Την έχεις δει ξανά παιδί; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Ο Μάιος πρόσθεσε στην πλάτη του μια ακόμη εβδομάδα και ήρθε η στιγμή, σιγά σιγά να ετοιμάζεσαι για στιγμές μεγαλύτερης ξεγνοιασιάς. Αυτή την εβδομάδα έχουμε να σου προτείνουμε τέσσερεις ταινίες για να απολαύσεις με την οικογένειά σου και μία ακόμα ελληνική σειρά από το αρχείο της ΕΡΤ, που είναι βασισμένη σε διεθνώς βραβευμένο μυθιστόρημα.

 

Για τους MARVEL LOVERS: ANT-MAN και WASP “ΚΒΑΝΤΟΜΑΝΙΑ”

Έρχεται στις 17 Μαίου 2023 στο Disney+ η συναρπαστική ταινία ANT-MAN KAI WASP   “ΚΒΑΝΤΟΜΑΝΙΑ”. Στην ταινία ο Σκοτ Λανγκ και η  Χόουπ Βαν Νταίν είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Ο Σκοτ έχει γράψει ένα βιβλίο, η Χόουπ ασχολείται με το ανθρωπιστικό της έργο και η κόρη τους Κάσι  μοιράζεται το πάθος της για την επιστήμη και την τεχνολογία σε σχέση με τον κβαντικό κόσμο. Αυτό όμως την οδηγεί στο κβαντικό βασίλειο όπου μαζί με την οικογένειά της θα αντιμετωπίσει τον Κανγκ τον κατακτητή.

Το φιλμ σηματοδοτεί την εκκίνηση της 5ης φάσης του MCU, σε δράση, εξαιρετικά οπτικά εφέ που σε μεταφέρουν σε μια άλλη διάσταση του χωροχρόνου και παράξενα πλάσματα. Το cast περιλαμβάνει διάσημους ηθοποιούς του Hollywood: Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Paul Rudd, Evangeline Lilly, Kathryn Newton, Jonathan Majors.

 

 

Από την PIXAR ANIMATION STUDIOS: SOUL

Εκεί που ψάχνεις μια ταινία στο DISNEY+ για να δεις με την οικογένεια, σταματάς στο Soul. O Τζο Γκάρντνερ είναι καθηγητής μουσικής σε γυμνάσιο. Το αληθινό του πάθος είναι η τζαζ. Το πεπρωμένο του δίνει την ευκαιρία που πάντα περίμενε, να γίνει μέλος ενός συγκροτήματος . Η χαρά του είναι τόσο μεγάλη που ξαφνικά του συμβαίνει ένα ατύχημα. Αυτό το γεγονός  τον μεταφέρει σε ένα μυστηριώδη κόσμο μεταξύ ζωής και θανάτου. Εκεί βοηθώντας κάποιον να βρει το πάθος του για τη ζωή ανακαλύπτει τι σημαίνει να έχεις ψυχή.

Το φιλμ σε ξεσηκώνει να ακολουθήσεις το όνειρό σου και σε παροτρύνει να απολαμβάνεις ακόμα και τα πιο άπλα πράγματα στη ζωή. Έρχεται από από τους δημιουργούς των ταινιών “Τα Μυαλά που Κουβαλάς”, “Ψηλά στον Ουρανό” και “Coco”. Η παραγωγή είναι μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και ακούγονται οι ηθοποιοί: Πάνος Τοψίδης, Ειρήνη Τσίγκα, Κώστας Φιλίππογλου, Άντρια Ράπτη, Γιώτα Μηλίτση, Χρήστος Πλαΐνης, Βίνα Παπαδοπούλου, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Σάρλος, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Μαρία Πλακίδη.

 

 

The Magician’s Elephant, μια ταινία βασισμένη σε κλασσικό μυθιστόρημα

Γύρω στα τέλη του 2020 η παραγωγός Julia Pistor  προέβη σε συμφωνία με το NETFLIX το οποίο με τη σειρά του, ανέθεσε το ‘The Magician’s Elephant’ στην Animal Logic. Το εν λόγω κινούμενο σχέδιο είναι βασισμένο στο κλασσικό μυθιστόρημα της βραβευμένης με Newbery συγγραφέα Kate DiCamillo.

Ο Πίτερ είναι ένα ορφανό αποφασιστικό αγόρι. Μια γυναίκα μέντιουμ που θα συναντήσει τυχαία στην πλατεία της αγοράς της πόλης θα του αποκαλύψει πως για να βρει την αδελφή του, θα πρέπει να ακολουθήσει μια ελεφαντίνα. Το αγόρι μέσα από διάφορες φαινομενικά ακατόρθωτες δοκιμασίες θα κυνηγήσει το πεπρωμένο του.

