ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΙΔΙ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!

by Zikou Stella

Δες trailers και πληροφορίες για τις ταινίες και τις σειρές που θα σε διασκεδάσουν, θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθουσιάσουν είτε είσαι οπαδός της συναρπαστικής δράσης, της κωμωδίας ή των κλασσικών ταινιών.

 

ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΟΝΗ (COSMOTE TV)

Η ταινία Φεγγαρόσκονη (Moonbound) είναι μια σύγχρονη εκδοχή του κλασσικού best seller παιδικού παραμυθιού του Gerdt von Bassewitz, με τίτλο “Little Peter’s Journey to the Moon”, σε σκηνοθεσία Ali Samadi Ahadi και σενάριο των Ahadi και Arne Nolting. Μια περιπέτεια φαντασίας για παιδιά και όλη την οικογένεια, γεμάτη μαγεία και δράση, υπέροχες εικόνες και αξιολάτρευτα πλάσματα.

Δανείζουν την φωνή τους οι ηθοποιοί: Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιάννης Στεφόπουλος, Πέτρος Δαμούλης, Πάνος Αποστολόπουλος, Βάσια Ζαχαροπούλου, Αποστόλης Ψυχράμης, Βίκυ Νικολαίδου.

Ο Peter και η ονειροπόλα αδελφούλα του, Anne, περνούν δύσκολα. Έχουν μόλις μετακομίσει σε μια νέα γειτονιά και δέχονται εκφοβισμό από κάποια παιδιά στο σχολείο τους. Μια μέρα η Anne συναντά τον κύριο Zoomzeman, ένα σκαθάρι που μιλά, αλλά είναι απελπισμένο, γιατί έχει χάσει το μικροσκοπικό έκτο πόδι του σε ένα ατύχημα. Ακόμη χειρότερα, κάποιος του το έκλεψε και το πήρε μαζί του στο φεγγάρι! Σύμφωνα με μια παλιά προφητεία. Ο κύριος Zoomzeman μπορεί να πάρει πίσω το χαμένο του πόδι μόνο αν βρει δύο γενναία παιδιά, που θα τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του στη Σελήνη.

 

 

Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΜΟΡΙΣ (COSMOTE TV)

Μια απολαυστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, εμπνευσμένη από την υπέροχη φαντασία των παραμυθάδων αδελφών Grimm («Ο Αυλητής του Χάμελιν») και του μυθιστοριογράφου  Terry Pratchett («Δισκόκοσμος»), του συγγραφέα με περισσότερα από 90 εκατομμύρια πωληθέντα βιβλία παγκοσμίως. Σκηνοθετημένο από τον Toby Genkel, προβάλλεται στην Cosmote TV σε ελληνική μεταγλώττιση με τις φωνές των: Κώστα Τερζάκη, Μυρτώ Ναούμ, Ραφαέλ Αριστοτέλους, Τάσου Νταπαντά, Κώστα Αποστολίδη, Μυρτώ Κάζη, Τάκη Σακελλαρίου, Βαγγέλη Χαλκιαδάκη και Ελένης Μπίκου.

Ο Μόρις, ένας πανέξυπνος γάτος του δρόμου, έχει σκεφτεί την τέλεια απάτη για να βγάζει λεφτά. Παρέα με έναν νεαρό Κιθ, πάνε από πόλη σε πόλη πείθοντας τους κατοίκους της να αναλάβουν να απομακρύνουν, με το αζημίωτο φυσικά, τους αρουραίους που δημιουργούν προβλήματα. Αυτό που δεν τους λένε, βέβαια είναι ότι οι εν λόγω αρουραίοι είναι μέρος της απάτης δηλαδή πρόκειται για φίλους τους, οι οποίοι εντελώς ξαφνικά έπειτα από την παρέμβαση του Μόρις και του Κιθ απαλλάσσουν τους κατοίκους από την παρουσία τους καθώς και τα λεφτά τους!

Όταν όμως η παρέα φτάσει στην πόλη του Μπαντ Μπλιντς, το κόλπο τους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αφού βρίσκουν να συμβαίνουν περίεργα περιστατικά. Κάτι πολύ σκοτεινό τους περιμένει στους υπονόμους. ‘Όμως ότι και αν είναι υπολογίζουν το κάνουν χωρίς τον Απίθανο Μόρις και την παρέα του.

 

 

ΜΑΒΚΑ: ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ (COSMOTE CINEMA1)

Από αμνημονεύτων χρόνων, τα αχανή δάση της Ουκρανίας κρύβουν αμέτρητα μυστικά και ανεξιχνίαστα μυστήρια και αποτελούν το σπίτι των μυθικών πλασμάτων που κατοικούν ανάμεσα στα δέντρα, φυλάσσοντας πιστά το ιερό τους βασίλειο.

