωμα, κ.ά.

Η ηλεκτρική σκούπα Bosch BGL8PET2 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων των παραπάνω. Χάρη στον συνδυασμό βουρτσών υψηλής ταχύτητας και ισχυρής αναρρόφησης, απομακρύνει αποτελεσματικά τις τρίχες των κατοικίδιων, τα υπολείμματα ακάρεων και άλλα σωματίδια.

 

Σκούπισμα και σφουγγάρισμα στον αυτόματο

Οι ρομποτικές σκούπες δεν είναι απλά μία μόδα. Είναι πραγματικά λειτουργικές και έρχονται για να σου λύσουν τα χέρια. Όχι μόνο σε βοηθούν να εξοικονομήσεις αρκετές ώρες από τις δουλειές του σπιτιού, αλλά δε θα χρειαστεί ποτέ να «μπλέξεις» ξανά με σκούπα και φαράσι.

Το μεγαλύτερο όφελος με μια ρομποτική σκούπα είναι ότι κερδίζεις τον χρόνο που θα αφιέρωνες για το σκούπισμα του σπιτιού καθώς και τον κόπο που θα έκανες. Επίσης, πέρα από τη σκόνη, πολλά μοντέλα, όπως η Rowenta Explorer Serie 60 RR7427, υποστηρίζουν δυνατότητα και για σφουγγάρισμα.

Υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να ανεβαίνουν και σε χαλιά τα οποία επίσης καθαρίζουν άψογα. Μάλιστα, εάν έχεις κατοικίδιο, θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα τις δυνατότητες της iRobot Roomba i7, που έρχεται με ειδικές βούρτσες που απομακρύνουν αποτελεσματικά τις τρίχες κατοικίδιων.

 

Με ειδικά φίλτρα για καθαρό αέρα

Όπως και με τις «κλασικές» ηλεκτρικές σκούπες, οι σύγχρονες ρομποτικές σκούπες διαθέτουν κάδο με ειδικά φίλτρα που καθιστούν τον εξερχόμενο αέρα καθαρότερο ακόμα κι απ’ αυτόν που αναπνέεις, χωρίς αλλεργιογόνα, μυρωδιές και μικροσκοπικά σωματίδια.

Θετικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι πολλά μοντέλα είναι αθόρυβα ή μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση του θορύβου ώστε να μην ενοχλείς για παράδειγμα τους γείτονες. Σαφώς και βολεύει αν έχεις μικρά παιδιά ή ελάχιστο χρόνο, ενώ είναι ιδανικές και για άτομα με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένους ή εργένηδες.

 

Αποτελεσματική αποστείρωση ευαίσθητων επιφανειών

Υπάρχουν πολλές επιφάνειες στο σπίτι με αλλεργιογόνα δράση λόγω των ακάρεων της οικιακής σκόνης. Στρώμα κρεβατιού, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, καναπέδες, έπιπλα με μαλακό ύφασμα και άλλες μαλακές επιφάνειες. Υπάρχουν συσκευές όπως ο καθαριστής Ultra Vortex της Hoover, που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις αποτελεσματικά τέτοιες επιφάνειες. Διαθέτει ισχυρό κινητήρα και λυχνία αποστειρώσης ακτινών UVC, τα οποία συνδυάζονται για να σου προσφέρουν βαθύ καθαρισμό εξοντώνοντας ταυτόχρονα το 99.99% βακτηρίων, αλλεργιογόνων και ακάρεων σκόνης, εμποδίζοντας την επανεμφάνιση τους.

Καλύτερη ζωή με καθαρό αέρα στο σπίτι

Σε συνδυασμό με τις παραπάνω συμβουλές-προτάσεις, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προσθέσεις στον χώρο σου κι έναν καθαριστή αέρα. Είναι ίσως η σημαντικότερη και καλύτερη αγορά που θα κάνεις για σένα και την οικογένειά σου. Ειδικά εάν κάποιος στο σπίτι έχει αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες, άσθμα ή αν καπνίζεις και ζητάς ένα καθαρό περιβάλλον απαλλαγμένο από τα τοξικά και τη μυρωδιά του καπνού, τότε τον χρειάζεσαι απαραιτήτως.

 

 

Ένας καθαριστής αέρα, όπως ο Philco CleanAir 60 βοηθάει στη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος του σπιτιού για εσένα και την οικογένειά σου.

Μπορείς να δεις ακόμη