Titan RTX: Η ταχύτερη κάρτα γραφικών στον κόσμο, από την Nvidia

 

Η Nvidia προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της νέας κορυφαίας κάρτας γραφικών, την Titan RTX. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για την ταχύτερη κάρτα γραφικών για desktop PCs που φτιάχτηκε ποτέ.

Η Nvidia Titan RTX GPU, η οποία βασίζεται στην πιο πρόσφατη αρχιτεκτονική της εταιρείας (Nvidia Turing), είναι εξοπλισμένη με 72 πυρήνες Turing RT και 4608 πυρήνες CUDA. Διαθέτει επίσης 24GB GDDR6 VRAM, που προσφέρουν απόδοση 130 teraflops σε διαδικασίες deep learning και 11 GigaRays για Real-time Ray Tracing – μία νέα τεχνολογία που είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει ένα μοναδικό επίπεδο ρεαλισμού σε ό,τι αφορά το φωτισμό, τις αντανακλάσεις και τις σκιάσεις, ξεπερνώντας κατά πολύ τις παραδοσιακές τεχνικές rendering.

Η νέα κάρτα γραφικών της Nvidia έχει την επεξεργαστική ισχύ για να ανταπεξέλθει σε κάθε απαιτητικό σενάριο χρήσης όπως π.χ. 8K RAW video editing, ενώ υποστηρίζει GPU acceleration για την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη χρήση εφαρμογών για επεξεργασία εικόνας. Παράλληλα, χάρη στην τεχνολογία Real-time Ray Tracing, ο σχεδιασμός κι η αναπαραγωγή γραφικών 3D και το animation φτάνουν σε εξωπραγματικά επίπεδα παρέχοντας ζωντανά, ρεαλιστικά γραφικά κατά τη διάρκεια ακόμα και της πιο απαιτητικής απεικόνισης.

Σε ό,τι αφορά στο σύστημα ψύξης, η Titan RTX διαθέτει διπλό ανεμιστήρα και διπλάσιας χωρητικότητας Vapor Chamber για υψηλή απόδοση ψύξης και αθόρυβη λειτουργία. Επιπλέον, υποστηρίζει την ταυτόχρονη λειτουργία με μία δεύτερη ίδια κάρτα γραφικών αξιοποιώντας την τεχνολογία NVLink και το συνδετικό περιφερειακό της Nvidia. Στα της συνδεσιμότητας, οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους 3 DisplayPorts, 1 HDMI και 1 θύρα USB Type-C.

Η κάρτα γραφικών Titan RTX απευθύνεται σε επαγγελματίες χρήστες και ενθουσιώδεις gamers, κάτι που φαίνεται κι από το υψηλό της κόστος.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη