League of Legends Recall: Τελευταία “στροφή” για το MSI 2023

by Zikou Stella

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από το μεγάλο φινάλε του Mid-Season Invitational με τις ομάδες από την Κίνα και την Κορέα να έχουν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα τους. Το top 4 μοιάζει πολύ με εκείνο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022 αφού δίνουν το παρών οι T1 και Gen.G (από το κορεατικό LCK) και η JDG (του κινεζικού LPL). Tην τετράδα συμπληρώνει η 2η εκπρόσωπος της Κίνας, Bilibili Gaming.

 

Δεν τα κατάφεραν G2 και Cloud9

Γνωρίζαμε από την αρχή της διοργάνωσης πως το έργο των ομάδων της δύσης στο MSI 2023 δεν θα ήταν εύκολο. Το κοινό του Λονδίνου ήταν στο πλευρό των ομάδων του League of Legends EMEA Championship όμως δεν μπόρεσε να αλλάξει τη μοίρα τους. Η ευρωπαϊκή ομάδα που “έπεσε” τελευταία ήταν η G2 Esports. Αφού απέκλεισε με 3-0 την πρωταθλήτρια του LEC Spring Split 2023, η MAD Lions κλήθηκε να αντιμετωπίσει την BLG. H ανερχόμενη ομάδα του LPL έπαιξε εξαιρετικά και νίκησε με 3-1 την G2 που τερμάτισε στις θέσεις 5-6.

Στις ίδιες θέσεις βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες και η αμερικανική Cloud9 που παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε είδε την Gen.G να την “σκουπίζει” (3-0). Αξίζει να αναφέρουμε πως η Gen.G ήταν εκείνη που πριν λίγες μέρες έστειλε την G2 Esports στο lower bracket της διοργάνωσης – ένα γύρο πριν βρεθεί και η ίδια εκεί.

 

 

Μια κόντρα που κρατάει χρόνια

Εδώ και μια δεκαετία οι φίλοι του επαγγελματικού League of Legends απολαμβάνουν την κόντρα ανάμεσα σε Κίνα και Νότια Κορέα, καθώς πρόκειται για τα δύο ισχυρότερα regions στην LoL esports σκηνή. Από το 2013 επτά παγκόσμια πρωταθλήματα έχουν πάει σε ομάδες της Κορέας, με εκείνες της Κίνας να έχουν πάρει τα άλλα τρία. Μπορεί στα Worlds το LCK να έχει καλύτερες επιδόσεις όμως το MSI είναι μια άλλη ιστορία.

Το LPL έχει κατακτήσει 4 φορές το MSI (μέσα σε αυτά εκείνα που πήρε η Edward Gaming πέρσι και πρόπερσι) με την T1 του Faker να έχει δώσει δύο τίτλους στο LCK. H μάχη των δύο regions αναμένεται για ακόμα μια φορά να καθηλώσει το κοινό. Η αρχή γίνεται την Πέμπτη (18/5 – 14:00) με τον ημιτελικό ανάμεσα στην Τ1 και την JD Gaming. Η ηττημένη της αναμέτρησης θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Gen.G vs. Bilibili Gaming (19/5 – 15:00).

 

Δες το MSI με ελληνική περιγραφή

Από τις 9 Μαΐου έως και το φινάλε της διοργάνωσης θα μπορείς να παρακολουθήσεις όλες τις αναμετρήσεις στα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch & YouTube) με ελληνική περιγραφή. Οι καλύτεροι και εμπειρότεροι Έλληνες σχολιαστές θα σου μεταφέρουν όλη τη δράση από το μεγάλο ραντεβού της άνοιξης.

 

Photos: Lolesports

Μπορείς να δεις ακόμη