Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

“Easter Adventure Park” για μικρούς και μεγάλους στη NOVA (ΕΟΝ TV)

H NOVA, με αφορμή το Πάσχα, εγκαινίασε την Παρασκευή 7 Απριλίου μία ξεχωριστή ζώνη “Easter Adventure Park” με ταινίες για κάθε ηλικία, για όλα τα γούστα μέχρι την Κυριακή 23 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα στο Novacinema2 κάθε μέρα στις 20:00, θα απολαύσεις τις καλύτερες οικογενειακές ταινίες, κωμωδίες και κινούμενα σχέδια όπως: “Curious George”, “How to Train Your Dragon 2”, “The Angry Birds Movie”, “Boss Baby Family Business”, “Nim’s Island”, “The Addams Family 2”, “Peter Rabbit 2: The Runaway”, “Cloudy with a Chance of Meatballs 2”, “Turbo”, “Benjamin the Elephant”, “Penguins of Madagascar”. Παράλληλα, τα Σαββατοκύριακα (επίσης στις 20:00) στο Novacinema2 θα μπορείς να δεις τις ταινίες “Jurassic Park”, “The Lost World: Jurassic Park”, “Jurassic Park III”, “Jurassic World”, “Jurassic World: Dominion”. Τέλος αν έχεις παιδιά θα μπορούν παρακολουθήσουν την υπέροχη βρετανική προσχολική σειρά κινουμένων σχεδίων του Astley Baker, “Πέππα: Το Γουρουνάκι” σε νέες πασχαλινές περιπέτειες.

 

 

Στο Cinobo γίνεται ο “Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος”

H τολμηρή και πραγματικά συναρπαστική σάτιρα του Ιρανού Houman Seyyedi κατέφτασε στο Cinobo την Τρίτη 4 Απριλίου. Πρόκειται για μία ταινία η οποία απέσπασε δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Βενετίας και αποτέλεσε την πρόταση του Ιράν για τα Όσκαρ. Ένας φτωχός και άστεγος εργάτης προσλαμβάνεται για την κατασκευή των σκηνικών σε μία ταινία με θέμα τις φρικαλεότητες του Χίτλερ κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα του δοθεί ανέλπιστα ένας ρόλος, αλλά τότε η ζωή του θα εκτροχιαστεί με ανεπανόρθωτες συνέπειες. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία ή ως φάρσα; Η σοκαριστική κορύφωση και η ανεπανάληπτη τελική σκηνή δίνουν την απάντηση.

 

 

H “Μποέμικη Ψυχή” (Cinobo)

H “Μποέμικη Ψυχή” του πολυβραβευμένου Tony Gatlif είναι πλέον διαθέσιμη στο Cinobo. Πρωταγωνιστεί η Δάφνη Πατακιά, στον πρώτο της μεγάλο ρόλο, σε μια ταινία για την ελληνική πραγματικότητα και τη σημασία του ρεμπέτικου. Η Djam, μια νεαρή Ελληνίδα, αποστέλλεται στην Κωνσταντινούπολη από τον θείο της Κακούργο, πρώην ναυτικό και παθιασμένο θαυμαστή του Ρεμπέτικου, σε μια αποστολή να βρει ένα σπάνιο μέρος του κινητήρα για το σκάφος τους. Εκεί συναντά την Avril, 18 ετών από τη Γαλλία που βρίσκεται σε εθελοντική αποστολή για τους μετανάστες και έχασε τα χρήματά της ενώ δεν γνωρίζει κανέναν στην Τουρκία. Η Djam παίρνει υπό την προστασία της την Avril και κατευθύνονται προς την Μυτιλήνη.

 

 

