Προσθετικό χέρι Master Chief για παιδιά με αναπηρία

 

Η 343 Industries της Microsoft, η οποία αναπτύσσει τη σειρά Halo, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Limbitless Solutions για τη δημιουργία νέων προσθετικών μελών για παιδιά με αναπηρία με θέμα το δημοφιλές video game franchise.

Η Limbitless, που ιδρύθηκε το 2014 από μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριντα, αναπτύσσει προσαρμόσιμους, πλήρως λειτουργικούς 3D-printedβιονικούς βραχίονες” και τους προσφέρει σε παιδιά που τα χρειάζονται χωρίς καμία επιβάρυνση. Έτσι μπορούν να συγκρατούν αντικείμενα και να εκτελούν διάφορες χειρονομίες.

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Limbitless συνεργάστηκε με τη Riot για προσθετικά χέρια με θέμα το League of Legends, ενώ το Μάρτιο του 2015 πρόσφερε ένα βιονικό χέρι Iron Man σε ένα επτάχρονο αγοράκι. Μάλιστα, το προσθετικό χέρι παραδόθηκε από τον κινηματογραφικό Iron Man, Robert Downey Jr.

Εντός του 2019, η Limbitless θα ετοιμάσει δύο νέα προσθετικά μέλη, αυτήν τη φορά με θέμα τον πρωταγωνιστή της σειράς Halo, Master Chief. Συγκεκριμένα, το ένα θα αποτελεί αντίγραφο του Mark VI gauntlet του Master Chief στο γνωστό σκούρο πράσινο χρώμα, καθώς και μία εκδοχή “multiplayer” όπου τα παιδιά θα μπορούν να προσαρμόσουν με το αγαπημένο τους χρώμα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη