Την έχεις δει ξανά παιδί; Καλά κάνεις!

by Aggeliki Tsoukana

Δες trailers και πληροφορίες για τις ταινίες και τις σειρές που θα σε διασκεδάσουν, θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθουσιάσουν είτε είσαι οπαδός της συναρπαστικής δράσης, της κωμωδίας ή του κλασσικού περιεχομένου.

 

Ακαδημία Μονόκερων (NETFLIX)

Μια πρωτότυπη, περιπετειώδης σειρά κινουμένων σχεδίων του Netflix, παραγωγή της Spin Master Entertainment που θα σε μεταφέρει στον μαγικό κόσμο των μονόκερων. Η νέα σειρά βασίζεται στα δημοφιλή παιδικά βιβλία του εκδότη Nosy Crow που έγραψε η Julie Sykes και εικονογραφήθηκαν από τη Lucy Truman.

Οι μαθητές του Unicorn Academy συναντούν τους δικούς τους μονόκερους στο μαγικό νησί Unicorn και βιώνουν φανταστικές περιπέτειες! Οι πρωτοετείς της ακαδημίας – η Σοφία με την Αστρόφωτη, η Έιβα με τη Φυλλίδα, η Ίζαμπελ με τον Ποταμό, η Βαλ με τον Σπίθα, ο Ρόρι με τη Θύελλα και η Λέιλα με την Παγερή είναι πολύ ενθουσιασμένες με τη σκέψη να περάσουν ένα χρόνο στην Ακαδημία. Εκεί θα μάθουν να εκπαιδεύουν και να φροντίζουν τους μονόκερους. Είναι αποφασισμένες να δεθούν με τους μονόκερους τους για να ξεκλειδώσουν τις μαγικές τους δυνάμεις και να γίνουν φύλακες του πανέμορφου νησιού που απειλείται από τους παγοκαλικάντζαρους, τα τέρατα της σκιάς και τη Ραβενζίλα.

 

 

Scott Pilgrim Takes Off (NETFLIX)

Το Scott Pilgrim Takes Off είναι μια τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τους Bryan Lee O’Maley και Ben David Grabinski για το Netflix. Η σειρά θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου και βασίζεται στα graphic novels του Scott Pilgrim που έγραψε και σχεδίασε ο O’Malley, με το cast της κινηματογραφικής μεταφοράς του 2010 να επιστρέφει στους ρόλους τους. Η πλοκή τοποθετείται στην ίδια χρονική περίοδο με τα βιβλία και την ταινία και δεν αποτελεί συνέχεια της ιστορίας του Scott.Αλλά υπάρχουν νέες τοποθεσίες και ιστορίες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις για τους fans του franchise.

Ο 22χρονος νευρωτικός μπασίστας Scott Pilgrim του indie tock συγκροτήματος Sex Bob- Omb, συναντά το κορίτσι των ονείρων του, Ramona Flowers, και ανακαλύπτει ότι πρέπει να νικήσει τους επτά κακούς πρώην της για να βγει ραντεβού μαζί της. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα. Ο Scott θα πρέπει να επιβιώσει σε αγώνες με τους πιο διαβολικά τρελούς με τους οποίους έχει βγει ποτέ η Ramona για να είναι μαζί της στην πραγματική ζωή. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να αντιμετωπίσει και την ίδια τη ζωή καθώς πρέπει να καταφέρει να κρατήσει τη δουλειά του και να αποφύγει να τον διώξουν από το διαμέρισμά του. Στις θανατηφόρες μάχες του, ο Scott δέχεται υποστήριξη από τη μικρότερη αδελφή του Stacey, τον cool συγκάτοικο του Wallace Wells και τους φίλους του από το συγκρότημα.

 

 

Rick and Morty (NETFLIX)

Η έβδομη σεζόν της αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων για ενήλικες Rick and Morty έκανε πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου στο Netflix και θα αποτελείται από δέκα επεισόδια, κάθε εβδομάδα και ένα νέο. Δημιούργημα των Justin Roiland και Dan Harmon το οποίο κατάφερε να αποσπάσει δύο Emmy το 2018 και το 2020, και τα δύο για το Εξαιρετικό Πρόγραμμα Κινουμένων Σχεδίων.

Ο εκκεντρικός επιστήμονας Rick Sanchez επιστρέφει μετά από 20 χρόνια για να ζήσει με την κόρη του Beth μετά την εξαφάνισή της, τον σύζυγο της Jerry και τα παιδιά της Morty και Summer. Στήνει ένα εργαστήριο στο γκαράζ της οικογένειας και εξερευνά το σύμπαν μαζί με τον 14χρονο εγγονό του Morty Smith, ξεκινώντας μια σειρά από παράξενες και συχνά επικίνδυνες περιπέτειες.

Στην έβδομη σεζόν της επιτυχημένης σειράς κινουμένων σχεδίων, ο Rick και ο Morty επέστρεψαν και μοιάζουν περισσότερο από ποτέ! Είναι η έβδομη σεζόν και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες: τι συμβαίνει με τον Jerry; Κακό καλοκαίρι! Και θα επιστρέψουν ποτέ στο λύκειο; Μάλλον όχι! Ας μάθουμε όμως! Πιθανότατα υπάρχει λιγότερη πικρία από την περασμένη σεζόν. “Rick and Morty, 100 χρόνια! Ή τουλάχιστον μέχρι τη σεζόν 10!”.

 

 

Baymax! (DISNEY+)

To Baymax! είναι μια αμερικάνικη κωμική σειρά επιστημονικής φαντασίας, μικρού μήκους, με υπερήρωες, με πρωταγωνιστή τον ομώνυμο χαρακτήρα της Marvel Comics. Η σειρά είναι spinoff της ταινίας κινουμένων σχεδίων Big Hero 6 (2014) και της δεύτερης τηλεοπτικής σειράς τη συνέχεια του φιλμ, μετά το Big Hero 6: The Series (2017-2021) και αποτελεί την πρώτη τηλεοπτική σειρά παραγωγής της Walt Disney Studios.

Το σενάριο παρουσιάζει ενδιαφέροντες χαρακτήρες που χρειάζονται τη χαρακτηριστική προσέγγιση του Baymax στη θεραπεία, με περισσότερους τρόπους από ό,τι φαντάζονται. Δημιουργήθηκε από τον Dan Hall και τους παραγωγούς Roy Conli και Brad Simonsen, σκηνοθέτες πίσω από τη βραβευμένο με Oscar ταινία του 2014, “Big Hero 6”. Σκηνοθετούν οι: Dean Wellins (Ep. 1,2,6), Lissa Treiman (Ep.3), Dan Abraham (Ep. 4), και Mark Kennedy (Ep. 5).

Το Baymax της Walt Disney Animation Studios, επιστρέφει στη φανταστική πόλη του San Fransokyo, όπου το ευγενικό, φουσκωτό, ανεπανάληπτο ρομπότ συντροφιάς που εργάζεται στον τομέα της υγείας, ο Baymax, ξεκινά να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να βοηθάει τους άλλους. Σε κάθε επεισόδιο ο Baymax θέλει απλώς να βοηθήσει κάποιον – και πολλές φορές δεν θέλουν να τον βοηθήσουν. Ξεκινά να διορθώσει ένα φυσικό πρόβλημα που έχει εντοπίσει, και κατά διαδικασία, φτάνει να αγγίξει βαθιές συναισθηματικές χορδές, κάνοντας τους άλλους να μεταμορφώνονται.

 

 

Η παρέα των θαυμάτων (COSMOTE TV)

Οι δημιουργοί των επιτυχιών «Ουπς: Ο Νώε έφυγε» και «Ο Λούης και οι εξωγήινοι» επιστρέφουν με ένα απόλυτα παιδικό animation σε σκηνοθεσία Caroline Origer και σενάριο Silja Clemens, Pamela Hickey, Dennys McCoy. Μια συναρπαστική, απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, γεμάτη δράση, χιούμορ, μαγεία και συναισθήματα, που θα σε κάνει να γελάσεις με τις μικρές ανθρώπινες αδυναμίες, περνώντας το μήνυμα ότι με έναν πραγματικό φίλο, όλα είναι δυνατά.

Η Νεράιδα Violetta είναι ήδη 337ετών, αλλά αυτό δεν είναι ηλικιωμένη για το είδος της. Μπορεί να φαίνεται ατίθαση, αλλά η αναιδής φύση της είναι περισσότερο ένα κάλυμμα για τις ανασφάλειες της και την έλλειψη μαγικών δεξιοτήτων, γιατί τις περισσότερες φορές η Violetta σκέφτεται λάθος πράγματα. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί βρίσκεται στη μέση της εκπαίδευσης της για να γίνει Tooth Fairy, που θα της επιτρέψει να ταξιδέψει στον ανθρώπινο κόσμο και να προσφέρει μικρά δώρα στα παιδιά. Όταν η Violetta αποτυγχάνει στο τεστ, είναι συντετριμμένη, αλλά δεν αφήνει αυτή το πισωγύρισμα να τη σταματήσει. Μπαίνει κρυφά στον ανθρώπινο κόσμο, όπου σύντομα γνωρίζει τη 12χρονη Maxi. Μαζί βιώνουν πολλές περιπέτειες και τελικά η Violetta βρίσκει το πραγματικό της πεπρωμένο.

 

 

Η Πριγκίπισσα Αλάνι (COSMOTE TV)

Η Πριγκίπισσα Αλάνι είναι μια γαλλική 3D ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία Julien Fournet. Αυτή είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία για το στούντιο της Τουλούζης ΤΑΤ Productions, μετά τους Άσσους της Ζούγκλας και Terra Willy, Unknown Planet. Η ταινία έλαβε το Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για παιδιά στο Festival Anima στις Βρυξέλλες και ήταν υποψήφια στα Βραβεία Lumiere στη Γαλλία.

Η Πιλ είναι μια νεαρή ορφανή που ζει στη μεσαιωνική Ομιχλούπολη. Μια μέρα, ο Τρίσταν, ο άκαρδος αντιβασιλέας, καταριέται τον Ρόλαντ, διάδοχο του θρόνου και τον μεταμορφώνει σε «γατόκοτα» (μισό κοτόπουλο, μισό γάτα). Για να σώσει τον Ρόλαντ και το βασίλειο από το ξόρκι της κατάρας, η Πιλ ξεκινά μια αναζήτηση για το αντίδοτο. Ο Κρόμπαρ, ένας μεγάλος αδέξιος φρουρός που νομίζει ότι είναι ευγενής, ο Κουδουνάκιας (Ρίγκολιν), ένας νεαρός γελωτοποιός, και η παρέα των τριών κουναβιών της, την ακολουθούν. Από το Καταραμένο Δάσος έως το Λαγκάδι του Θηρίου, η Πιλ και η απίθανη συντροφιά της θα ζήσουν τη μεγαλύτερη περιπέτεια και θα βρουν την οικογένεια που δεν είχαν ποτέ.

 

 

Μαρμαντιούκ (COSMOTE TV)

Ο Μαρμαντιούκ είναι μια κωμωδία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία Mark Dippe σε συνεργασία με τους Phil Nibbelink, Youngki Lee και Brad Anderson. Η ταινία επικροτήθηκε παγκοσμίως από τους κριτικούς και το κοινό, με τους επαίνους να αφορούν τα κινούμενα σχέδια, το σενάριο, την ιστορία, τους χαρακτήρες και το χιούμορ της.

Ο Μαρμαντιούκ καταλήγει να τραβάει την προσοχή ενός διάσημου εκπαιδευτή σκύλων μετά από ένα βίντεο που καταγράφει αυτόν σε ένα μπάρμπεκιου το οποίο καταστρέφει εντελώς και γίνεται viral. Παραβλέποντας το χάος που δημιουργεί, ο εκπαιδευτής καταφέρνει να δει σε αυτό το απείθαρχο αλλά αξιολάτρευτο Γερμανικό Μολοσσό τις δυνατότητες που διαθέτει και ότι αν τον εκπαιδεύσει σωστά μπορεί να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκύλων, θεωρώντας φυσικά ότι είναι ο μόνος που μπορεί να τον αναδείξει σε νικητή. Ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο δύσκολα για τον Μαρμαντιούκ όταν συναντά τον διαβόητο Δία, έναν έμπειρο αντίπαλο που θα κάνει τα πάντα για να εμποδίσει το ζευγάρι να πάρει το μετάλλιο. Καθώς ο δεσμός μεταξύ του Μαρμαντιούκ και του προπονητή του δυναμώνει, οι δυο τους συνειδητοποιούν πόσο πραγματικά χρειάζονται ο ένας τον άλλον για να κερδίσουν.

 

 

Blue Eye Samurai (NETFLIX)

Το Blue Eye Samurai είναι μια αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων δράσης για ενήλικες που δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τα ευφάνταστα μυαλά των Michael Green και Amber Noizumi. Και οι δύο υπηρετούν όχι μόνο ως αρχιτέκτονες αυτού του κόσμου αλλά και ως εκτελεστικοί παραγωγοί και συγγραφείς.

Τα γεγονότα του Blue Eye Samurai λαμβάνουν χώρα κατά την περίοδο Έντο, όταν η Ιαπωνία ήταν ουσιαστικά αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο για το μεγαλύτερο μέρος του 17ου αιώνα. Η Mizu, με τα γαλάζια μάτια της αντιμετωπίζεται με περιφρόνηση από την κοινωνία. Στην προσπάθεια της για εκδίκηση, η Mizu στρέφει το βλέμμα της σε τέσσερις λευκούς άνδρες που ήταν στην Ιαπωνία όταν γεννήθηκε, ένας από τους οποίους πιστεύει ότι είναι ο βιολογικός της πατέρας. Επειδή είναι γυναίκα σε μια κουλτούρα όπου η εκδίκηση είναι παραδοσιακά αντρικός ρόλος, η Mizu αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια. Ως εκ τούτου, πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή της κρύβοντας την πραγματική της ταυτότητα και τα εντυπωσιακά μπλε της μάτια. Στο ταξίδι της συνοδεύεται από ένα ετερόκλητο πλήρωμα χαρακτήρων από πολλά κοινωνικά στρώματα, των οποίων το ποικίλο υπόβαθρο και οι εμπειρίες προσθέτουν βάθος στην ιστορία.

 

 

Καληνύχτα Κόσμε (NETFLIX)

Το Καληνύχτα Κόσμε είναι μια ιαπωνική σειρά manga γραμμένη και εικονογραφημένη από τον Uru Okabe. Κυκλοφόρησε σε σειρά στον ιστότοπο Ura Sunday του Shogakukan και στην υπηρεσία Manga ONE με τα κεφάλαια της να συγκεντρώνονται σε πέντε τόμους tankοbon.

Μια δυσλειτουργική τετραμελής οικογένεια, με τον Taichiro Arima εθισμένο στα παιχνίδια, τον μικρότερο αδελφό του Asuma, τον αποξενωμένο και περιφρονημένο πατέρα τους Kojiro και την ανοργάνωτη και αμελή μητέρα τους Sayaka, αντιμετωπίζουν τους αγώνες του πραγματικού κόσμου παίζοντας το Planet, ένα διαδικτυακό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που περιλαμβάνει συναναστροφή με άλλους παίκτες, σχεδιασμό ομάδων, σύγκρουση με άλλες παρέες, περιπέτειες και μάχες με τέρατα, όλα με τον ίδιο τελικό στόχο να είναι ο πρώτος που θα κατατροπώσει ένα τελευταίο τέρας αφεντικό που ονομάζεται “Black Bird of Happiness”. Κάνοντας αυτό, οι Animas σχηματίζουν εν αγνοία τους μια προσομοιωμένη ευτυχισμένη οικογενειακή μονάδα σε μια ομάδα που αποκαλούν «Οικογένεια Akabane». Μια πολύ πιο σταθερή προσομοιωμένη οικογένεια σε σχέση με τους ομολόγους τους στον πραγματικό κόσμο για όσο διάστημα ακολουθούν έναν «οικογενειακό κανόνα». Δεν υπάρχουν αδιάκριτες πληροφορίες για τη ζωή του άλλου εκτός σύνδεσης. Ωστόσο, όταν το παιχνίδι γίνει τελικά μέρος του πραγματικού κόσμου, η εκμάθηση των αληθινών ταυτοτήτων του άλλου θα μπορούσε να δημιουργήσει ή να σπάσει τον οικογενειακό τους δεσμό και στις δύο πραγματικότητες, καθώς και να καθορίσει τη μοίρα και την επιβίωση του εαυτού τους και των άλλων.

 

 

Leo (NETFLIX)

Το Leo είναι μια μουσική κωμωδία κινουμένων σχεδίων, σκηνοθετημένη από τους Robert Marianetti, Robert Smigel και David Wachtenheim, σε σενάριο των Smigel, Adam Sandler και Paul Sado. Το Leo έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 21 Νοεμβρίου 2023.

O Adam Sandler υποδύεται μια σαύρα που ονομάζεται Leo και μέσα από τα μάτια του θα παρακολουθήσεις τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς του Δημοτικού Σχολείου. Ο Leo είναι μια κουρασμένη και απελπισμένη σαύρα 74 χρόνων. Έχει κολλήσει στην ίδια σχολική αίθουσα της Φλόριντας για δεκαετίες μαζί με τον φίλο του, μια χελώνα σε τεράριουμ. Όταν μαθαίνει ότι του έχει απομείνει μόνο ένας χρόνος ζωής, ο Leo αποφασίζει να αποδράσει για να δει πως είναι η ζωή στον έξω κόσμο. Αντί γι’ αυτό όμως, μπλέκει με τα προβλήματα των αγχωμένων μαθητών του, καθώς και μιας απίστευτα κακής αναπληρώτριας δασκάλας. Τελικά, θα καταφέρει να εκπληρώσει τις πιο περίεργες αλλά και πιο απολαυστικές επιθυμίες; Η απάντηση επί της οθόνης.

 

 

Κινηματογραφικές εμπειρίες που μπορείς να τις απολαύσεις από την άνεση του καναπέ σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε την τηλεόραση που σου ταιριάζει.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη