ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΙΔΙ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!

by Aggeliki Tsoukana

Δες trailers και διάβασε για τις ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων για παιδιά και οικογένειες με super ήρωες που θα σε διασκεδάσουν, θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθουσιάσουν εξάπτοντας τη φαντασία σου είτε είσαι οπαδός της συναρπαστικής δράσης, της κωμωδίας ή των κλασσικών ταινιών. Οι επιλογές είναι πολλές για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες!

 

JURASSIC WORLD: CHAOS THEORY (NETFLIX)

Πρόκειται για τη δεύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων, δράσης και περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας στο franchise του Jurassic Park καθώς και η συνέχεια του Jurassic World: Camp Cretaceous. O Aaron Hammersley και ο Scott Kreamer υπηρετούν ως showrunners και εκτελεστικοί παραγωγοί μαζί με τους Steven Spielberg, Colin Trevorrow, και Frank Marshall. Η σειρά προβάλλεται στο Netflix με δέκα επεισόδια.

Μετά το κλείσιμο του πάρκου και την πτώση του βασιλείου, ξεκινά μια νέα εποχή χάους. Έξι χρόνια μετά τα γεγονότα στο Camp Cretaceous, τα μέλη της “Exodus of Nublar” παλεύουν να ορθοποδήσουν μακριά από τη νήσο σε έναν κόσμο που έχει γεμίσει πλέον με δεινόσαυρους και ανθρώπους που θέλουν να τους βλάψουν. Αφού σμίξει ξανά μετά από μια τραγωδία, η παρέα γίνεται πάλι στόχος και πέφτει με τα μούτρα σε μια παγκόσμια περιπέτεια με στόχο να αποκαλύψει μια συνομωσία που απειλεί τόσο τους δεινόσαυρους όσο και τους ανθρώπους και να μάθει επιτέλους τι συνέβη στ’ αλήθεια σε ένα από τα μέλη της.

 

 

BLOOD OF ZEUS (NETFLIX SERIES)

H παραγωγή της Powerhouse Animation αναμιγνύει την ελληνική μυθολογία με τη σκοτεινή φαντασία στην επική σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες “Blood of Zeus” των δημιουργών Charley και Vlas Prlapanides. Τις φωνές τους δανείζουν οι ηθοποιοί: Derek Phillips ως Heron, Jason O’Mara ως Zeus, Claudia Christian ως Hera, Elias Toufexis ως Seraphim επίσης οι Mamie Gummer, Chris Diamantopoulos, Jessica Henwick, Melina Kanakaredes, Matthew Mercer, Adetokunbo M’Cormack, Fred Tatasciore. H 2η σεζόν προβάλλεται αυτήν τη στιγμή στο Netflix με 8 επεισόδια.

Μετά τον θάνατο του Δία, ένα κενό εξουσίας δημιουργείται μεταξύ των θεών, ενώ ο Ήρων, ο ημίθεος γιος του Δία, παλεύει να βρει τη θέση του. Είναι συντετριμμένος από την απώλεια και ακούει ένα μυστηριώδες ρεφρέν στα όνειρα του. Τον παροτρύνει να σώσει τον αδελφό του, Σεραφείμ, ο οποίος υποφέρει από τους εφιάλτες του Κάτω Κόσμου. Εν αγνοία του Ήρωνα, ο Άδης προσπαθεί να επιστρατεύσει τον Σεραφείμ για να τον βοηθήσει να εξασφαλίσει τον κενό πλέον θρόνο του Δία και να σώσει την οικογένεια του από τα μακροχρόνια δεινά της. Ο Ήρων ανακαλύπτοντας την αληθινή κληρονομιά του ως γιος του Δία, προσπαθεί να σώσει τον κόσμο από μια στρατιά δαιμόνων.

 

 

RISING IMPACT (NETFLIX)

Η πρωτότυπη σειρά “Rising Impact”, βασισμένη στο ομώνυμο δημοφιλές manga του Nakaba Suzuki, ξεκίνησε να προβάλλεται στο Weekly Shonen Jump το 1998 και κέρδισε ενθουσιώδη υποστήριξη από τους θαυμαστές. Τώρα, μετά από 25 χρόνια, τελικά μεταφέρεται σε anime! Η πρώτη σεζόν προβάλλεται στο Netflix ενώ θα ακολουθήσει και η δεύτερη σεζόν τον Αύγουστο.

Στο Rising Impact, ο μαθητής της τρίτης τάξης Gawain Nanaumi ζει με τον παππού του στα βουνά της Fukushima. Παίζει μπέιζμπολ με τους φίλους του όλη μέρα, αναπτύσσοντας έτσι τη σωματική του δύναμη και τις παρατηρητικές του ικανότητες, ενώ ονειρεύεται να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, αφού κάνει την μπάλα πραγματικά να πετάει. Σε μια τυχαία συνάντηση με την επαγγελματία παίκτρια του γκολφ, Kiria Nishino, τον μαθαίνει ότι το γκολφ μπορεί να του επιτρέψει να χτυπήσει μια μπάλα πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο άθλημα.

Ο Gawain μαγεύεται από το γκολφ καθώς καταφέρνει να χτυπήσει την μπάλα σε μια απόσταση σχεδόν 300 μέτρα στην πρώτη του προσπάθεια. Με τη βοήθεια της Kiria, ο νέος λάτρης του γκολφ μετακομίζει στο Τόκιο και εγγράφεται στην Ακαδημία Camelot, μια σχολή κύρους για ειδικευμένους και επίδοξους παίκτες γκολφ από όλο τον κόσμο. Εκεί, το έμφυτο ταλέντο του στο γκολφ ανθίζει καθώς ανταγωνίζεται σε διάφορες δοκιμασίες, τρομερά χαρισματικούς αντιπάλους από όλο τον κόσμο!

 

 

CODE GEASS: Roze of the Recapture (DISNEY +)

Το Code Geass: Roze of the Recapture είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων με σκηνοθέτη τον Yoshimitsu Ohashi, σε παραγωγή των Hiroshi Morotomi, Yoshitaka Kawaguchi, Takuo Minegishi & Atsushi Yukawa και σενάριο του Noboru Kimura υπό την διεύθυνση των Sunrise Studios. Μια σειρά 4 μερών που θα βρεις στον κατάλογο του Disney +.

Βρισκόμαστε στο 7ο έτος της περιόδου Kowa. Στο τέως μπλοκ του Hokkaido των Ηνωμένων Πολιτειών της Ιαπωνίας που κατέχει η “Neo Britannian Empire ζουν δύο αδέλφια γνωστά ως “Ανώνυμοι Μισθοφόροι”. Ο μεγαλύτερος από τους δύο, ο Ash, έχει εξαιρετική σωματική διάπλαση και προηγμένες δυνατότητες ελέγχου ως πιλότος του Knightmare, ενώ ο μικρότερος αδελφός, ο Roze, επιβλέπει τη συλλογή πληροφοριών και καταστρώνει σχέδια. Με τη βοήθεια ενός αδιαπέραστου ενεργειακού φράγματος, του Situmpe Wall, ο 100ός αυτοκράτορας Chalice al- Britannia κατέπνιξε την εξέγερση των Black Knight και βύθισε την επικράτεια στο χάος στηριζόμενος στον υπηρέτη του Norland και στους ιππότες Einberg. Κατόπιν πρόσκλησης μιας ομάδας αντιστασιακών που αποκαλούνται “Seven Shining Stars”, ο Roze και ο Ash πολεμούν την Αυτοκρατορία με στόχο να ελευθερώσουν την τέως πριγκίπισσα Sakuya Sumeragi.

 

 

THE FABLE (DISNEY +)

Το “The Fable” είναι μια αστυνομική σειρά κινουμένων σχεδίων διασκευή της ομώνυμης ιαπωνικής σειράς manga γραμμένη και εικονογραφημένη από τον Katsuhisa Minami. Το anime σκηνοθετεί ο Ryosuke Takahashi και το σενάριο έχει γράψει ο Yuya Takashima σε συνεργασία με τον Mayumi Morita ενώ τα σχέδια των χαρακτήρων δημιούργησαν οι Kyuma Oshita, Saki Hasegawa και Juni Hayama. Η πρώτη σεζόν κυκλοφορεί στο Disney+ με 12 επεισόδια.

Ο “Fable” είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος που φοβάται όλος ο ιαπωνικός υπόκοσμος, οι πολιτικοί, οι μαφιόζοι και τα δημόσια πρόσωπα. Αυτός ο ταλαντούχος εκτελεστής, εξοπλισμένος με το αγαπημένο του όπλο, ένα πιστόλι Nighthawk, μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε από τους στόχους του μέσα σε έξι δευτερόλεπτα, αν του το πει η καρδιά του. Έξι χρόνια μετά, το αφεντικό του φοβάται ότι ο Fable έχει αρχίσει να προσελκύει πολύ την προσοχή των νομικών αρχών και τον διατάζει να βάλει τα πάντα σε αναμονή και να ζήσει τη ζωή ενός απλού πολίτη με το όνομα Akira Sato, στο κρησφύγετο μιας φυλής Yakuza στην Osaka. Του απαγορεύτηκε να σκοτώσει ή να επιτεθεί σε κανέναν για έναν ολόκληρο χρόνο. Ο αήττητος Μύθος, που περιβάλλεται από «χαρούμενους» εγκληματίες, ξεκινά τη χιουμοριστική και ελαφρώς εκκεντρική αποχή του από τα φονικά.

 

EXPLODING KITTENS (NETFLIX)

Βασισμένο στο αγαπημένο παιχνίδι με κάρτες, το “Εκρηκτικά Γατάκια” είναι μια κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων από τους showrunners Shane Kosakowski και Matthew Inman (συνδημιουργούς του παιχνιδιού). Τη διεύθυνση παραγωγής υπογράφουν επίσης οι Mike Judge, Greg Daniels και Dustin Davis (Bandera Entertainment), οι Mike Judge, Greg Daniels και Dustin Davis (Chernin Entertainment Group), καθώς και οι δημιουργοί του franchise “Εκρηκτικά Γατάκια” Elan Lee και ο Imman από την Oatmeal. Το  Exploding Kittens έκανε πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου στο Netflix.

Επειδή η κατάσταση στη Γη είναι ένα χάλι, ο Θεός (Tom Ellis) απολύεται και αποστέλλεται εκεί για να επανασυνδεθεί με την ανθρωπότητα. Βέβαια, είναι εγκλωβισμένος στο σώμα ενός γεματούλη γάτου. Στο πλαίσιο της επανένταξής του, μετακομίζει σε μια δυσλειτουργική οικογένεια και προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά της, αλλά καταλήγει να περνά τον χρόνο του κυνηγώντας δείκτες λέιζερ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο γείτονας του Θεού, που είναι κι αυτός γάτα, δεν είναι άλλος από τον αιώνιο εχθρό του, τον Satan. Αυτό που προκύπτει λοιπόν είναι η αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό… μόνο που ο Godcat (Ellis) αποσπάται από ένα περιστέρι που είδε στην αυλή και η Devilcat (Sasheer Zamata) είναι συνεχώς απασχολημένη επειδή κοιμάται διαρκώς πάνω σε ένα Laptop.

 

 

THREE ROBBERS AND A LION (COSMOTE TV)

Νορβηγικό animation για όλη την οικογένεια σε σενάριο Karsten Fullu και σκηνοθεσία Rasmus A. Sivertsen. Η ταινία είναι βασισμένη σε ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά βιβλία όλων των εποχών. Δανείζουν τις φωνές τους οι ηθοποιοί: Χρήστος Θάνος, Άγγελος Λιάγκος, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Αλεξάνδρα Λέρτα. Πηνελόπη Σκαλκώτου, Κωνσταντίνος Λάγκος, Πέτρος Δαμουλής, Θάνος Λέκκας, Τάνια Παλαιολόγου, Τίμος Παπαευθυμίου, Δανάη Τσούμου, Κωνσταντίνος Νάνος, Βασίλης Παπαστάθης, Γιώργος Νικόπουλος.

Όλοι θα ζούσαν ειρηνικά στη φανταστική πόλη Cardamom αν δεν υπήρχαν οι τρεις ταραξίες, Casper, Jasper και Jonathan που όλο κόβουν βόλτες. Το χάος κυβερνάει τις ζωές τους και το σπίτι τους. Η συγκατοίκησή τους με ένα λιοντάρι δημιουργεί ένα χάος και τους αναγκάζει να βρουν άμεσα μία οικονόμο, οπότε καταστρώνουν ένα σχέδιο απαγωγής της κυρίας Sophie που φημίζεται για τη νοικοκυροσύνη της. Όμως, οι διοικητικές της δεξιότητες είναι ακόμα πιο σπουδαίες από τις νοικοκυρικές της: Ασκώντας τις ηγετικές της ικανότητες στους ληστές, τους βάζει να κάνουν τις δουλειές οι ίδιοι. Σιγά σιγά, οι τρεις τους αντιλαμβάνονται ότι έχουν πέσει στην παγίδα της. Η μόνη λύση είναι να ξεφορτωθούν την κυρία Sophie επιστρέφοντας την πίσω στην πόλη. Μετά από μία έφοδο, καταλήγουν στη φυλακή, αλλά όταν η πόλη κινδυνεύει, οι γοητευτικοί απατεώνες  είναι εκεί για να αποδείξουν ότι η γενναιότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

 

 

IMAGINARY (NETFLIX)

Βασισμένο στο βραβευμένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βρετανού ποιητή και συγγραφέα A. F. Harrold και σε σκηνοθεσία του διάσημου σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων Yoshiyuki Momose, το “Imaginary” είναι μια περιπέτεια για την αγάπη, την απώλεια και τη θεραπευτική δύναμη της φαντασίας.

Το Imaginary της Studio Ponoc αποτυπώνει τα άδυτα της ανθρώπινης φύσης και της δημιουργικότητας μέσα από τα μάτια της νεαρής Amanda και του φανταστικού της φίλου, Rudger, ενός αγοριού που κανείς δεν μπορεί να δει αλλά το φαντάζεται η Amanda για να μοιραστεί τις συναρπαστικές της περιπέτειες. Αλλά όταν ο Rudger φτάνει ξαφνικά μόνος του στην Πόλη των φανταστικών φίλων, όπου ξεχασμένοι φανταστικοί φίλοι ζουν και βρίσκουν δουλειά, αντιμετωπίζει μια μυστηριώδη απειλή.

 

 

KATAK: THE BRAVE BELUGA (COSMOTE TV)

Μια καναδική computer -animated ταινία με τον Christian Dallaire-Dupont να πραγματοποιεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε συνεργασία με τον Nicola Lemay και τον Adree Lambert στο σενάριο. Τρυφερή, συγκινητική αλλά και αστεία υποθαλάσσια περιπέτεια ενηλικίωσης της μικρής Beluga, μιας φάλαινας που ανυπομονεί να μεγαλώσει.

Ο Katak ζει στο Εθνικό πάρκο Saguenay Fjord μαζί με την υπερπροστατευτική μητέρα του Marina, την έγκυο θεία του Estelle, τους φίλους του Lulu και Naya, την πρεσβυτέρα φάλαινα Bosco, την ετοιμοθάνατη γιαγιά του και τον Alby. Ενώ όλοι οι συνομήλικοί του έχουν γίνει άσπρες φάλαινες, όπως προβλέπεται για την ηλικία τους, ο Katak είναι ακόμα μικρός και γκρι. Για να αποδείξει πως έχει μεγαλώσει κι εκείνος αλλά και για να υλοποιήσει την τελευταία επιθυμία του πολυαγαπημένου του παππού ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στον Μεγάλο Βορρά. Όσο απομακρύνεται από το σπίτι του, αποκτά τους πιο απροσδόκητους φίλους στα πιο απίθανα μέρη του ωκεανού και σύντομα καταλαβαίνει πως η διαφορετικότητά του είναι που τον κάνει μοναδικό και ενίοτε το να είσαι ο εαυτός σου είναι η πιο θαρραλέα εκδοχή σου.

 

 

THE BIG TRIP: SPECIAL DELIVERY (COSMOTE TV)

Ο σεναριογράφος της “Μαδαγασκάρης” Vasily Rovensky εκτελεί χρέη παραγωγού, σεναριογράφου και σε συνεργασία με την Natalya Nilova, σκηνοθεσίας στην περιπέτεια κινουμένων σχεδίων “The Big Trip” με ξεκαρδιστικούς ήρωες και αναπάντεχες ανατροπές. Αντλώντας τα θέματα της από την επικαιρότητα, η ταινία λειτουργεί ως διασκεδαστική κωμωδία για μικρούς θεατές όσο και ως περιπέτεια που προβληματίζει τους μεγάλους.

Οι μέρες περνούν μέσα στη χαλάρωση για τον αξιαγάπητο αρκούδο Mic Mic και τον πανέξυπνο λαγό Oscar. Αλλά δεν είναι γραφτό τους να απολαύσουν την ηρεμία τους για πολύ καιρό, γιατί ξαφνικά η περιπέτεια τους χτυπά την πόρτα. Μια μέρα, το κλάμα ενός μωρού ακούγεται κοντά στο σπίτι τους κι εκείνοι δεν πιστεύουν στα αυτιά τους, άλλη μια λανθασμένη μωρό-παράδοση από τον πελαργό έχει γίνει πια δικός τους μπελάς!

Σύντομα οι δύο τους, με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων, θα βάλουν μπρος για να παραδώσουν το μωρό στους γονείς του στην άλλη άκρη του κόσμου, χωρίς να γνωρίζουν ότι δε θέλουν όλοι να φτάσουν στον προορισμό τους… Ένας παμπόνηρος γύπας, που έχει τα δικά του σχέδια για το δάσος, θα κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει και τους στήνει διάφορες παγίδες, αλλά θα τα βρει σκούρα με τη συγκεκριμένη τρελοπαρέα.

Αρκεί, βέβαια, ο Oscar να καταφέρει να κρατήσει τον Mic Mic μακριά από τον πειρασμό της… χειμέριας νάρκης!

 

 

Για κινηματογραφικές εμπειρίες είναι απαραίτητο να φέρεις στο σαλόνι σου τη μαγεία της μεγάλης οθόνης και να την απολαύσεις στην άνεση του καναπέ σου με τη συντροφιά των φίλων σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε τη Smart TV που σου ταιριάζει.

Μπορείς να δεις ακόμη