Μια ακόμα ταινία με ελληνική μεταγλώττιση, όπου ακούγονται οι φωνές των: Γιάννος Κοιλάκος (Πίτερ), Δημήτρης Πάσιος (Ο Βασιλιάς), Θάνος Κερμίτσης (Λίο Ματιέν), Κωνσταντίνος Μπάζας (Βίλνα Λατς), Νίκος Παπαδόπουλος (Ο Μάγος), Τάνια Παλαιολόγου (η μάντισσα), Βίνα Παπαδοπούλου (Αδελφή Μαρί), Ινώ Στεφανή (Γκλόρια Ματιέν), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Ντε Σμεντ), Δανάη Τσούμου (Αντέλ), Τερέζα Καζιτόρη (η κόμισσα), Μαρία Ζερβού (Μαντάμ Λαβόν), Γιώργος Κοντοπόδης(Ιχθυοπώλης), Αντώνης Τσιοτσιόπουλος (Υπουργός Άμυνας), Νίνα Τουμαζάτου (Μαγικό Κορίτσι), Μιχάλης Παπαδόπουλος.

 

 

Οι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών

Από το NETFLIX και το στούντιο παραγωγής του βραβευμένου Spider-Man τηs Sony Picture Animation έρχεται η ταινία Οι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών.

Η Κέιτι Μίτσελ ζει σε μια αλλόκοτη οικογένεια. Κοιτάζοντας το μέλλον της αποφασίζει να φοιτήσει στην κινηματογραφική σχολή της Καλιφόρνια. Ο μπαμπάς της όμως που είναι λάτρης της φύσης της ακυρώνει το αεροπορικό εισιτήριο για να την πάει οδικώς για να έρθουν πιο κοντά σαν οικογένεια. Γρήγορα όμως εξελίσσεται σε περιπέτεια αποκάλυψης καθώς τα ρομπότ που δημιούργησε ένας τεχνο-γκουρού της Silicon Valley για να υπηρετούν τους ανθρώπους επαναστατούν και απειλούν να στείλουν όλη την ανθρωπότητα στο διάστημα. Ποιοι θα είναι αυτοί που τους σταματήσουν;

Μια απολαυστική, διασκεδαστική ταινία που χαρίζει σε μικρούς και μεγάλους γέλιο και περιπέτεια. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Άμπι Τζέικομπσον, Ντάνι ΜακΜπράιντ, Μάγια Ρούντολφ, Μάικλ Ριάντα, Έρικ Αντρέ, Ολίβια Κόλμαν, Μπεκ Μπενέτ, Φρέντ Άρμισεν, Τζον Λέτζεντ, Κρίσι Τιν.

 

 

Επιστροφή στο ποιοτικό παρελθόν

Το ERTFLIX φέρνει ξανά στις οθόνες μας ένα κλασσικό λογοτεχνικό αριστούργημα “Το καπλάνι της βιτρίνας”. Το σήριαλ είναι βασισμένο στο βραβευμένο με το Mildred L. Batchelor Award του αμερικάνικου οργανισμού Association for Library Service to Children (ALSC) βιβλίο της Άλκης Ζέη. Το βιβλίο είναι μεταφρασμένο σε 23 ξένες γλώσσες και παραμένει ευυπόληπτο μέχρι και σήμερα.

Το 1990 προβλήθηκε από την ΕΤ1 η ομώνυμη σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πέτρου Λύκα σε ένα κύκλο 10 επεισοδίων. Η ιστορία διαδραματίζεται το 1936 σε ένα νησί του Αιγαίου, τη Σάμο. Δύο αδελφές η Μέλια και η Μυρτώ ακούν τις ιστορίες για τους αρχαίους Έλληνες του παππού τους στη σάλα του σπιτιού τους  και αυτές του ξαδέλφου τους Νίκου (φοιτητή από την Αθήνα) για το καπλάνι της βιτρίνας. Την εποχή  της δικτατορίας του Μεταξά μπλέκονται μικροί και μεγάλοι στο “παιχνίδι του καπλανιού”. Όλα αυτά τα γεγονότα θα τις σημαδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Πρωταγωνιστούν οι: Νίκος Παπαχρήστος, Θάλεια Αργυρίου, Κώστας Μπακάλης, Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Ευαγγέλια Σέχα, Ματίνα Καρά, Γιάννης Τότσικας, Δημήτρης Βαένας, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Καίτη Τριανταφύλλου, Αργυρώ Καρασοπούλου.

 

 

Τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες σε μια μεγάλη Smart TV; Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε εκείνη που σου ταιριάζει!

Μπορείς να δεις ακόμη