Πρεμιέρα του “Ιδρώτα” (Sweat) στο Cinobo

To Cinobo παρουσιάζει την αιχμηρή ταινία του Magnus von Horn, “Ιδρώτας” (Sweat). Η ταινία του Von Horn, επικεντρώνεται στη Sylwia, μια φιλόδοξη νεαρή Πολωνή “fitness motivator”, την οποία υποδύεται η Magdalena Koleśnik, με περίπου 600000 ακόλουθους στο διαδίκτυο. Αγαπά τους θαυμαστές της και την λατρεύουν κι αυτοί. Και μέσω των τακτικών της αναρτήσεων μοιράζεται όλες τις πτυχές της ζωής της. Καθώς παρακολουθούμε τη ζωή της Sylwia για λίγες μέρες, η διαφορά μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής περσόνας γίνεται εμφανής. Παρά την αυτοπεποίθηση, την επιτυχία και την ομορφιά της, στην πραγματικότητα είναι απελπιστικά μοναχική και ανασφαλής. Πέρα από το brand της, δεν έχει τίποτα άλλο στη ζωή της, όπως δακρυσμένη εξομολογείται στους followers της. Έχει επίσης έναν stalker, τον οποίο βρίσκει να αυνανίζεται στο αυτοκίνητό του έξω από την πολυκατοικία της.  Η ταινία αποτελεί ένα αιχμηρό και συγχρόνως τρυφερό σχόλιο για τον λαμπερό και συγχρόνως απατηλό εικονικό κόσμο των social media, το κυνήγι της επιτυχίας και της ευτυχίας σε έναν απόλυτα γνώριμο κόσμο, τον δικό μας, όπου η εικόνα μοιάζει να κυριαρχεί απόλυτα πάνω στην πραγματικότητα. Ο “Ιδρώτας” (Sweat) είναι η δεύτερη ταινία του Magnus von Horn μετά το “Επέκεινα – The Here After” (Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών – Φεστιβάλ Καννών) και επιβεβαιώνει ότι αποτελεί ένα από τα πλέον ανερχόμενα ταλέντα του ευρωπαϊκού σινεμά. Διαθέσιμη στο Cinobo από την Παρασκευή 7 Απριλίου.

 

 

Κυριακάτικη πρεμιέρα στη NOVA με γέλιο και το “Bullet Train​”! (EON TV)

Μία ακόμα ταινία έκανε πρεμιέρα στο Νovacinema1 την Κυριακή 9 Απριλίου. Ο λόγος για το διασκεδαστικό, γεμάτο ντελίριο θρίλερ δράσης “Bullet Train” με τους: Brad Pitt, Michael Shannon,  Sandra Bullock, Aaron Taylor-Johnson και Joey King σε σκηνοθεσία του David Leitch. Το σενάριο έγραψε ο Zak Olkewicz, ο οποίος διασκεύασε το ιαπωνικό μυθιστόρημα Maria Beetle (που εκδόθηκε στα αγγλικά ως Bullet Train) του Kôtarô Isaka.

Στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, ένας άτυχος εκτελεστής που θέλει να κάνει τη δουλειά του με ηρεμία, έρχεται αντιμέτωπος με πέντε θανάσιμους αντίπαλους με παρόμοιες αλλά και αντικρουόμενες αποστολές. Η ταινία είναι διαθέσιμη και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ ΤV, ενώ υπάρχει και επιλογή Catch up 7 ημερών.

 

 

Julia Roberts και George Clooney βγάζουν “Εισιτήριο για τον Παράδεισο” (Amazon Prime)

Η Τζόρτζια κι ο Ντέιβιντ υπήρξαν παντρεμένοι μόνο για πέντε χρόνια: όλη την υπόλοιπη ζωή τους μισιούνται. Όταν, ωστόσο, η νεαρή κόρη τους Λίλι σε ένα ταξίδι στο Μπαλί ερωτεύεται ένα ντόπιο αγόρι κι αποφασίζει να το παντρευτεί και να ζήσει εκεί, οι πρώην σύζυγοι καταφθάνουν με το πρώτο αεροπλάνο, ορκισμένοι να αποτρέψουν αυτό τον γάμο, ακόμα κι αν για τον σκοπό τους χρειαστεί να συνεργαστούν. Η Julia Roberts και ο George Clooney συναντιούνται ξανά σε αυτή την ρομαντική κομεντί που έρχεται στο Prime Video στις 11 Απριλίου.

 

 

Από τη Βενετία στο Disney+: “The Banshees of Inisherin”

Πέντε χρόνια μετά τον θρίαμβο του “Οι Τρεις Πινακίδες έξω από το Εμπινγκ στο Μιζούρι”, ο Martin McDonagh επιστρέφει, επανενώνοντας τους Colin Farrell και Brendan Gleeson, που είχαν πρωταγωνιστήσει στο επίσης δικό του “In Bruges”, σε μια νέα απολαυστική, ιδιοφυή, κατάμαυρη κωμωδία που θα σε κάνει να γελάσεις μετά δακρύων. H ταινία που έκανε το ντεμπούτο της στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, διαδραματίζεται στο φανταστικό απομονωμένο νησί του Ινισέριν, κοντά στις ακτές της Ιρλανδίας, το 1923. Δύο παιδικοί φίλοι, ο Padraic (Colin Farrell) και ο Colm (Brendan Gleeson) βρίσκονται σε αδιέξοδο όταν ο δεύτερος αποφασίζει να βάλει τέλος στη φιλία τους. Μην έχοντας καμία διάθεση να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα, ο Padraic με τη βοήθεια της αδερφής του Siobhan (Kerry Condon) και ενός προβληματικού νεαρού συντοπίτη τους, του Dominic (Barry Keoghan), θα επιχειρήσει να επιδιορθώσει τη φιλία τους μπλέκοντας ολόκληρο το χωριό στο προσωπικό τους δράμα. Η ταινία θα προβληθεί στο Disney+ στις 12 Απριλίου.

 

 

Οι υπόλοιπες περιμιέρες του Απριλίου (Cinobo)

Το Cinobo ανακοίνωσε τις νέες πρεμιέρες του για τον μήνα Απρίλιο. Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, γνωστός και ως “The Boy”, θα κατακλύσει το πρόγραμμα του Cinobo, από τις 11 Απριλίου και θα παρουσιάσει την προσωπική του φιλμογραφία, μέσα από τις κινηματογραφικές του ταινίες καθώς και τα μουσικά video clips που έχει σκηνοθετήσει, σε ένα αφιέρωμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πρεμιέρα της ταινίας Γυμναστήριο αλλά και για πρώτη φορα την αποκατεστημένη κόπια της ταινίας Ροζ.

Στις αποκλειστικές πρεμιέρες του Απριλίου στο Cinobo θα βρεις και το αγαπημένο love story του κοινού, “Joyland” του Saim Sadiq, που απέσπασε τον Queer Χρυσό Φοίνικα και αποτέλεσε την πρόταση του Πακιστάν για τα Όσκαρ, καθώς και το “Πριν, Τώρα και Τότε” της Kamila Andini, μια σημαντική στιγμή του σύγχρονου ασιατικού σινεμά που μοιάζει βγαλμένη από το σύμπαν του Wong Kar-wai.

Η ενότητα Big Shorts που είναι αφιερωμένη σε έλληνες δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους, θα έχει επίκεντρο την Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, με τη φιλμογραφία της να έρχεται για δύο και μόνο μήνες στην πλατφόρμα στις 21 Απριλίου.

Αναλυτικά οι πρεμιέρες του μήνα:

Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος (Bosch: The Garden of Dreams) του José Luis López-Linares (10 Απριλίου)

Ξεκινώντας με μια φράση του Tarkovsky, το ντοκιμαντέρ αποκωδικοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της Τέχνης, τον πίνακα που μας καλεί σε ένα ταξίδι ηδονής και αμαρτίας.

 

 

Σημασία Έχει ν’ Αγαπάς (That Most Important Thing: Love) του Andrzej Żuławski (13 Απριλίου)

Σπουδαίο και τρικυμιώδες, μια αλησμόνητη ανάμνηση από το ευρωπαϊκό σινεμά των 70’s, με τη Romy Schneider να παραδίδει μια συνταρακτική ερμηνεία σε έναν πολύ απαιτητικό ρόλο.

 

 

Joyland του Saim Sadiq (18 Απριλίου)

Με βραβεία σε Νύχτες Πρεμιέρας, Κάννες και πληθώρα φεστιβάλ, το εκρηκτικό ντεμπούτο βάζει φωτιά σε προκαταλήψεις και έμφυλα στερεότυπα, μιλώντας για την απελευθερωτική δύναμη της αγάπης.

 

 

Μια Νύχτα Μαγική (On a Magical Night) του Christophe Honoré (20 Απριλίου)

Ανάλαφρη και περιπαικτική, εξερευνά τα όρια ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα της ερωτικής επιθυμίας και της συζυγικής πίστης, με την Chiara Mastroianni που βραβεύτηκε στις Κάννες.

 

 

Αδέλφια σε Σύγκρουση (Rams) του Jeremy Sims (24 Απριλίου)

Στο αυστραλέζικο ριμέικ του εξαιρετικά επιτυχημένου ισλανδικού “Δεσμοί Αίματος” του 2015, το ανορθόδοξο χιούμορ δίνει τη θέση του στον ρεαλισμό, στη συγκίνηση και στην κωμική αμεσότητα.

 

 

Πριν, Τώρα και Τότε (Before, Now & Then) της Kamila Andini (25 Απριλίου)

Η γυναικεία αλληλεγγύη και φιλία στο επίκεντρο, σε ένα βραβευμένο στο Βερολίνο συναρπαστικό πορτρέτο πολιτικής, οικογένειας και δυναμικής των φύλων, πράγματα τελικά πάντοτε αλληλένδετα.

 

 

Απαγωγή Χωρίς Αντίκρισμα (Julia) του Erick Zonca (28 Απριλίου)

Εμπνευσμένο από την Γκλόρια του John Cassavetes πορτρέτο μιας ηθικά γκρίζας, περίπλοκης ηρωίδας, την οποία ερμηνεύει συνταρακτικά η Tilda Swinton, υποψήφια για Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας.

 

 

Η ζωή του Michael J. Fox στο Apple TV+

Η Apple έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ “Still: A Michael J. Fox Movie”. Η ταινία, η οποία ενσωματώνει αρχειακά και δραματουργικά στοιχεία, αφηγείται την εκπληκτική ιστορία του θρυλικού ηθοποιού των ταινιών “Back to the Future” και “Teen Wolf”, που διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον σε ηλικία μόλις 29 ετών. Ο ίδιος ο Fox αφηγείται την ιστορία του, την απίθανη ιστορία ενός μικρόσωμου παιδιού από μια καναδική στρατιωτική βάση που ανέβηκε στα ύψη του σταρ στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1980. Ο απολογισμός της δημόσιας ζωής του Fox, γεμάτος συγκινήσεις και κινηματογραφική λάμψη, ξετυλίγεται παράλληλα με το ανομολόγητο προσωπικό του ταξίδι, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων που ακολούθησαν τη διάγνωσή του, με τη νόσο του Πάρκινσον. Η ταινία εξιστορεί τους προσωπικούς και επαγγελματικούς θριάμβους και τα βάσανα του Fox και εξερευνά τι συμβαίνει όταν ένας “ανίατα” αισιόδοξος, αντιμετωπίζει μια ανίατη ασθένεια. Όντας ένα μείγμα περιπέτειας και ρομαντισμού, κωμωδίας και δράματος, η παρακολούθηση αυτού του docudrama μοιάζει με ταινία του Michael J. Fox. Το “Still: A Michael J. Fox Movie” έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς αποσπώντας ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα από το κοινό και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα Apple TV+ στις 12 Μαΐου.

 

 

Έφτασε η ώρα του Seven Kings Must Die (Νetflix)

Η αναμονή τελείωσε για τους φίλους της σειράς Last Kingdom. H ταινία Seven Kings Must Die, που αποτελεί το φινάλε της δημοφιλούς σειράς θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 14 Απριλίου. Η ταινία επαναφέρει αρκετούς χαρακτήρες από τη σειρά για μια επική αναμέτρηση. Μετά το θάνατο του βασιλιά Εδουάρδου, ακολουθεί μάχη για το στέμμα, καθώς αντίπαλοι κληρονόμοι και εισβολείς ανταγωνίζονται για την εξουσία.

 

 

Πρώτο trailer για το “Τάιλερ Ρέικ: Η Φυγάδευση 2” (Extraction 2) του Netflix

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer για το “Τάιλερ Ρέικ: Η Φυγάδευση 2” (Extraction 2), με τον Chris Hemsworth. Πρόκειται για το σίκουελ της πρώτης ταινίας που βασίστηκε στο κόμικ “Ciudad” του Ande Parks, σε σενάριο Ande Parks, Joe και Anthony Rousso, με εικονογράφηση του Fernando León González. Αφού επέζησε παρά τρίχα μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ο Rake επιστρέφει ως ο Αυστραλός μισθοφόρος της μαύρης αγοράς, για άλλη μία θανάσιμη αποστολή: να διασώσει την ταλαιπωρημένη οικογένεια ενός αδίστακτου Γεωργιανού γκάνγκστερ από τη φυλακή όπου κρατούνται. Ο Hemsworth ξανασμίγει με τον σκηνοθέτη Sam Hargrave, ενώ η Golshifteh Farahani επιστρέφει στον ρόλο της από την πρώτη ταινία, συμπρωταγωνιστώντας με τους Daniel Bernhardt και Tinatin Dalakishvili. H ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 16 Ιουνίου.

 

 

Πρώτο trailer για το Medellin (Amazon Prime)

Για να σώσει τον μικρότερο αδερφό του από ένα επικίνδυνο καρτέλ στο Medellin, o Reda (Ramzy Bedia), καταστρώνει ένα σχέδιο που είναι απλό όσο και παρανοϊκό: θέλει να συγκεντρώσει μία ομάδα για να κάνει επιδρομή στην Κολομβία. Φυσικά το σχέδιο βγαίνει εκτός ελέγχου όταν αποφασίζει να απαγάγουν τον γιο του αρχηγού του καρτέλ με σκοπό να τον ανταλλάξουν για τη ζωή του αδερφού του. Η ταινία είναι βασισμένη σε ιδέα του Franck Gastambide, ενώ το σενάριο συνυπογράφουν οι Gastambide και Charles Van Tieghem (Validé), με την γαλλική ταινία να είναι παραγωγή της Kowloon Film. Το Medellin θα κάνει πρεμιέρα σε 240 χώρες αποκλειστικά μέσω του Amazon Prime στις 2 Ιουνίου.

 

 

Απόλαυσε τις ταινίες σου με απαράμιλλη εικόνα και ήχο, επιλέγοντας μία Samsung 8Κ Neo QLED QN800B ή QN900B με δώρο μία ηχόμπαρα Q-Series Q600B. H προσφορά ισχύει μέχρι τις 16/04/23 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Μπορείς να δεις ακόμη