Βασισμένη στο έργο του 1918, The Forest Song της ποιήτριας Lesya Ukrainka, η ταινία παραγωγής του 2023, αντλεί έμπνευση όχι μόνο από την λαϊκή μυθολογία αλλά και από την φυσική ομορφιά της Ουκρανίας. Το στοιχείο της folklore μουσικής συμβάλει σημαντικά στο να δώσει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα πέρα από τα συνηθισμένα αλλά και μια αίσθηση μαγείας. Είναι ένας συνδυασμός φαντασίας, κωμωδίας και δράματος  του σεναριογράφου Yaroslav Voytseshek. Την καρέκλα της σκηνοθεσίας μοιράζονται οι Oleh Malamuzh και Oleksandra Ruban.
Στην ελληνική μετάφραση ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών: Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Άρης Κυπριανού, Μάριαν Κυπριανού, Μιχάλης Καζάκας, Άντονι Παπαμιχαήλ, Ανδρέας Τσελέπος, Σαββίνα Γεωργίου, Θανάσης Δρακόπουλος, Ιωάννα Κεραυνού, Γιάννης Καραούλης.

Η Μάβκα είναι η ψυχή του Δάσους και η πρόσφατα επιλεγμένη φύλακας του. Η κύρια αποστολή της είναι να προστατεύει το Δάσος και την ιερή Καρδιά του, την ίδια την πηγή ζωής, από οποιαδήποτε επίθεση ή εισβολή, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.
Ο Λουκάς είναι ένα γνήσιο χωριατόπαιδο, με μεγάλη αγάπη για την μουσική που διοχετεύει το ταλέντο του στο ξύλινο φλάουτο του ενώ ονειρεύεται να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το πάθος. Και η μουσική του Λούκας δημιουργεί κάτι μοναδικό: η Μάβκα και ο Λούκας συναντιούνται και ερωτεύονται.

Από την αρχή, η σχέση τους αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά τα εμπόδια γίνονται ακόμη μεγαλύτερα όταν ξαφνικά εμφανίζεται η φιλήδονη Κυλίνα, ισχυριζόμενη ότι είναι κληρονόμος ενός παλιού πριονιστηρίου στην άκρη του Δάσους και υπόσχεται στους χωρικούς όλα τα πλούτη της βιομηχανικής προόδου που φέρνει από το εξωτερικό.
Αυτό δεν είναι παρά μια πρόφαση για να κρύψει το πραγματικό της σκοπό που είναι να αποκτήσει την Καρδιά του Δάσους, δηλαδή τη Μάβκα, η οποία είναι ευάλωτη λόγω των συναισθημάτων της για τον Λούκας. Για να φτάσει στη Μάβκα, η Κυλίνα κρατά τον Λούκας ως όπλο και σκορπίζει θυμό και φόβο στις καρδιές των χωρικών. Σύντομα όμως θα βρεθεί διχασμένη ανάμεσα στο καθήκον της και την αγάπη της για έναν άνθρωπο.

 

 

ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ – RABBIT ACADEMY (COSMOTE TV)

Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια με ήρωες απίθανα κουνελάκια και αντιήρωες μία συμμορία από πονηρές αλεπούδες, με αρχηγό έναν ύπουλο υποκινητή… ένα σκανταλιάρικο κουνέλι. Μία διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων για τη σημασία της φιλίας και της συνεργασίας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι ένα κουνελάκι πρέπει να συνεργαστεί με ένα αλεπουδάκι! Ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Ute von Munchow-Pohl και το σενάριο έχουν γράψει οι Katja Grubel & Dagmar Rehbinder.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Βασιλίκή Σούτη, Κωνσταντίνος Δαρλάσης, Σταύρος Σιούλης, Ζερόμ Καλουτά, Τζίνη Παπαδοπούλου, Στεφανία Φιλιάδη, Δημήτρης Παπαδάτος, Κωνσταντίνος  Καϊκής, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Βούλα Κώστα, Νέστωρ Κοψιδάς, Αριάδνη Νικολάτου, Δανάη Νικολάτου, Κωνσταντίνος Νάνος.

Το Σχολείο των κουνελιών είναι σε εγρήγορση γιατί το ύπουλο κουνέλι της πόλης, ο Λίο, θέλει να καταστρέψει όλα τα αυγά του Πάσχα δια παντός, συνωμοτώντας με τις αλεπούδες. Θα καταφέρουν τα κουνέλια που προστατεύουν το Πάσχα, οι Μαξ, Έμμυ, καθώς και οι φίλοι τους να τον σταματήσουν; Με τη βοήθεια της σοφής δασκάλας τους, της Κυρίας Ερμιόνης, η ηρωική παρέα μας θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει την ξεχωριστή γιορτή. Το βασικότερο όλων είναι ότι θα πρέπει να μάθουν μια μυστηριώδη μάχη και να ανακαλύψουν τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι κάποιον, ακόμα και αν πρόκειται για μια αλεπού.

 

Η ΝΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΟΖ (NETFLIX)

Η νέα σειρά “Η Ντι και οι Φίλοι της στη χώρα του Oζ” (Dee & Friends in Oz) είναι μια μουσική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων προσχολικής ηλικίας που ακολουθεί τη Dee Davis σε νέες επικές κινηματογραφικές περιπέτειες μαζί με τους φίλους της. Η σειρά, εμπνευσμένη από τον κόσμο των εμβληματικών βιβλίων του L.Frank Baum, δημιουργήθηκε από τη βραβευμένη με Emmy Angela C.Santomero και αναπτύχθηκε από τους υποψήφιους για Emmy συγγραφείς Halcyon Person και Keion Jackson. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Declan Doyle.

Όταν το βιβλίο της Dee ξεκλειδώνει την πύλη στον υπέροχο, ιδιότροπο και μαγικό κόσμο του Oz, σύντομα θα μάθει ότι αυτή η ιστορία χρειάζεται έναν ήρωα. Σε ένα ταξίδι για να σώσει τον Oz και να φέρει τη μαγεία πίσω στη Γη, η Dee θα γνωρίσει νέους φίλους, θα ξεπεράσει τις προσδοκίες της και θα κάνει πράγματα που ποτέ δεν ονειρευόταν ότι θα μπορούσε να κάνει για να γίνει η ηρωίδα της ιστορίας.

 

 

ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΣΑΥΡΕΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΣΕΙΡΑ (NETFLIX)

H Snafu Pictures σηματοδοτεί το ντεμπούτο της με τη σειρά “Δεινόσαυροι Σαύρες για κλάματα“, που είναι βασισμένη σε μια δημοφιλή σειρά διαδικτυακών clips μικρού μήκους από τον βετεράνο του animation Joel Veitch.

Πρόκειται για μια συναρπαστική βόλτα υψηλών οκτανίων στη Μεσοζωική Περίοδο, που ακολουθεί τις ξεκαρδιστικές γκάφες μιας αξιαγάπητης και σκανταλιάρικης οικογένειας Τυραννόσαυρων καθώς αντιμετωπίζουν τις δοκιμασίες της ζωής στην προϊστορική έρημο, ενώ περιτριγυρίζονται από ανόητους εκπροσώπους του είδους τους.

 

 

TRICK OR TREAT SCOOBY-DOO (VODAFONE TV)

Η Warner Bros εξέπληξε για άλλη μια φορά το κοινό με μια περιπέτεια για τη Mystery Inc. το Trick or Treat Scooby-Doo.

Μια ιστορία μυστηρίου με θέμα το Halloween για όσους μεγάλωσαν με το σύμπαν του Scooby Doo αλλά και για τους νεαρούς θαυμαστές οι οποίοι θα βρουν πολλά να απολαύσουν. Η παρέα των Scooby Doo, Shaggy, Velma, Daphne και Fred αναλαμβάνουν δράση. Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσω του Vodafone on Demand.

Η Mystery Incοrporated έλυσε την υπόθεση και ανέλυσε όλες τις περιπτώσεις! Εντόπισαν την Coco Diablo, επικεφαλή του διαβόητου συνδικάτου εγκληματικών κοστουμιών που συνεργάζεται με τους Black Knight, Space Kook and the Ghost Diver. Με την Coco και την γατούλα της στη φυλακή, η Mystery Inc. πιστεύει ότι μπορούν επιτέλους να απολαύσουν ένα διάλειμμα. Λάθος! Ξαφνικά απειλητικά φαντάσματα Doppelganger κλασσικοί εχθροί εμφανίζονται στο Coolsville για να απειλήσουν το Halloween. Τώρα εναπόκειται στην παρέα – και στην απίθανη νέα τους σύντροφο, την Coco – να ξεσκεπάσουν τον νέο κακοποιό και να σώσουν το Halloween! Για τον Shaggy και τον Scooby Doo, αυτή τη φορά η υπόθεση είναι άκρως προσωπική.

 

 

WISH (DISNEY+)

Το Wish είναι μια ολοκαίνουργια αμερικάνικη ταινία κινουμένων σχεδίων γεμάτη μουσική, παραγωγής Walt Disney Animation. Το σενάριο της ταινίας έχουν γράψει η Jennifer Lee και η Allison Moore και η σκηνοθεσία είναι των Chris Buck και Fawn Veerasunthorn. Η ταινία πλαισιώνεται με πρωτότυπα τραγούδια από την υποψήφια για Grammy τραγουδίστρια Julia Michaels σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Grammy μουσικό παραγωγό Benjamin Rice και την μουσική του συνθέτη Dave Metzger.

Στο Βασίλειο του Rosas, που βρίσκεται στα ανοιχτά της Ιβηρικής Χερσονήσου, μια 17χρονη πανέξυπνη ιδεαλίστρια, η Asha αισθάνεται το σκοτάδι που κανείς άλλος δεν έχει βιώσει με τον ηγεμόνα του βασιλείου, τον βασιλιά Magnifico, αφού επισκέπτεται το κάστρο του για να πάρει συνέντευξη για μια θέση μαθητευόμενης. Αυτό τελικά την οδηγεί στην προσπάθεια της να κάνει μια παθιασμένη έκκληση στα αστέρια σε μια στιγμή ανάγκης. Σύντομα, ένα πραγματικό αστέρι από τον ουρανό που ονομάζεται Star απαντά στην επιθυμία της Asha. Αφού το αστέρι πέσει από τον ουρανό, αποκαλύπτεται ότι έχει μαγικές δυνάμεις και μπορεί να εκπληρώσει ευχές. Μαζί,  η Asha και ο Star πρέπει να ξεπεράσουν τα κακά που κάνουν την εμφάνισή τους στο Rosas και να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον, Θέλουν να αποκτήσουν κάτι καλύτερο από αυτό που έχουν ήδη και να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρα των ανθρώπων του Rosas.

 

 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ (DISNEY+)

Η σειρά «Οι Τρεις Ντετέκτιβ» των δημιουργών Sina Flammang και Doris Laske είναι ένας τέλειος συνδυασμός σασπένς, δράματος και αφήγησης, απόλυτα ελκυστικός για τους εφήβους. Κάθε επεισόδιο είναι ανατρεπτικό καθώς διερευνά θέματα που έχουν απήχηση στους νεαρούς θεατές, αντιμετωπίζοντας κοινωνικά ζητήματα που κυριαρχούν στις μέρες μας. Αυτή η σειρά είναι βασισμένη στα βιβλία των: Maja von Vogel, Henriette Wich και Kari Erlhoff.

Η έξυπνη αλλά συχνά πεισματάρα Kim, η κομψή ευέλικτη Marie και η σπορ και γεμάτη αυτοπεποίθηση Franzi είναι BFF και έχουν αυτό που άλλα κορίτσια μπορούν μόνο να ονειρεύονται: το δικό τους ντετέκτιβ κλαμπ! Είτε πρόκειται για εγκληματίες, για καλούς, για προβλήματα με τους γονείς τους, για μια υπόθεση εκβιασμού, κλοπής ή διαδικτυακού mobbing, δεν υπάρχει κανένα μυστήριο που δεν μπορούν να λύσουν. Οι διαφορές τους μερικές φορές δοκιμάζουν τη φιλία τους, αλλά στο τέλος τα καταφέρνουν με θάρρος, γοητεία και αυτοπεποίθηση, λύνοντας κάθε υπόθεση και έχουν πάντα η μία τη στήριξη της άλλης. Η πρώτη σεζόν είναι διαθέσιμη στο Disney+.

 

 

SANDLAND (DISNEY+)

Ένα πρωτότυπο anime επιστημονικής φαντασίας, δράσης και περιπέτειας που δημιούργησε ο Akira Toriyama, σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου δεξιοτέχνη του CG animation Toshihisa Yokoshima. Η πρώτη σεζόν μεταδίδεται στο Disney + και απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 16 ετών.

Το Sand Land είναι ένας μυστηριώδης κόσμος όπου δαίμονες και άνθρωποι αναζητούν την ύπαρξη σε μια άγονη έρημο μετά από χρόνια φυσικής καταστροφής και πολέμου, με την ελπίδα να αναπληρώσουν το απόθεμα νερού τους. Ο άπληστος βασιλιάς μονοπωλεί τη λίμνη παροχής νερού με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο ακριβό για τους πολίτες της Sand Land. Ο Fred Prince Beelzebub, ο δαίμονας με το όνομα Thief και ο σερίφης Rao, καταφεύγουν στους δαίμονες της Sand Land για βοήθεια. Έτσι ξεκινούν όλοι μαζί ένα ταξίδι που έχει ως σκοπό να σταματήσει την καταπιεστική διακυβέρνηση του βασιλιά.

 

 

Για κινηματογραφικές εμπειρίες είναι απαραίτητο να φέρεις στο σαλόνι σου τη μαγεία της μεγάλης οθόνης και να την απολαύσεις  στην άνεση του καναπέ σου με τη συντροφιά των φίλων σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε τη Smart TV  που σου ταιριάζει.

Μπορείς να δεις ακόμη